fredag den 20. november 2015

Schweppes sodavandsdåse var bombe ombord på det russiske fly

Schweppes sodavandsdåse var bombe ombord på det russiske fly


Ahmed Aboulenein og Lin Noueihed
CAIRO (Reuters) - Islamisk Stats officielle tidsskrift havde onsdag et foto af en Scweppes sodavandsdåse som man hævder blev benyttet som en improviseret bombe, som igen medførte at et russisk passagerfly blev sprængt i luften over Sinai halvøen i sidste måned. 224 personer døde.
Fotoet viser en Schweppes Gold sodavand, og det som kunne være en detonator og tændsats mod blå baggrund. 3 ganske enkle komponenter, dersom de er ægte, med stor sandsynlighed kan give grund til alvorlig bekymring for lufthavnenes sikkerhedskontroller over hele verden.
A photo published in Islamic State magazine Dabiq shows a can of Schweppes Gold soft drink and what appeared to be a detonator and switch on a blue background
"De splittede Korsfarere fra Øst og Vest mente selv de var sikre i deres jetfly, samtidig med de på kujonagtig vis bomber muslimer i Kalifatet,” skriver det engelsksproget tidsskrift Dabiq med henvisning til Rusland og Vesten. “Hævnen blev påført de som følte sig sikre i cockpits.”
Vestens regeringer har sagt at flyet sandsynligvis styrtede på grund af en bombe, og tirsdag bekræftede Moskva at man var kommet til samme konklusion, men den egyptiske regering siger man stadig ikke har fundet bevis på en kriminel handling.
Islamisk Stat har også offentliggjort et foto af det man siger er pas tilhørende russere “fundet af mujahideen.” Det var ikke lige for tiden muligt at verificere de viste fotos autenticitet. View gallery
A photo published in Islamic State magazine Dabiq shows …
A photo published in Islamic State magazine Dabiq shows what it said were passports belonging to dea …
Gruppen (IS) der har indtaget store dele af Syrien og Irak sagde man har udnyttet et smuthul ved Sharm al-Sheik lufthavnen, hvor flyet lettede fra, til at smugle en bombe ombord.
Lufthavnen benyttes i stor stil af lavprisflyselskaber og charter fly til at flyve turister til feriestederne ved Sinai kysten.
Islamisk Stat sagde man oprindeligt havde planlagt at få et fly til at styrte tilhørende et land der deltager i den U:S. ledede koalition der bomber i Syrien og Irak, men at man skiftede mening efter Moskva indledte sine egne luftangreb i Syrien.
"En bombe blev smuglet ombord på flyet, den førte til at 219 russere og fem andre korsfarere skulle dø, blot en måned efter Ruslands tankeløse beslutning,” siger man.
Egyptens indenrigsminister fortalte ved en nyhedskonference i Sharm al-Sheikh tirsdag at der er “ingen information” om sikkerhedsbrister i lufthavnen. View gallery
Military investigator from Russia stands near the debris …
A military investigator from Russia stands near the debris of a Russian airliner at its crash site a …
Islamisk Stats egyptiske afdeling, Sinai Province, påtog sig ansvaret for angrebet dagen efter, men de egyptiske embedsmænd var hurtige til at afvise talen om en bombe.
INGEN SIKKERHED I MUSLIMSKE LANDE
Egypten bekæmper et islamisk oprør i Sinai, en strategisk halvø med grænse til Gaza og Suez Kanalen. Men Islamisk Stat sagde, at fly bombningen først og fremmest var planlagt som et svar på de russiske- og Koalitionens luftangreb.
"Dette var for at vise russerne og de som allierer sig med dem, at de ikke vil være sikre i lande og luftrum med muslimer,” skrev gruppen. “At deres daglige drab på dusinvis, gennem deres luftangreb kun vil medføre ulykker for dem.”
Rusland, allieret med Syriens præsident Bashar al-Assag igangsatte luftangreb mod oppositionsgrupper i Syrien, herunder Islamisk Stat den 30. september.
Siden angrebet i Paris har både Rusland og Frankrig optrappet antallet af luftangreb.
Det styrtede fly, en Airbus A321 fra Metrojet, medbragte russiske ferierejsende, fra det egyptiske feriested til Sankt Petersborg da det blev bombesprængt over Sinai.
Tirsdag aflagde Ruslands præsident Putin ed på at indlede en jagt på de ansvarlige for terrorangrebet og tilbød 50 millioner dollars i dusør for information der kan føre frem til de ansvarlige.
"Vi vil finde dem, hvor som helst på planeten og straffe dem,” sagde Putin ved et bistert møde i Kreml.
Alexander Bortnikov, chefen for Ruslands FSB sikkerhedstjeneste sagde at der er spor efter sprængstoffer fremstillet i udlandet på fragmenter af det styrtede fly, og på passagerernes ejendele. Han sagde at bomben indeholdt 1 kg. TNT.
Egypten er ikke officielt kommet med årsagen til flystyrtet, og beder alle parter om at vende på efterforskningens officielle rapport - en rapport der udarbejdes af Egypten.
Regeringen sagde den ville “tage i betragtning” Ruslands efterforskning, men at den endnu ikke har fundet bevis på kriminelle forhold ved styrtet.
(Writing by Ahmed Aboulenein; Editing by Luke Baker and Gareth Jones)


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails