torsdag den 8. marts 2018

Fattige er fede fordi de spiser for meget - begræns adgangen til fast food

Fattige er fede fordi de spiser for meget


Det gyselige venstreorienterede leksikon fyldt med Orwellske politiske fraser har nu fundet en ny. Food swamp. Det er hvad der sker når mennesker har for mange valgmuligheder med for meget mad.
Her er The Atlantic der advarer os om "food swamps".
Til en undersøgelse udgivet i november i the International Journal of Environmental Research and Public Health, har forskere fra University of Connecticut’s Rudd Center for Food Policy and Obesity sammenlignet fedmeraten i U.S. distrikter med antallet af fast-food restauranter og dagligvarebutikker til supermarkeder og købmandsbutikker med andre ord - niveauet eller størrelsen af food-swampiness..
Distrikter med udpræget food swamps havde fire usunde valgmuligheder for hver sund. Food swamps var en stærk indikator for antallet af personer med fedme - langt stærkere end hvor der var ‘food deserts’ (altså områder uden det store udvalg af fødevarebutikker.
På lignende vis har en forskning fra 2011 strækkende sig over lang tid fundet ud af at let tilgængelighed til supermarkeder ikke gjorde noget for at forbedre folks valg af mad og diæt som et hele. Men mennesker - lavindkomst mænd især - spiste mere fast food når der var mere fast food i nærheden.
Fast food restauranter er mere udbredt i områder, hvor der bor mange farvede mennesker, afro-amerikanere og latinoer disse befolkningsgrupper har langt flere fede end hvide, og denne forskning lader formode at de to tendenser kan være forbundet
Det er næsten som om....
1. The Food Desert er en myte
2. Folk bestemmer hvad de ønsker
3. De beslutninger har konsekvenser.
4. Fedme er en direkte følge af individuelle valg frem for en eller anden for for konspiration fra fødevareproducenter.
Men Næ Nej. Nu da man har fået sig et navn af Orwell klassen er det på tide at indlede flere interventioner fra regeringen.
Som et virksomt middel har forskerne bag ‘Food Swamp’ foreslået at der introduceres zone begrænsninger i diverse distrikter som så ville kunne reducere antallet af fast food muligheder og samtidig give sunde fødevarebutikker og gøre dem mere levedygtige. 
Men det bør man gøre med forsigtighed. Los Angeles forbød nye fast food restauranter i et lavindkomst område af byen i 2008, men det viste sig at være en fiasko da antallet af fede fortsatte opad. 
5. Måske er reguleringer fra regeringen ikke svaret.
Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is a New York writer focusing on radical Islam.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails