søndag den 1. november 2015

Frygt giver magt, kontrol og større indblanding fra regeringen

Frygt!

Denne Halloween, hvad frygter du mest?
Jeg frygter selve frygten, fordi når man er angst, er man villig til at give køb på vore friheder.
Global opvarmning? Mere magt til EPA!
9/11? Stem 100 til 0 for at skabe TSA!
Børnene lærer ikke noget? Common Core!
Kriminaliteten stiger? Mere til politiet! (eller for venstreorienterede: Giv mere til velfærd!)
Indvandrere? Luk grænsen!
Ebola? Flere penge og magt til offentlige sundhedsprogrammer!
Regeringer stortrives ved vor frygt. Når vi bliver skræmte er politikerne der altid, og lover at beskytte os, hvis blot vi giver dem flere penge og mere magt. Det gør vi så sædvanligvis.
Jeg kom i diskussion om det med værterne på Fox showet “Outnumbered,” der i debatformen er een mand mod fire kvinder. Værterne i “Outnumbered” er sådan set ikke de sædvanlige naive socialistiske medie alarmister. De fortæller ofte om den skade en ‘stor’ regering kan gøre. Men sidste sommer, med regeringens advarsel om Ebola der skulle være “helt utrolig smitsom” skreg medierne “Er hospitalerne klar?” og de fire kvinder var virkelig skræmte.
De ville bare have regeringen til at gøre noget. Karantæne? Forbyde flyvninger til Afrika? Ansætte flere læger? Regeringen skal altså bare gøre noget!
Jeg modargumenterede ved at sige, “I kvinder bliver for skræmte; I overdriver risikoen.” Jeg ved det var sexistisk. Men jeg mener dog det var sandt - kvinder er lettere at skræmme. Tager jeg fejl? Jeg ser gerne en modargumentation.
Jeg fortalte TV værterne, at jeg troede at flere amerikanere ville blive slået ihjel af hjorte end af Ebola. De lo af mig, men det mente jeg alvorligt, og faktisk så døde der det år een amerikaner af Ebola men næsten 200 blev dræbt af hjorte (flest ved bilulykker med hjorte indblandet).
Men derfor er vi ikke bange for hjorte. Her til Halloween vil ingen være iført skræmmende hjortekostumer. Ingen Halloweenfejring vil indeholde skræmmende kopier af biler. Vi er vant til biler og hjorte. Nye trusler skræmmer os - og trusler som forekommer at være nye. 
Fear

Som skoleskyderier. Efter det seneste frygtelige masseskyderi antydede Hillary Clinton at skolen er blevet mere farlig. Hun krævede nye våbenkontroller og spørger, “Hvor mange skal dø før vi faktisk gør noget?”
Enhver skudhændelse er frygtelig og regeringen svarer ofte på en sådan ved at ansætte flere sikkerhedsfolk og indføre “sluser med visitation” der skræmmer børnene. Politikerne siger disse skridt er nødvendige, fordi skyderierne er i øgning.
Men det er de ikke. Volden i skolerne er faktisk for nedadgående. Der var fire gange så mange døde tilbage i 1994.
Folk frygter nutidens genopblussen af voldelige forbrydelser. Chefen for FBI siger han mener “Krigen mod betjente” har gjort at nogle betjente er mindre aggressive, og det er derfor kriminaliteten er steget en smule i nogle byer.
Men til gengæld havde han ingen ægte fakta der kunne bevise det han sagde.
Kriminaliteten er i øgning i nogle få byer, men øgningen i procenter er kun dramatisk fordi kriminaliteten i de byer har været meget lav. “Tag New York City. Antallet af drab er øget med 8% i år,” siger kriminologiprofessor James Alan Fox Northeastern University, “men den er så til gengæld 35% lavere end for fem år siden.”
I det store og hele falder kriminaliteten. Jovist. FBI har netop frigivet de nyeste data, der nævner at voldelig kriminalitet er for nedadgående. Igen.
Men hvad med “Krigen mod betjente”? Det er sandt at i visse kvarterer så bliver politiet der foretager anholdelser ofte mødt med vrede folkemængder der skriger “racisme,” og hele 32 betjente er blevet skudt i år. Det er en tragedie. men ingen øgning. Faktisk er det i dag blevet sikrere at være politibetjent. Når man tager ændringen i befolkningssammensætningen i betragtning så var der i 2013 færre dræbte betjente siden 1887, og hvis tendensen fortsætter i 2015 vil vi opleve det mindste antal dræbte betjente i årtier.
Frygt er Statens ven. Når befolkningen skræmmes er de villige til at give penge og magt til politikerne og bureaukraterne.
Det er det jeg frygter ved Halloween.
John Stossel
http://humanevents.com/2015/10/28/fear/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails