mandag den 8. september 2008

Flere jødiske flygtninge end palæstinensere

Lad os huske de glemte jøder


Daniel Brainich

Uddrivelsen af jøderne i Mellemøsten fra deres oprindelige hjemsteder i den arabiske verden har længe været en af historiens mindre anerkendte tragedier. Men takket været adskillige vigtige dele af fremsatte love vil denne historiske fejl måske snart blive rettet.

Senatet er for tiden ved at overveje en vigtig lov, der vil henlede opmærksomheden på den skæbne at næsten en million jøder blev tvunget til at flygte i den arabiske verden i det tyvende århundrede. Loven forsøger at henlede større international opmærksomhed på disse glemte flygtninge og at skabe grundlaget for en fred i mellemøsten baseret på gensidig anerkendelse og hensyntagen til historiens kendsgerninger.

I det tyvende århundrede blev alle de oldgamle, og betragtelige i størrelse, jødiske samfund i næsten ethvert arabisk land næsten fuldstændig ødelagt. Undertrykkende og rascistiske arabiske regimer, sammen med en storstilet antijødisk pøbelvold blev ansvarlige for terroren mod, og uddrivelsen af næste en million oprindelige jøder i hele regionen. Mens dette tragiske kapitel i historien er forblevet relativt ukendt og skjult - begravet af dets udøvere og ignoreret af det internationale samfund - vil den nye lovgivning forsøge at bringe denne glemte exodus frem i lyset på verdens skuepladsen.

I 2007 introducerede et antal Senatorer og Kongresmedlemmer resolutioner i såvel Huset som Senatet som de håbede ville give ligevægt til den skæve og modsatrettede tendens der er på at fokusere på de palæstinensiske flygtninge samtidig med, at man ignorer de jødiske flygtninge. Resolution 185 i Huset blev vedtaget ensstemmigt i april 2008, mens Senatets Resoluton 85 er under overvejelse af Senate Committe on Foreign Relations.

Som en tværpolitisk bestræbelse er Resolution 85 fremført af Senatorerne Frank Lautenberg (D. NJ), Norm Coleman (R-MN), Richar Durbin (D-IL), Trent Lott (R-MS), Joe Lieberman (D-CT), og Ron Wyden (D-OR). Loven henleder opmærksomheden på de overlagte overgreb på menneskerettighederne der overgik den jødiske minoritet i den arabiske verden i løbet af det tyvende århundrede og bekræfter, at sammenhængen med en omfattende fred i Mellemøsten er afhængig af "en anerkendelse af og en omgørelse af den uddrivelse der fandt sted i de århundredegamle jødiske samfund i Mellemøsten, Nordafrika og i den Persiske Golf."

Til det formål giver loven instruktioner til repræsentanterne i USA's regering og i alle internationale råd om at sikre "at enhver tydelig henvisning til den krævede løsning når det drejer sig om de palæstinensiske flygtninge" skal modsvares "af en lignende klar beslutning der drejer sig om jødiske, kristne og andre flygtninge." De der står inde for loven håber at en utvetydig anerkendelse af historien vil bane vejen mod en retfærdig og varig fred.

Gina Waldman, formand for JIMENA (De oprindelige jøder Mellemøsten og Nordafrika), sagde: "Det er typisk, at når spørgsmålet om flygtninge i Mellemøsten rejses da tænker de fleste kun på palæstinenserne."

Skønt antallet jødiske flygtninge er større i antal end palæstinenserne da nævnes de aldrig. Anderkendelse af de jødiske flygtning er en vigtig bestanddel af Mellemøst fredsprocessen og viser en afbalanceret tilgang til problemet fra USA's side.

"Enhver knægtelse af vore rettigheder vil være en benægtelse af jødernes historie i de arabiske lande," sagde Waldman. "Resolution 185 gik ensstemmingt gennem Huset på grund af den overvældende støtte jødiske organisationer i hele landet gav. Vi glæder os til at få samme støtte når Senatet skal bestemme sig."

http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=0347A3DF-C0A6-476E-A366-DC3A330819D6

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails