søndag den 18. november 2018

ISIS hævder brandene i Californien er gengældelse, og lover ‘Der vil komme flere.’

ISIS hævder brandene i Californien er gengældelse og lover ‘Der vil komme flere.’ 

En af de mange online grupper der støtter ISIS operationer hævdede at de dødbringende ildebrande i det nordlige og sydlige Californien er gengældelse for koalitionens bombninger i Syrien. 
Billedet der ligger online fra Al-Ansar Media viser et foto af en brændende bygning og så er der lige stavet forkert, “kalifornia.”
"O america, Dette er straffen for at bombe muslimer i Syrien,” fastslår teksten. “Dette er Allahs straf til Jer. Og in shaa Allah, I kommer til at opleve flere ildebrande. Ære til Allah.”
(Al-Ansar Media)
Skovbranden i Butte County, nord for Sacramento i Californiens Gold Rush landområde har krævet mindst 48 menneskeliv, ifølge Cal Fire’s statistik.
Storbranden der begyndte torsdag har ødelagt 7600 boliger, 260 erhvervsbygninger, og dermed er det den mest ødelæggende brand i statens historie da den drog hærgende gennem Paradise, Calif, med et fart af 3 hektar i minuttet. Nu har den opslugt 5400 hektar. Årsagen til branden leder man stadig efter.
The Woolsey Fire har hærget 4000 hektar i Ventura og Los Angeles counties efter den begyndte torsdag og man har nu inddæmmet 47% af den. Storbranden førte til evakuering af Malibu helt til the Pacific Coast Highway. Der har været to dødsfald og 483 bygninger er blevet ødelagt herunder adskillige palæer tilhørende berømtheder. Også her leder man efter årsagen til storbranden.
ISIS har ikke officielt påtaget sig ansvaret for nogen af brandene. Terrorgruppen har før foreslået at landområder, og erhvervsområder samt boliger kan være et mål for angreb.
På samme tidspunkt sidste år, da adskillige vindbårne storbrande hærgede Californien betonede ISIS voldsomheden og ødelæggelsen ved storbrande i mange udgaver af deres
al-Naba nyhedsbrev, der ellers plejer at have fokus på nyheder fra ISIS besatte områder og konfliktzoner.
I januar 2017 understregede ISIS' Rumiyah magasinet - der blev udgivet på flere sprog, herunder engelsk, dog ikke længere - at der ville være jihadister der har benyttet “påsatte brande som angreb i moderne guerillakrigsførelse, sammen med “lone Wolf terrorisme,” og man hævder at en brand i november (2017) på en møbelfabrik i Losino-Petrovsky, Rusland skyldtes noget sådant, og gjorde også opmærksom på mange storbrande rundt om i Israel, der “demonstrerede det dødbringende ved en sådan ihærdig operation.” 
Som foreslåede mål for pyromanangreb anbefalede tidsskriftet “herunder huse og boligblokke, skovpmråder nær boligområder, fabrikker der laver biler, møbler, tekstiler, brandbare væsker etc. f.eks. tankstationer, hospitaler, barer, danseklubber, natklubberm banker, biludstillinger, skoler, universiteter og kirker, Rafidi (shiitiske templer) og så videre. Muligheder er rigtig mange, der er ingen undskyldning for at udsætte det.”
Jihadister blev rådet til at time deres pyromanbrande til “helst sent på natten og de første timer på dagen hvor mennesker plejer at sove,” og der blev givet instrukser om hvordan man kan blokere for udgange for at få flere tilskadekomne. Når en storbrand skal igangsættes skal der “findes knastørre steder da ild ikke kommer rigtig i gang i fugtige eller våde miljøer.” Ildspåsætterne opfordres til at efterlade ISIS mærket i nærheden af branden, påført med spraymaling eller sort tuschpen.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails