lørdag den 11. november 2023

Massiv investering i solenergi knækker økonomien

 

Massiv investering i solenergi knækker økonomien

Lori Miles

Hvordan gik det dog til? Jeg vågnede her til morgen og var halvvejs gennem min morgenkaffe, da jeg følte et slag i solar plexus, - eller var det min hjerne? En stemme talte til mig - spurgte: “Hvordan kunne du skrive artiklen  “Lad os holde inde med at lyve om Solen; De syv beskidte hemmeligheder” og så udelade den vigtigste af dem alle - den ottende beskidte hemmelighed? Her er så overskriften i The Economist der fik mig til at vågne: “Er Tyskland igen Europas syge mand?” Den informerer os om at Tysklands forbrugere har et større CO2 aftryk end Frankrig og Italien, og som det mest urovækkende, ingen alternativ backup plan ved at man har nedlagt alle Tyskland a-kraftværker. Derfor nu, der der fuld gang i beskidte kulkraftværker for at imødekomme efterspørgslen på energi. Som Reuters warns, “Tyskland bløder kontanter for at holde lyset tændt.”

Hvorfor udelod jeg denne nøglepointe i min artikel? Ganske enkelt, fordi - jeg som de fleste andre - havde glemt “det store overblik,” det overblik som politikere og økonomer ønsker vi skal glemme. Det er derfor de skriver som de gør, anvender afledninger, jargon og statistiske kort og udtryk. Formålet er at igangsætte MEGO (mine eyes glaze over) syndromet hos læseren, “mine øjne overser det.” 

Man holder inde med læsningen af artiklen og går til nogle “ægte” nyheder f.eks. tsunamien på Tahiti, der er langt mere ‘spændende.’ Man overlader makroøkonomien til de 700 Economics PhDs der befinder sig hos the Federal Reserve, at regne det hele ud. Trods alt er de jo de kloge, ikke sandt? Det er en farlig tendens. Du burde i det mindste vide, hvad der foregår. Dit økonomiske ‘helbred’ er i spil.

Den 8. beskidte hemmelighed om Solenergi:

  • At bruge for meget på solenergi kan få hele den nationale økonomi til at kuldsejle. Det er ved at gøre Tyskland til “Europas syge mand.” 

Her er fortællingen om, hvordan Solenergi var med til at forkrøble Tysklands økonomi. Det er fortællingen om tre enkle skridt: Overforbrug, at trykke flere penge, og igangsætte inflation. Det kan stå som en stærk lektion i makroøkonomi, og som en advarsel mod Big Solar for verden. 

Step #1: Blødende rødt blæk. Massivt overforbrug på Solenergi skaber store tab

E spillevende eksempel på dette: Tyskland har brugt en halv billion på energi, åbenbart uden nogen R&D (Forskning og udvikling) udregninger, ROI (Investeringsafkast) analyser, backup planer eller klare protokoller for projekthåndtering. Det ledes af politikere, ikke af professionelle elektricitets ingeniører og klimavidenskabsforskere.


Step #2: Fuppenge til redning: FIAT currency (ingen værdier til støtte) 

Med et desperat træk for at hindre fallit benytter regeringen Fiat currency for at dække over en voldsom fejlhåndtering af økonomien, og skaber dermed selv alle sine tab.

Sådan fungerer Fiat currency og Tyskland som eksempel, igen. Man har brugt næsten mere end en halv billion dollars på bæredygtige tiltag, med ubetydelige resultater med solenergi (udover at sikre genvalg 16 år i træk). Tyskland har nu så voldsom en gæld at regeringen har skabt sin egen kaution. Og hvordan er det sket? Man har ganske enkelt trykt pengesedler svarende til en halv billion dollars for at dække egne tab  (søg “half-a-trillion Germany Reuters”). Dette afskyelige trick bliver af økonomer kaldt af skabe “Fiat” penge, der nu praktiseres af mange lande. 

Skåret til benet så er Fiat penge fup eller regerings falske penge - udover det er lovligt. Det er hverken understøttet af guld eller sølv eller andre værdier i den virkelige verden, men er blot et regerings “dekret” eller Fiat. (Hvis vi dog blot kunne betale vor indkomstskat på den måde, ikke sandt!). Det redder lande fra fallit, konkurs efter man selv har fejlhåndteret skattepengene. Ofte er det for betale for krige, efter disse har decimeret hele økonomien. Det som er særligt i det tyske tilfælde er imidlertid at det er størrelsen af kautionen -en halv billion - en forbløffende stort beløb, selv for den største økonomi i Europa. 

Og hvorfor kender vi naive bogere ikke til det trick? Fordi det præsenteres med en hoben alias - der allerede skal gøre os mistænksomme overfor måden det bruges på. Hvorfor være helt ærlig overfor offentligheden? Det er blot mere regerings tilsløring i funktion. Disse alias omfatter følgende: Kunstig efterspørgsel (QE), øgning at pengeforsyningen, monetarisme, det at trykke penge, digitale valutaer. Globalistisk valuta bazooka poltik (stimulering i stor stil) reflation, obligationssalg, reklame pengepolitik, elektronisk skabte penge, blot ved at trykke på en computerknap, der så går over til komplekse lag af finansielle værktøjer, og det som oftest er målet vampyr blæksprutte valuta (penge der suger selve værdien ud af vores fælles ærligt tjente penge. 

Step #3: Resultat: FIAT skaber inflation, den tavse dræber

Inflation kan være et mysterie. Store tænkere som Copernicus og Newton havde tumlet med den. Marx kom aldrig i nærheden af at  begribe, forstå den, han forstod aldrig den Marginale  Revolution i eøkonomi,  der havde sit grundlag i matematik på et noget højere plan, hvilket han aldrig fik forståelse af. Vladimir Lenin, forstod det på den anden side, for han havde den bemærkning at inflation - Den Tavse Dræber - på det lange sigt tille være den bedste måde at ødelægge de kapitalistiske økonomier. Den ville ganske enkelt “udhule” deres valuta. Maynard Keynes var enig med Lenin i 1910’erne: “Gennem inflation kan regeringer konfiskere - hemmeligt og ubemærket - en stor portion af deres borgeres velstand.” Selv Ernest Hemingway lagde mærke til dette politisk økonomiske trick i 1930’erne: “det første vidundermiddel for en elendigt ledet nation er inflation af valutaen.” 

At bruge løs på solenergi er blot en af mange måder at “give liv” til den dødbringende dræber gennem den massive gæld som betaling for Fiat penge. Således kaldes inflation også “den usynlige skat” eller den “snigende” skat. (Søg Forbes sneaky tax”).

Hvad er inflation? Et mysterium for de fleste, men der er to enkle måder at afmystificere det. Den første er at tænke på udbud og efterspørgsel. Når enorme mængder Fiat penge hældes ind i økonomien (stimulus penge) til forbrug eller på eftersprøgselssiden) uden der er værdier på forsyningssiden (at virksomheder producerer flere varer) så vil priserne stige. Det skyldes der er mere efterspørgsel end varer. Ganske enkelt. Priserne stiger, hvilket betyder oppustede priser, men denne proces svækker købekraften af dine penge. Det tager et år eller to for at det slår igennem i økonomien, og for at folk er klar over det, men da er det for sent, og du har haft for travlt. 

En mere enkel måde at forklare inflation er at det gamle bank reklame slogan “magien ved renters rente.” Inflationen vender dette begreb på hovedet. Det er “rentetabets magi.” Din opsparing får 10% og på 7 år vil du have det dobbelte i opsparing. Men hvis din løn mister sin værdi med 10% i årlig inflation vil det være selvødelæggende for halvdelen af værdien på 7 år. Hvis din løn var $50.000 før regeringen bruger en masse på solenergi vil den med tiden i købekraft være  $25,000. Dette forkrøbler din løn, selvom det ikke lige kan ses (undtagen når din partner også må ud at arbejde med endnu et lønjob for at betale for købmandsvarerne). De facto tabet her vil være permanent. 

Jeg bruger det sidste eksempel med vilje, for det er det samme store tab som EU har påført sine uskyldige borgere. Da man lancerede Euro pralede EU med at den nye mirakelvaluta ville stabilisere priserne i hele Europa. Det modsatte skete. Bare i sidste måned blev vi informeret om at “Euro har tabt 45% af sin værdi siden1997.” Velkommen til politik, og til de makroøkonomiske løfter fra de for evigt manipulerende økonomer. 

Lekionen: Ikke mere Solenergi. Videre med kernekraft

Borgere og regeringer skal vågne. Budskabet er tydeligt; Halver de store pengeslugende Solenergi “farme” følg succeserne i Frankrig, Sverige og Bill Gates i the U.S. og begynd med de små kernekraftanlæg. Den nye bølge af kernekraftteknologi er reaktorer der kan tilpasses behovet. Man kan håbe at Tyskland vil se lyset, standse sin farlige, gennemført tåbelige kurs, og tage imod den nye kernekraftteknologi. 

Økonomi kan meget vel være en dyster videnskab, men det betyder ikke at den skal beskæftige sig med sløring. Pointen i alt dette er at de økonomiske forpligtelser ved store Solnergifarme - som det kan ses i Tyskland - er farlig, og kan få nationale økonomier til at kuldsejle hvis man går for langt. Resultatet for borgere: Pas på! Borgernes velbefindende og liv er i spil. 

Image: Oregon Department of Transportation via Flickr, CC BY 2.0.


https://www.americanthinker.com/articles/2023/11/the_8th_dirty_secret_of_solar.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails