søndag den 4. november 2018

Arabiske sunnistater i fælles militærøvelse

Arabiske sunnistater i fælles militærøvelse

Den globale vrede der er pisket frem efter det formodede groteske mord og partering af agenten hos Det Muslimske Broderskab Jamal Khashoggi (som dækkede sig under at han var “journalist” der bidrog med artikler til the Washington Post) opfattes helt anderledes i de sunni arabiske stater.
Lederne af Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Bahrain og Jordan har ingen forskønnede illusioner om den taktik Det Muslimske Broderskab ville benytte for at få magt og gøre fredelige nationer til jihad-stater i forreste frontlinje. De er heller ikke chokeret over forestillingen om politiske mord som de fleste amerikanere er. 
I Egypten er der en kraftfuld underforstået kritik på vej til den fraktion der ønsker at ødelægge Sunni alliancen med Saudi Arabien under ledelse af kronprins Mohammed bin Salam, hvilket manifesterer sig ved Fælles militære øvelser.
Al Ahram reports:
Egypten bød onsdag delegationer fra et antal arabiske lande velkommen til en fælles arabisk militær’velse der skal finde sted fra den 3. til den 16. november. Velkomsten fandt sted Mohamed Naguib Military Base i Egyptens nordvestlige region Marsa Matrouh, fortælles i en udtalelse fra talsmanden for de væbnede styrker Tamer El-Refai.
 'Arab Shield 1' vil omfatte land- flåde- special- styrker og øvelser i luftforsvar
El-Refai sagde at otte arabiske lande deltager i øvelserne herunder Saudi Arabien, UAE., , Bahrain, Kuwait og Jordan, med Marokko og Libanon som observatører.
Reuters føjer til:
Præsident Donald Trump's administration har stille og roligt presset de arabiske Gulf land, sammen med Egypten og Jordan til at påbegynde det som nogle folk i Det Hvide Hus har kaldet et "Arabisk NATO" af Sunni Muslimske allierede for at danne et værn mod Shia Iran. 
Vigtigheden af denne Sunni alliance mod Shia Iran er tydelig for også Israel. Angiveligt:
Premierminister Benjamin Netanyahu har i den seneste tid henvendt sig til senior medlemmer af Trump administrationen og bedt the United States støtte den Saudiske kronprins Mohammed Bin Salman trods kontroversen om hans medvirken i mordet på journalisten Jamal Khashoggi fortalte the Washington Post torsdag.
Ifølge rapporten argumenterer Nethanyahu og andre ledere i Mellemsøsten, som Egyptens præsident Abdel Fatah al-Sissi  for at Bin Salman er “en vigtig strategisk partner i regionen.”
Mellemøsten er som Golda Meir plejede at sige “at dårligt kvarter.” Der sker slemme ting, selv hos vore allierede. Men man bør ikke have den naive formodning at moralsk renhed skulle føre til gode resultater - det er alt for farligt for at det kriterium skulle være vor eneste for vor politik. 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails