lørdag den 9. april 2022

Ukraine tjener milliarder på russisk gas. Er vi til grin?

 

Ukraine tjener milliarder på russisk gas

“Hvis Europa fortsætter med at importere gas fra Rusland, hvorfor skulle Ukraine tjene på det?”

Daniel Greenfieldnt

Så at sige alle større amerikanske og europæiske virksomheder har indført egne sanktioner mod Rusland selvom det undertiden blot er meningsløse dydssignaler for at fremstå socialt bevidste og korrekte.

Lego meddelte at man har besluttet sig for en pause i forsendelserne af brikkerne til Rusland. Nike har lukket alle sine forretninger for at hindre at moskovitterne køber t-shirts til $75 lavet af vietnamesiske slavearbejdere. Airbnb vil ikke længere leje dachas, Netflix vil ikke give russere adgang til sit ‘bibliotek’ af social retfærdigheds pædofili film, og Blizzard har meddelt at russerne ikke kan bekæmpe orker  i spillet World of Warcraft.

Det er noget uklart om man ved at nægte russerne adgang til Disney eller Hitachi TV vil slutte krigen. Den almindelige russer har mindre at sige i landets politik end den almindelige ansatte i Disney. Og hvis Putin nu virkelig ønsker sig et par Nike sko eller bare gerne vil se Batman, så har han som andre sanktionerede tyranner, masser af muligheder for at kunne gøre det alligevel.

Sanktionerne er endog blevet eskaleret til kulturelle boycotts af russiske artister, forfattere herunder en som Dostoevsky, der er død for lang tid siden.

Volodymyr Zelensky har virtuelt turet rundt til regeringer i verden, hvor han opfordrer til barske sanktioner mod Rusland.

 

Zelensky krævede at the Senate forbyder import af russisk olie og sætter Rusland som nation i skammekrogen. Ifølge Alaskas Senator Dan Sullivan, argumenterede Zelensky for at “standse køb af russisk olier og gas rundt om i verden som et af de mest magtfulde sanktioner.”

I sin virtuelle lektion til parlamentet i Japan fortalte Zelensky lovgiverne, at det var “nødvendigt at fjerne virksomheder fra det russiske marked således at pengene ikke går til den russiske hær.”

I sin meget direkte tale til Israels Knesset, fremturede lederen af et land der stadig er en  førende handelspartner med Iran med, “Hvorfor har Israel afholdt sig fra sanktioner mod Rusland? Israel bør give svarene på disse spørgsmål og derefter leve med dem.”

 

Et mere grundlæggende spørgsmål må være, hvorfor fortsætter Naftogaz, Ukraines statsejede gasselskab med at transportere millioner af kubikmeter russisk gas til Europa hver måned. 

Et svar er at Rusland fortsætter med at betale milliarder til Ukraine for transporten af den russiske gas. 

 

Ukraine tjener cirka  $2 milliarder i transitgebyr for Ruslands brug af landets rørledninger til at føre den frem til Europa. Rusland og Putins medslyngler i særdeleshed tjener helt tydeligt mere end det.

Rusland kan indkassere, anslået $400 millioner om dage, fra sin eksport af gas til Europa.

$400 millioner om dagen. For de penge kan der købes en masse Lego, Netflix, og Nike sneakers.

Ukrainerne hævder de hellere end gerne ville lukke for strømmen af russisk gas, men europæerne er afhængig af den. Og europæerne lover at bygge flere vindmøller og solanlæg for med tiden at kunne være fri for den russiske gas. Det er præcis den gang grøn nonsens der har gjort dem afhængig af energiforsyninger fra Rusland og ført til den nuværende krig.

Samtidig forventes amerikanere at acceptere højere priser mens Ukraines statsejede virksomhed stuver milliarder sammen fra Rusland.

Zelensky optræder på Zoom for udenlandske regeringer og anklager dem for at være med til at betale for Ruslands militær dersom de ikke trækker sig ud af Rusland og samtidig gør han det muligt for Putins regime at tjene hundred millioner dollars om dagen. Det er da en smule forundrende og besynderligt.

“Hvis Europa fortsætter med at importere gas fra Rusland, hvorfor skulle Ukraine så ikke tjene på det?” spurgte en ekspert i en nyhedshistorie der spinnede situationen.

Hvis Rusland gerne fortsætter med at se elendige film, hvorfor skulle vi så ikke tjene på det?

Det europæiske-ukrainske hykleri går på at Rusland og Ukraine tjener milliarder mens amerikanere forventes at skuldre bryden ved højere priser på alt, fra gas til hvede.

Samtidig betaler Ruslands statsejede energiselskab, Ukraines statsejede energiselskab i “hård valuta.”

Uden energi eksporterne, “ville Rusland ikke være i stand til at finansiere krigen, betale lønninger til soldaterne og alle folkemængderne der lige for tiden støtter Putin. Det vil øjeblikkelig påvirke støtten til regimet, hvilket er derfor de ikke ønsker at afbryde denne guldstrøm,” sagde  Naftogaz bestyrelsen.

Se det ville ellers være en langt mere brugbar brug af sanktioner end at boykotte Dostoevsky, ikke sandt?

Ukraine har virkelig evnen til at lukke af for den russiske gas når som helst man ønsker det. Naftogaz hævder at russerne så blot ville benytte andre rørledninger, men hvorfor gør de så ikke allerede?

Hvorfor betaler Rusland milliarder til et land man invaderer, penge der kunne bruges til at finansiere Ruslands militær?

Hvorfor skulle Rusland sætte sin økonomiske livline og enorme mængder af gas i farezonen ved at benytte et land som man lige nu bomber med en opførsel som en drukkenbolt på et toilet, et transitland, som med lethed kunne skiftes ud, erstattes? Hverken Europa eller Ukraine er klar til at sparke deres afhængighed af russisk gas til hjørne. Det ved Putin, og det er derfor forretningen fortsætter bag tæppet - som de plejer.

Småligheden ved sanktionerne og de kulturelle boycotts er en distraktion fra den virkelighed der er ligeså let at finde ind til som at hælde vodka ned i toilettet eller standse ballet, men langt, langt sværere er det at stoppe gassen.

Europas støtte til Ukraine er betinget af strømmen af russisk gas gennem landet. 

Det forstår Putin aldeles udmærket hvilket er derfor han kræver at Tyskland og de europæiske lande skal betale ham i rubler. Når man overvejer at europæerne allerede har betalt cirka 13 milliarder dollars til Rusland for gas siden krigen begyndte afslører han deres bluff.

Oveni bliver Ukraines energienhed ved med at opfordre alle andre til at boykotte russisk energi.

Bestyrelsen for Naftogaz orienterede BBC News om at Europa “burde tage det meget klare valg, at slippe for afhængighed af russisk gas og olie.”

Den tidligere chef for Naftogaz mødtes med Senate medlemmer og fortalte dem at Putin tror at “energiforsyningen er så vigtig for Vesten” at “de altid vil blive tilgivet og Vesten vil krybe tilbage på deres knæ for at bede om deres gas og olie.”

Han har vel en pointe, men Ukraine har magten til at ændre på det. Det eneste de skal gøre er at lukke af.

Europa og Ukraine beder amerikanerne bringe ofre mens de samtidig bliver ved med at handle med Putin.

https://www.frontpagemag.com/fpm/2022/04/ukraine-demands-everyone-else-boycott-russia-while-daniel-greenfield/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails