tirsdag den 30. januar 2024

Ingen er sikker før alle er sikre! Passer det?

 


Ingen er sikker før alle er sikre! Passer det?

DAVID BELL 

Et slogan der tilsyneladende stammer fra et febersygt jordsvin (aardvark) der lever af svampe og som bliver ved med at dukke op når der tales om offentlig sundhed og sundhedspolitik. Sloganet antyder at nogen er klogere end mange andre, men det hjælper også til at tydeliggøre at de som taler om pandemier er drevet af profitbegær - eller er helt væk fra skiven.

 

Der er nogle variationer om ordlyden, der oprindeligt lyder som følger: 

Ingen er sikker før alle er sikre.

I bund og grund lader man formode at alle skal gøre det samme, fordi ellers vil det som der tales om ikke fungere. ‘Det som tales om’ er noget der giver profit til nogen (‘jordsvin’ er kendte investorer) og denne ‘nogen’ rangerer fra lægemiddelvirksomheder og filantropi-kapitalister til lønnede professionelle i offentlig sundhed; de alle profiterer gennem at føre stadig flere skatteyderbetalte midler til offentlig sundhed. 

The World Health Organization (WHO) har været sloganets mest prominente eksponent, en afspejling af dens nye offentligt-private forretningsmodel. The WHO bor sammen med the World Economic Forum, i Geneve, en klub der er i tæt samarbejde med den profitable frygt for katastrofens tilgang til sundhed. At forstå fattigdom er næppe noget man erfarer i WHO hovedkvarteret, men at samle velstand er helt sikkert forstået. 

Frasen har i den grad succes. Den gentages på websites hos adskillige større internationale sundhedsbureauer (e.g. Gavi, CEPI, Unicef) og af åbenbart helt uvidende medier. Man er også klog, snedig, for man lægger en ‘dydig’ tone over et program der især er designet til at akkumulere magt og velstand.  Succesen er fuldstændig afhængig af at lytteren enten ikke tænker sig som, er ligeglad, eller føler sig magtesløs, ikke orker at gøre modstand. Dette siger rigtig meget om vor tid, og den nuværende tilstand med international offentlig sundhed. 

For at gøre det mere klart så lad os dissekere sloganet en smule i dets originale Covid vaccine kontekst; ‘Ingen er sikker, før alle er sikre.’

  1. “Ingen er sikker før.....” Dette betyder at vaccinen ikke beskytter de vaccinerede mod sygdommen den er rettet mod. Hvis den gjorde, så ville de være sikre. Sådan formodes vacciner at fungere. The WHO hævder at Covid-19 vacciner ikke arbejder for at beskytte den vaccinerede..

  2. “…før alle er sikre.” At beskytte en person ved at vaccinere en anden kræver at vaccinen blokerer for transmission, smitte. Men hvis der er noget alle parter accepterer om mRna Covid-19 vaccinerne så er det at den vaccinerede stadig kan være smittebærer.

I konteksten med Covid har dette slogan ingen mening, og slet ikke som et argument mod ‘anti-vax.’

Flere nye variationer promoverer, undskylder, uddelingen af milliarder af dollars for at betale for det stadig større internationale bureaukrati som  WHO’s undtagelser hos the International Health Regulations (IHR) og den foreslåede pandemi traktat (aftale) skal støtte. The World Bank, ser også frem til at ‘tjene’ ved denne pseudovidenskabelige fiasko og omtaler dette som “Risiko hvor som helst bliver til risiko overalt” – i.e., jeg skulle kræve af andre, uanset deres behov eller bekymringer at prioritere mine behov og fjerne den risiko jeg kunne være i. 

Efter et århundrede hvor leveforholdene, sanitære forhold, ernæringen og antibiotika er blevet bedre og bedre og dermed drastisk har reduceret smitsomme sygdomme skal offentligheden nu tro at den ikke længere kan være sikker før alt og alle er overvåget, låst inde som kriminelle. Folk kan blive underlagt de krævede  ‘100-dags vacciner’ der således gør det vanskeligt at få deres ellers overvågede friheder tilbage. Dette giver udsigt til enorme profitter til de selvsamme virksomheder og investorer som går ind for det. 

Udover det med folk og institutioner der røver de fattige i ‘godhedens’ navn, er der endnu en dyster side af denne fortælling. ‘Vi er ikke sikre, fordi andre ikke adlyder eller føjer sig’ er det samme budskab og med samme hensigt. Paraden af politikere, influencers og medie kommentatorer under Covid der advokerede for eksklusion og at gøre dem til syndebukke der prioriterede menneskerettigheder frem for grådighed hos virksomheder har ikke været opmuntrende. ‘Min sygdom er din fejl’ er kampråbet hos fascister og deres brunskjorter gennem menneskehedens historie. 

At betragte offentligheden som dum og at behandle dem som dumme, når den samme offentlighed betaler din løn, er frækt, hensynsløst, råt og en mangel på respekt.

At fremme idioti og opsplitning i den offentlige sundheds navn knuser tillid.  Det var højst sandsynligt ikke et dement jordsvin der kom på sloganet, men en ung amoralsk MacKinsey lignende adfærdspsykolog.  

Adfærdspsykologi, en form for reklamering, skal få mennesker til at handle på en særlig måde, uanset deres ellers sunde dømmekraft. Brugen af dette i sundhedsplejen reflekterer en råddenskab, der synes at være i vækst i samfundet. 

Sandhed betyder ikke noget og tidligere lærdomme betyder ikke noget, men det at sikre at mennesker handler på en ønsket måde, sædvanligvis ved et påbud fra en embedsmand betyder noget. Medierne der i den grad er afhængige af de samme sponsorer som det offentlige sundhedssystem er langt mere motiveret til at medvirke til at fremføre sådanne bud end at analysere og åbenbare fejl.  

Med tiden bliver offentligheden klogere og de oplagte falske påstande smadrer rygtet hos dem, som fremfører dem. Da ‘ekspertkonsensus’ i offentlig sundhed i stadig øget grad ses som en forudsætning, og drevet af ‘egeninteresse’ kan vi se at de skærer ned på retorikken for at ‘genopbygge tilliden’ gennem mere censur. Man flagrer rundt med udtryk som ‘misinformation’ og nu hævder de at det at være informeret er en trussel fremfor en nødvendighed; det er WHO’s ‘infodemic.’ (overflod af informationer)

Derfor vil de fleste komme til at forstå, at modellerne, der formoder at 20 millioner mennesker blev reddet af Covid vacciner, er et resultat af forkerte inputs og formodninger fremfor virkelighed, at det at lukke arbejdspladser og skoler i tæt befolkede byer ikke ville gøre op med åndedrætsvirus, men uundgåeligt ville  øge fattigdom og underernæring, og at hævde at ‘Ingen er sikker før alle er sikre’ er klovne og charlataners værktøj. 

Sådanne påstande er fra mennesker, der ikke bekymrer sig om sandhed. De sætter penge i banken ved deres succes ved anvendt psykologi og tvang frem for integritet

Mens flere vågner op til denne farce, vil opfordringer til censur og  tvangsforanstaltninger og forsøg på direkte skrækkampagner som med fortællingen om Disease-X bliver mere og mere desperate. 

Mængden af slogans vil blive mere afkoblet fra virkeligheden, indtil det hele falder sammen under vægten af egne falskheder. Offentligheden vil blive trætte af at blive forført og vil huske at tingene faktisk var ved at blive bedre før dette bedrag begyndte.

Alternativt vil en eller anden farlig klovn i et laboratorium sammenbrygge en anden patogenetisk mikstur for at gøre alt ser mere ægte ud. 

Uanset hvad der får moment, vi har ikke råd til at holde fast ved de som kontrollerer og styrer gennem tomme slogans

Vi burde behandle dem med den respekt de fortjener. Vi vil alle i sandhed være sikre når vi insisterer på integritet som en forudsætning for et offentligt embede og grundlag for offentlig sundhed. Vi vælger selv hvilken vej vi vil slå ind på.  


Published under a Creative Commons Attribution 4.0 International License
For reprints, please set the canonical link back to the original Brownstone Institute Article and Author.David Bell
David Bell
David Bell, Senior Scholar at Brownstone Institute, is a public health physician and biotech consultant in global health. He is a former medical officer and scientist at the World Health Organization (WHO), Programme Head for malaria and febrile diseases at the Foundation for Innovative New Diagnostics (FIND) in Geneva, Switzerland, and Director of Global Health Technologies at Intellectual Ventures Global Good Fund in Bellevue, WA, USA.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails