lørdag den 5. marts 2022

Ukraine, Realpolitik og Vestens fiaskoer

 

Ukraine, Realpolitik og Vestens fiasko

Ilana Mercer

Hvis Putin burde sidde på anklagebænken i Haags International Court of Justice, så burde Genghis Bush, Dick Cheney, Condi Rice og deres utallige medskyldige også. .

Amerika er indiskutabelt stadig den førende i at angribe suveræne nationer og slå deres børn ihjel. Ruslands udenrigspolitiske indblanding siden tidligt 1990’erne er ui sammenligning ubetydelige.

Ikke desto mindre bliver det altid vurderet, sådan set aldrig diskuteret, at forskellen mellem, lad os sige en Putin invasion og en amerikansk er at sidstnævnte sker ‘ved gode mennesker’ og med ædle formål.

Ak ja, de smadrede børns lemmer, nu er de voksne og har ikke fået nye lemmer, Irak er blevet grundigt ødelagt. Tag også i betragtning antallet af flygtninge, tvangsforflyttede internt eller i eksil, de forældreløse børn og den miljømæssige forurening - anslået blev 183,535 og 206,107 Irakere slået direkte ihjel på grund af den uprovokerede amerikanske invasion. På samme vis med Libyen som en forfejlet stat, med en spillevende handel med slaver. Hvem kan dog stå op imod og argumentere mod en sådan optegnelse at moralsk overlegenhed?

Endnu en betvivlelse af klogskaben er, at skulle udholde den trommehvirvel af idiotiske udgydelser om udenrigspolitik når vi stadig har Pat Buchanan iblandt os. Den vise og fremragende Pat har selv været vidne til, og beskrevet beretningerne der har skabt konflikten mellem Rusland og Ukraine. Har har grundigt gjort rede for forløbet til denne aggressionskrig og igen og igen, dog forgæves, rådgivet om, hvordan den kunne være undgået.

Vi blev advaret. At lade Rusland omringe af NATO medlemmer, nægte at forhandle i god tro og oprigtighed - så ville Putin gå i krig. Alligevel har holdningen på begge sider af Atlanten været afvisende, foragtende overfor Putins forståelige, gennem lang tid, bekymringer over sikkerheden. Således skriver Buchanan:

“Da Ruslands Vladimir Putiin krævede at the U.S. udelader Ukraine som et fremtidigt medlem af NATO alliancen, svarede the U.S.højtideligt. NATO har en ‘åben dør politik’ enhver nation kan ansøge om medlemskab og være med. Det ændrer vi ikke på.’” Helt sikkert har the United States været fastlåst til en altid større, altid inkluderende ‘åben d’r’ liberal vision om NATO medlemskab. Med hvilket formål? Cui bono?

Realpolitik

Utvivlsomt, kunne forhandlinger i god tro og oprigtighed med Putin have fået denne invasion til ikke at finde sted. I stedet er præsidenten for Den Russiske Føderation blevet nedværdiget og udelukket. Nu burde de ansvarlige  ledere der har begået de mange fejl tvinges til at ‘æde deres egne ord.’

Der er noget gennemført obskønt - råt chokerende som førstehåndsberetningerne ‘Chok og Ærefrygt’ der hjemsøgte Irak - når vi betragtede fordrivelsen af mennesker og ødelæggelsen af uskyldiges liv på live TV, uden rigtig at reagere. Og med det mener jeg ikke militært.

Ukraine’s præsident, Volodymyr Zelensky — der betragtes som “Byens Lys” blot fordi han ikke flygtede i panik fra det kaos og rod han selv havde kastet sit land ud i - til ‘denne røv med ører’ går en særlig pris for  at være dybt uansvarlig. Ikke at flygte fra en situation der i store træk er selvskabt det bliver man ikke helt af. Forundrende er det da også at amerikanerne har tilbudt Zelensky kujonens udvej, når de i stedet burde have tvunget ham til at sætte sig ned med sine fjender. 

Imidlertid ligger byrden hos the USA, den eneste såkaldte ansvarlige supermagt for roligt at forhandle med Putin på vegne af hans uskyldige, svage ofre. I stedet har verdens ledere betragtet lidelsrne på TV og beklaget de lidendes skæbne. Begge parter er ynkværdige og fiaskoer i at have ført os så langt ud. Ditto NATO og EU.

Dette er præcist det som præsident Joe Biden burde udskammes til at gøre  NU - tale med Putin, få indført en våbenhvile, så hurtigt som muligt, indgå en aftale for at skåne befolkningens liv og helbred da denne er under ledelse af imbecile.

Ukrainerne er utrættelige og snu lobbyists i Washington, langt snedigere end deres amerikanske modparter. I al væsentlighed havde Zelensky, overhoved for den korrupte amerikanske klientstat, Ukraine, tøjret sit lands skæøbne til Amerika, NATO og EU, konstant forsøgt at få bøjet disse tåbelige og hensynsløse enheder efter hans vilje. Alt for stor en klovn til at passe på sine landsmænds sikkerhed, nej hellere være populær i Vesten.

Jeg har siddet i Israels bombeyly i 1967 og 1973 krigene og husker stadig hvad godt gammeldags diplomati - — realpolitik — faktisk er. Diplomatiske værktøjer som omfattende samtaler, en våbenhvile, og en aftale mellem krigende parter har imidlertid været fraværende fra de to præsidenter Biden og Zelenskys repertoire.,

God gammeldags realpolitik er det som Zelensky burde have praktiseret sammen med sin mægtige nabo, og historiske brødre, russerne. 

Realpolitik, praktisk politik, kúnsten af ‘finde ud af noget, komme videre.’ trods alle forskellene i en virkelig verden, der i realiteten omfatter forskellene mellem mennesker og deres politiske systemer, der skal accepteres og håndteres.

Modsat de højtidelige proklamationer er det ikke en moralsk udenrigspolitik som Amerika praktiserer, men en moralistisk. Vær som os eller vi ødelægger jer! I stedet har Zelensky adopteret Amerikas moralistiske, ukloge, selvhævdende metoder. Der skulle en krig til for at få Zelensky mod forhandlingsbordet, han burde have været der lige fra begyndelsen.

I sidste ende, er det som fik Den Russiske Bjørn til at være ligeglad  vel de daglige skøre udsagn  “Rusland, Rusland” der monotont flyder fra Amerika.

Det antikverede energiforsyningssystem fejler. Rusland. Fugle falder ned fra himlen. Rusland. Amerikanerne afskyr hinanden. Rusland. Demokratiet er stadig en farce og fiasko. Rusland. Ynkelige vandt et valg, valgte en russisk. Rusland En ung og flyvsk russisk pige, Maria Butina, ankommer til landet fuld af tro på det amerikanske system. Hun flirter med U.S. lovgiverne, sover med nogen af dem. “En spion” skriger vi. Sæt hende i fængsel! Knæk den hensynsløse unge! Og det gjorde vi så..

Jeg mener at denne farlige, aldrig ophørende, og i mange henseender grundløse spærreild med mobning, og nedværdigelse har været med til at skubbe Putin ud over kanten. 

Igen, jeg voksede op i Israel i en tid da landet var som Rusland, ‘nederdrægtiggjort’ over hele verden. For FN var det et dagligt ritual, en morgenbøn at åbne enhver session med at stemme for en fordømmelse af Israels eksistens. Forskellen var at Israel havde the United States. En stabil støtte fra Amerika. Rusland er som Syd Afrika, mit fødeland var, en venneløs udstødt pariah. Som børn og unge følte vi kun foragt, had mod en sådan verden der blev ved med at mobilisere had mod os. Sydafrikanerne følte det samme. Jeg kan kun fornemme hvad russerne må føle når de hører enhver ignorant amerikansk TV kommentator tale uophørligt, tåbeligt, om deres land.

https://thenewamerican.com/uncle-sam-still-king-of-all-invaders-ukraine-realpolitik-the-wests-failure/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails