torsdag den 12. maj 2022

De oprindelige folks liv var absolut ikke ren idyl afslører hule i Mexico

 

De oprindelige folks liv var absolut ikke ren idyl afslører hule i Mexico


Andrea Widburg


En af de narrativer venstreorienterede benytter er at de Indfødte Amerikanere levede  idyllisk pastoral harmoni. Dette Paradis blev brutalt smadret af de invaderende europæere og deres kristne gud. Der er en vis sandhed (nogle Indfødte amerikanske stammer var fredelige og nogle europæere brutale)(, men det er ikke vigtigt for venstreorienterede. Engleagtige oprindelige folk og onde hvide er udgangspunktet. Det er derfor det er spændende at erfare om skæbnen for 150 mennesker hvis skeletter blev fundet i en hule i Mexico. 

Skeletterne blev faktisk fundet for 10 ¨år siden. Nu , gennem Guatemala's Institute of Anthropology and History er det blevet afgjort, hvornår og hvordan disse mennesker døde. Det viser sig at de var ofre for menneskeofringer for cirka 1000 år siden:

Politiet i 2012 var ikke dumme. Grænseområdet ved byen Frontera Comalapa i den sydlige Chiapas stat var længe plaget af vold og trafickking af immigranter. Og stabler fra præ-Hispanic tid af kranier i Mexico viser sædvanligvis et hul banket gennem hver side af hvert kranium. Man plejede at finde disse på ceremonielle plazas, ikke i huler.

Men eksperter sagde, at ofrene i hulen sandsynligvis er blevet rituelt halshugget og kranierne udstillet som en slags trofæudstilling kendt som en "tzompantli." Spanske conquistadores skrev om at de så sådanne rækker i 1520’erne, og hos nogle spaniere gav det vrede, fortørnelse. 

Sædvanligvis blev kranierne bundet til træpæle ved de huller man slog gennem kranierne - almindelig praksis hos Aztekerne og andre kulturer - eksperter siger at kranierne i hulen kan have hvilet ovenpå pælene, fremfor at være bundet til dem. 

  • CBS bemærker at disse kranier ikke er de eneste eksempler på ofringer som arkæologerne har fundet.

I 2015, fandt arkæologer en trofæopstilling af ofrede menneskekranier ved Aztec ruinen i Mexico City's Templo Mayor.

Samme år blev kulturgenstande ved Zultepec-Tecoaque ruinen fundet, og stedet åbenbarede bevis på at hundredvis af mennesker i en spansk ledet konvoj var blevet fanget, ofret og tilsyneladnede spist. 

Ifølge et andet studium som CBS citerer var rituelle ofringer et middel til social kontrol i samfund under udvikling. 

Image: The tzompantli illustrated in the 16th-century Aztec manuscript, the Durán Codex.  Public domain.

De oprindelige kulturer i Americas gik fra Stenalderniveau til noget der kan ligne præ-kristen hedensk kultur (tænk Aztekerne og Mayaerne). De tilbad myriader af guder forbundet til naturens kræfter og i en tilstand af næsten konstant, fortsættende vold. Som Steven Pinker forklarer i The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has Declined, i forhistoriske tider så var vold mod de andre et nødvendigt aspekt af det at overleve fordi ressourcerne, mad, vand, husly og kvinder) var sparsomme og fordi de “andre” nok sandsynligvis ville slå dig ihjel dersom du ikke slog til først.

Vor forfædre, skriver Pinker, overalt på kloden, var yderst aggressive, hvilket nok stammer fra vor primatophav. Stenalderstammerne verden over levede i konstant krig mod hinanden, noget som Pinker beskriver i grafisk detalje. Det endte ofte med kannibalisme eller ofringer til de lunefulde guder. 

Europæerne gik naturligvis gennem de samme faser, men på den tid de ankom til Americas var der sket en ændring og den ændring var Kristendommen. Under æraen med opdagelsesrejser holdt europæerne  fast i råheden og volden fra fortiden, men gik bort fra menneskeofringer. 

Jøderne, men beretningen om den bundne Isak, var den først kendte gruppe der konkluderer at deres Gud var imod menneskeofring. Af forskellige grunde gik de store præ-moderne kulturer i Europa og Mellemøsten (Babylonierne, grækerne, og romerne) også bort fra menneskeofringer, og over til dyreofringer til deres guder.

Alligevel, på den tid da Kristendommen dukkede op, anvendte store dele af Europa udenfor Roms rækkevidde stadig menneskeofringer (kelterne og germanske stammer). Kristendommens idealer hjalp disse hedninger til forståelse af at de ikke længere behøvede at ofre fordi Kristus var en ultimative offer. Det var synkretisme af fineste karakter..

Da europæerne ankom til Americas var de stadig rå og voldelige sammenlignet med moderne folk, Dog havde de udviklet en afsky mod ofringer og kannibalisme. Det venstreorienterede ikke ønsker folk skal vide er at mange af de oprindelige folk i Americas var taknemmelige for at slippe af med de horrible handlinger. 

At fremføre denne pointe er ikke det samme som at sige europæerne er overlegne og de oprindelige folk mindreværdige. Det er, i stedet, at når to kulturer mødes, og en af dem stadig er på Stenalderniveau så har den kultur der har udviklet sig væk fra menneskeofringer og kannibalisme mere appel hos de mennesker der mest sandsynlig var emner, ofre for den uhyrlige praksis.

Således var de oprindelige folk i Americas kloge idet de allierede sig med europæerne for at opnå fordele frem for deres nabostammer. Mange af dem var også villige til at acceptere Kristendommen i stedet for den blev dem påtvunget. Det er forkert at lade som om, som venstreorienterede gør når de underviser vore børn, at Americas var et paradis af uskyldige fredelige og smukke mennesker, og at de europæiske opdagelsesrejsende var nederdrægtige mordere der påtvang Kristendommen på disse blide Gaia tilbedere. Som skeletterne i hulen viser, er det ægte billede helt sikkert langt mere kompleks og interessant. 

https://www.americanthinker.com/blog/2022/05/a_mexican_cave_disgorged_a_massive_precolumbian_crime_scenea_mexican_cave_disgorged_a_massive_precolumbian_crime_scene.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails