fredag den 25. marts 2022

Russiske officerer dør - hvad er det tegn på?

 

Russiske officerer dør - hvad er det tegn på?

RICK MORAN  

Hvor alvorlige er de russiske tab i Ukraine krigen? På 36 dage i kampen om Iwo Jima mistede knap 7000 marinere livet.

I de forløbne 20 dage af kampene i Ukraine vurderes US. efterretningsvæsen at russerne har mistet mindst lige så mange soldater.

7,000 russiske døde er et konservativt estimat. Hvis det blot er nogenlunde rigtigt så svarer det til, på 20 dage, antallet af amerikanske døde i de 20 års krig i Irak og Afghanistan tilsammen. 

Der har ikke været nogen større slag i Ukraine med hundreder af tanks og titusind tropper. Det er en skyggekrig med russerne der hensynsløst bomber større beboelsesområder og affyrer artilleri og raketter ind de større byer med det bevidste formål at ramme de civile og dermed ukrainernes kampvilje. Ukraines hær bruger ‘slå til og væk’ guerilla taktikken og det har betydet et frygteligt dødstal for de russisk tropper - og ikke mindst deres moral.

AP Photo/Vadim Ghirda

Det er meget vel årsagen til at mindst 15 russiske højere officerer - herunder en generalløjtnant og tre generalmajorer angiveligt er blevet dræbt allerede. Troppernes moral/kampvilje er så lav at russiske topofficerer skal tættere på frontlinjen - i visse tilfælde efter ordre af Putiin - ifølge Pentagon.

New York Times:

“Tab som disse påvirker moralen og kampviljen især da disse soldater ikke forstår hvorfor de er i krig.”! sagde Evelyn Farkas, Pentagon embedsperson for Rusland og Ukraine under Obama administrationen. “Den overordnede observans på situationen daler. Nogen skal tage føringen, nogen skal skyde.”

Men, tilføjede hun, “det er blot landstyrkerne.” med de russiske landstyrker i modgang har hr. Putin i stadig højere grad fokus på himlen for at angribe ukrainske byer, beboelseskvarterer, hospitaler og endog skoler. Luftbombardementerne har hjulpet til at camnouflere det russiske militærs ringe præstation på landjorden. Præsident Volodymyr Zelensky sagde i denne uge, at cirka 1300 ukrainske soldater er blevet dræbt i krigen.

Pentagon siger at med en tabsrate på 10% herunder sårede, i en enkelt enhed gør at denne er ubrugelig i kamp. Hvis man lægger 7000 døde til de anslåede 14-21000 sårede har det russiske militær nået smertegrænsen for at kunne kæmpe.

Dog er det det høje antal topofficerer der burde give alarm for russerne. I tilgift med de fire generaler har der være fem oberster og tre obestløjtnanter blandt de dræbte, sammen med adskillige majorer og kaptajner. I en hær som den russiske er gode dedikerede officer det som udgør forskellen på sejr og nederlag. 

To amerikanske militæreksperter sagde at mange russiske generaler taler i ikke sikrede telefoner og radioer. I mindst et tilfælde, sagde de, at ukrainerrne indkredsede en generals telefonopkald, angreb det sted han befandt sig dræbte ham og hans stab.

Hvis de russiske dødstal fortsætter med at øges, viI den type organisationer (i Rusland) der gjorde opmærksom på antal døde og sårede tropper i Sovjets invasion af Afghanistan, endnu engang måske være af betydning.

Der er ingen borgerlige protester der vil kunne lave om på Putins måde  at tænke på. Anti-krigs protesterende arresteres og får lange fængselsdomme. Putin kunne meget vel gøre hvad som helst - herunder skyde protesterende på gaderne - for at give ham frie hænder i Ukraine.

https://pjmedia.com/news-and-politics/rick-moran/2022/03/23/russian-casualties-in-ukraine-include-at-least-15-field-commanders-n1583565

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails