onsdag den 24. april 2024

Kun en ‘overuddannet’ ekspert ville kunne give så elendigt et råd

 

Kun en ‘overuddannet’ ekspert ville kunne give så elendigt et råd 

Mike Konrad

Undertiden erfarer man om ting man bare ikke kan tro på. Det synes som om det man hidtil har troet intet betyder.  

The National Institute of Health overvejer effektiviteten af et opiod /Tramadol) til behandling af depression. The USA befinder sig stadig midt i en opoidkrise, og vor ‘overuddannede’ eksperter betragter opioider som en behandlingsmulighed? 

Tramadol: En ikke brugt mulighed for behandling af depression

Der er flere end 50 udtalelser der kan ses i biomedicinske og patentlitteratur som dokumenterer effektiviteten af tramadol som et antidepressivt middel hos dyr og mennesker.

Nuvel Tramadol befinder sig i den lavere ende af spektret for opioider. Teorien går altså ud på at det måske ikke er så afhængighedsskabende. .

Sammenligneligt svarer 100 mg Tramadol til 10 mg morfin. Forestillingen om, at det et svagere og mindre afhængighedsskabende opiod, er derfor misforstået..

Udsagn fra petienter er rosenrøde og positive. Lyder det bekendt? Husk denne opildnende reklame for oxycontin i 1998, hvor forbrugeren blev garanteret, “Vær ikke nervøs for at tage det de giver dig?”?

Som en person der har haft voldsomme smerter i sit liv ved sjældne lejligheder, hvor jeg måtte tage smertestillende midler - og hvor jeg dog havde brug for dem. Jeg fandt også ud af at de var fremragende til at peppe humøret. Hvem kunne vide det? Tilsyneladende ikke de ‘overuddannede’ eksperter. Hvilken overraskelse! 

Uheldigvis forhindrede min naturlige skepsis mig i at overforbruge opioider. Lige så snart smerten var væk, var min standard praksis at smide de tilbageværende smertepiller ud. Mit dårligere helbred gjorde mig nedtrykt, og det var jeg så, jeg smed lindrende medicin ud som jeg stod med i hånden. 

Hvor dum jeg dog var? Jeg var ikke 'overuddannet' nok. 

Nuvel så er der faktisk masser af beviser på, at Tramadol er et anti-depressivt middel... og det af alle steder fra ...Gaza.

Selv før de nuværende omstændigheder ser det ud til at det at leve i Gaza var deprimerende. Man behøver ikke give hverken Hamas eller Israels restriktioner skylden - ungdommen var, er uden beskæftigelse og nedtrykt.

Tramadol var redningen. For mange år siden - længe før den nuværende krig - rapporterede Al Jazeera om en 'afhængigheds' krise i Gaza. Her kunne man ikke indtage øl eller alkohol da Islam ikke giver lov til en ærligt skud whisky, derfor medicinerede gazaborgerne sig selv med Tramadol, lød historien..

Måske tog nyhedsrapporten fejl. Måske gik gazaborgerne blot modigt forrest i den psykiatriske forskning.

TRAMADOL...testet i Gaza.  Godkendt i Gaza.<p><em>Image via <a  data-cke-saved-href=

Image via Pexels.

Måske når den kommende nødhjælpshavn til Gaza åbnes, kan Biden sikre at der sendes masser af det nu antidepressive middel, med et nyt navn, ind. Når man tager de nuværende ødelæggelser i betragtning vil gazaborgerne få brug for det mere end nogensinde. 

Jeg gentager - jeg er ikke en led slyngel. Der er tider da smertestillende midler er absolut nødvendige, og de kan redde liv, forhindre patienter der venter på et kirurgisk indgreb i at gå i smerterelateret chock. Men hold nu for Guds skyld op med at kalde opioater for antidrepressive midler - medmindre, naturligvis du er en ‘overuddannet’ ekspert der skriver til lægetidsskrifter. 

Nogle flere beviser kommer fra Egypten. der også har en Tramadol afhængighedskrise.

På en måde kan jeg ikke belaste egypterne for det. De var nedtrykte. Det kan Islam gøre ved dig. Med et Islam der ikke opfordrer til en lun toddy om aftenen - ja så vendte de sig mod Tramadol. Halal accepteret, godkendt af mullaherne. 

For lige at gøre det krystalklart. Jeg foreslår ikke at alkohol skal betegnes som antidepressivt middel. Den giver en behagelig tilstand - hvilket er derfor folk drikker det - men med måde og i moderat brug er det en del af Vestens kultur, og har tilmed det gode at det er ‘ærligt.’

Skriften forsikrer os om at Gud gav os “vin der glæder menneskets hjerte” (Salme 104:15), og selvom jeg læner mig mod Baptismens fortolkninger af Bibelen tror jeg at det er vin der var tanken ikke grape juice. ‘Ærligt’ benyttet og i mindre mængder kan vin være sundt. Men pointen her er at vi ikke ophøjer alkohol mere end rimeligt er, som videnskabelig medicin. 

Skulle lægelige eksperter omdøbe alkohol til et mildt antidepressivt middel, kunne det udskrives på recept som en lovlig behandling for vanskelige børn i forskolen. Lidt ligesom Ritalin. 

En lærer kunne sætte Lille Søren i kategorien ‘belastning’ og sende ham til skole psykiateren der ville diagnosticere ham som havende øjeblikkelig behov for psykiatrisk behandling. Søren ville derpå være tvunget til hver morgen at møde på rektors kontor for at få sit afmålte skud Jack Daniels, og indlede dagen med en holdningsændring, klar til at klare verden. 

Rigtig mange af efterkommerne af irere og skotter har gjort det i årtusinder - blot hviler deres definition på ikke lægelig brug på den gamle pålidelige A&P Blended Whiskey.  Men igen, så har vi fejlagtigt forhånet disse gæliske folk som simple. De var sådan set forud for deres tid med omkostningsbesparende strategier, og foretrak 'folkemidler' fremfor knalddyre mærkevarer. De ægte banebrydende var disse bondeknolde, der fandt lindring i basis mdiler, der havde  mærkelige professionelt lydende navns som MD 20/20.  MD lyder så vidunderligt terapeutisk, som en læge, men de nedtrykte hobos kaldte med stor begejstring deres medicin for Mad Dog.

Og her har vi problemet. Islam hader hunde, hvilket forhindrer egypterne at benytte en sådan vantro lindring. Derfor, hellere end Mad Dog, gik egypterne over til Tramadol. Ydermere er MD 20/20 fremstillet af Mogen David, som lyder mistænkeligt jødisk. Langt bedre at holde sig til Tramadol, et ikke-zionistisk, halalgodkende middel der meget snart får godkendelse som psykiatrisk middel. 

Husk blot på at Dr. Freud engang anbefalede kokain. Hvis han var i live i dag ville han nok også anbefale Tramadol!

Igen hvis du har udfordringer med smerter, er der intet galt med Tramadol. Det er ganske effektivt, og det fungerer. Brug det med omtanke, klogskab. Men kald det ikke antidepressivt. Og igen, og igen, kan jeg udmærket forstå, hvorfor nogle mennesker kunne have brug for psykiatrisk medicin, men opioider burde ikke være en del af det psykiatriske arsenal

Hold dig til Jack Daniels, hvis du skal. En god hivert er ærlig. Hvis du ønsker at spare penge, gå til Thunderbird, der er en amerikansk klassiker.

Nogle har gennemskuet dette idioti, især Evoke Wellness (citeret før), som konkluderede:

Kendsgerningen at Tramadol har et udbredt ry for at være mindre afhængighedsgørende er ganske enkelt ikke sandt. Det stimulerer hjernens opioid receptorer og kan virke på samme måde som heroin eller andre receptpligtige smertestillende midler der indeholder opiater.

Fremragende sagt.

I sidste ende skal enhver være sin egen læge. Stol ikke blindt på de ‘overuddannede’ eksperter.

https://www.americanthinker.com/articles/2024/04/only_an_educated_expert_could_give_advice_this_bad.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails