tirsdag den 8. juni 2021

Om UFO'er i dag

Om UFOs i dag
Da de studerende på Hillsdale College fik øje på et uidentificeret flyvende objekt der svævede over campus i marts 1966 vendte de nationale mediers opmærksomhed sig mod den lille skole i Michigan.
Kamerahold og journalister kom til byen og college - omringede det, ivrige efter at finde ud af om beboerne i det sydlige Michigan havde set noget himmellegeme. Det de fandt var bizart: Folk sendte nummeret Pi i morsekode mod himlen, en ældre herre spillede violin for at bringe “fantom piloterne” ned på jorden, og der var hele tiden rapporter om skinnende cirkler der for frem og tilbage over nattehimlen.  
Ikke længe efter blev the United States Air Force opmærksom, og sendte J. Allen Hynek en astrofysiker fra Northwestern University ud for at se nærmere på stedet. Efter at have interviewet studerende og lavet forsøg med jorden på Hillsdale konkluderede Hynek at det man have set ikke var andet end et synsbedrag forårsaget af “sumpgas.” Sagen afgjort.
Billedresultat for ford and ufos
Men Hyneks forklaring overbeviste ikke særlig mange der hævdede at have set en UFO. I dagene efter hans rapport blev udgivet strømmede det ind med hundredvis af breve til kontorerne hos  House Minority Leader Gerald Ford, der dengang repræsenterede the Grand Rapids området. Ford var kendt som en der lyttede til sine vælgere, og derpå lade deres interesser blive fremført - selvom det ville kunne gøre ham upopulær i Washington D.C. eliten.
I en udsendelse sendt over hele landet krævede Ford offentlige høringer, og en Kongres efterforskning af UFOs i United States luftrum.
“Dette er hændelser som mange pålidelige borgere følte var nok til at retfærdiggøre en handling ved vor regering - og ikke den slags vægelsindet svar der blev givet af the Air Force, hvor de afviser det som ‘sumpgas.’” sagde han.
Talen gav genlyd og Ford blev kendt i løbet af natten. Breve med ros strømmede til hans kontor fra kultledere, konspiratorikere og mennesker der hævdede at være væsener fra rummet. Klummeskribenten Roscoe Drummond latterliggjorde ham som repræsentant for “Tre Martini før middag” staten. Wes Vivian hans Democratic kollega i Kongressen foreslog at Ford ikke gjorde mere ved emnet og lod forbundsregeringen klare sagen stille og roligt.
Men hjemme forblev støtten til Ford stærk, og han fortsatte med at lægge pres på Congress for at handle.
“Jeg har aldrig sagt at jeg tror på nogle af de rapporterede UFO betragtninger der skulle indikere besøg på jorden fra en anden planet. Udover tricks og naturlige fænomener, kan nogle af disse objekter meget vel være produkter af eksperimenteren i vort militær,” sagde han i en pressemeddelelse. “Hvis det er således, hvorfor indrømmer the Air Force det ikke, og således berolige det amerikanske folk?”  
Efter måneder med diskussioner over åbenhed gik the House Armed Services Committee mod Ford og uddelegerede opgaven med yderligere UFO undersøgelse til et hold af videnskabsforskere ved University of Colorado. Ford holdt fast ved, at høringer og en undersøgelse ville være mere “gavnlig” for offentligheden, men pressede ikke yderligere på.
I løbet af de næste årtier er spørgsmål om regeringens undersøgelser af UFO dukket op i Washington, men næsten altid under hensyn til militæret. Og selvom præsidenter har nævnt deres mulige tro på UFOs (mest kendt er Jimmy Carter og Bill Clinton) så har ingen valgt embedsmand siden Ford sat gang i en større kampagne for at få afgjort sagen en gang for alle.
Men det kan meget vel snart være tilfældet. UFOs kryber tilbage ind i Congress. Senator Mark Warner (Democrat-Virginia) fortalte i juni Politico at han og andre medlemmer af the Senate Intelligence Committee var blevet underrettet om emnet, efter en stribe Navy observationer mellem 2014 og 2017, der gjorde daværende Senator Harry Reid (Democrat-Nevada) opmærksom.
De er ikke de eneste. I de seneste få år er medlemmer af Kongressen “kommet ud af buskadset” for at lære mere om UFOs fortalte en tidligere efterretningsmand Politico.

Selv præsident Trump har udtalt sig. I et interview i juni måned med ABC’s George Stephanopoulos,afslørede Trump af embedsmænd i Pentagon var mødtes med ham om sagen.  
“Jeg havde et meget kort møde om det,” sagde Trump. “Men mennesker siger de ser UFO’s. Tror jeg på det? Ikke i nævneværdig grad.”  
Men for ikke at knuse håbet hos UFO entusiaster så udelod han ikke muligheden.
“Vi holder øje, og I vil være de første der får det at vide,” sagde han.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails