tirsdag den 17. maj 2022

Menneskeskabt klimaforandring for intet at regne med en supervulkan

 

Menneskeskabt klimaforandring for intet at regne med en supervulkan


Andrea Widburg


Jeg tror ikke det er et tilfælde at så mange af de mest hysteriske, grønne klima-forandrings befinder sig i urbane regioner.

En stor by repræsenterer det tungeste menneskelige fodaftryk, noget der vildleder folk til at tro at mennesket kan skamride naturen. Faktisk halter vi mennesker altid bagud, idet vi håber på det bedste. Uanset om det er jordskælv, oversvømmelser, tørker, orkaner, eller blot ubønhørlig grøn bevidsthed (f.eks. urskov over det hele, kudzu (hurtigtvoksende plante) så er det at når naturen får ‘medvind’ står vi tilbage som myrer efter et menneske har sparket til myretuen. Og helt sikketr er det mest for forbløffende og ødelæggende eksempel på naturens kræfter - en Vulkan Det er derfor vulkansk aktivitet i Antarktisk er en smule foruroligende.


 
Kudzuplanten der breder sig voldsomt

Som Mount St. Helens udbrud i 1992 demonstrerede kan et udbrud i mellemstørrelse ændre det lokale miljø. Da Vesuv eksploderede i a.d. 79 begravede udbruddet Pompeji og Herculaneum i næsten 1500 år, slog anslået 2000 mennesker ihjel.  

I 1815, gik Mount Tambora i udbrud, spyede så meget skidt i luften at den skabte en ‘vulkansk vinter. Næste år, 1816 blev kendt som “året uden sommer” fordi den globale temperatur faldt så dramatisk. Følgen var mangel på mad. (Hvis blot flere grønne og klima changistas forstod, at det er den globale afkøling der dræber, ikke global opvarmning, ja så ville verden være et bedre sted.)

Men er det faktisk store “supervulkaner” der bør skræmme os? Hvis du har oplevet Yellowstone, så ved du at det er et af de smukkeste steder på jorden. Men denne enorme fredelige dal var engang en supervulkan der gik i udbrud for cirka 640000 år siden. Skulle det ske i dag ville de omkringliggende stater blive dækket af brændende strømme, og resten af the U.S. ville opleve askefald, ødelagte lunger og afgrøder - og så var det  såmænd kun en mindre supervulkan.

Den største supervulkanudbrud vi kender var Youngest Toba  på Sumatra, Indonesien for cirka 75000 år siden. Den producerede anslået mellem 2,200–4,400 millioner tons  H2SO4, og det udspyede materiale svarer til 2,000–13,200 km3. Det sidste udbrud i Yellowstone er til sammenligning ‘kun’  1,000 km3 materiale.

Image: Eruption at Fimmvörðuháls at dusk by Boaworm.  CC BY 3.0.


Det sidste officielt erkendte supervulkan udbrud skete for ca. 26500 år siden på New Zealand. Disse store udbrud er så heldigvis ikke ofte indtrædende hændelser. Ikke desto mindre kan du på Legal Insurrection, læse om hvad der kan være en lurende supervulkan på Antarktisk. Man blev opmærksom på regionen på grund af en ‘sværm’ af 85000 jordskælv i 2020 på en periode af seks måneder som vi nu ved skyldes magma fra en underjordisk vulkan i aktivitet.

Lige for tiden, grundet iskappen er så tyk kan videnskabsforskerne kun gætte på hvpor meget magma der er nedenunder. Imidlertid er det bedste videnskabelige gæt at det er en udviklende "mantle plume"—og det er slemt. 


Denne mantle plume — nogle kendes som supervulkaner — pumper cirka 200 milliwatts energi per kvadratmeter ud.

Baggrundsvarmen nedenfra jordens indre i ikke-geologisk aktive områder er cirka 40 til 60 milliwatts.

Den der befinder sig under Antarktis at være nogenlunde i samme liga - op til 150 milliwatts.

Skulle denne vulkan gå i udbrud vil hele eller dele af Antarktisk smelte meget hurtigt og oceanerne vil stige voldsomt, ikke den centimer eller to der gør at grønne går i panik. Oveni det vil solen blive formørket i årevis. Da Toba udbruddet indtraf faldt temperaturen på Jorden - ikke med en eller to grader men med 15! På den tid faldt befolkningstallet voldsomt - nærmest til udslettelse af menneskene. 

Vi lever lige nu i en god periode, en hvor vi besidder en vis modstandsdygtighed over for det værste Jorden kan byde os imod. Vi burde nyde denne æra, drage fordel af teknologiens vidundere for at kontrollere varmen og kulden, forstærkningen af bygninger mod jordskælv og advarsler i forvejen om slemme vejrforhold, samtidig med vi handler som gode vogtere af Jorden til gavn for alt liv.


I stedet hyler og løber klima changistas rundt og fremmaner at Jorden snart vil koge over eller fryse til eller blive oversvømmet eller tørret ud, og derfor skal vi alle være paniske, fordi vi intet brugbart gør. Vi kan gøre nyttige ting, fordi Jordens klima har altid være under forandring og altid vil, og fordi en grand solar minimum (solpletter, solstorme) er på vej mod os burde vi altid benytte ‘de fede år’ til at forberede os på ‘de magre.’ 


Takket været de maniske grønne plus effekterne ved COVID og krigen i Ukraine kan vi måske stå foran ‘de magre år’ uden at have forberedt os godt nok. 


https://www.americanthinker.com/blog/2022/05/anthropogenic_climate_change_will_be_a_nonissue_if_this_volcano_blows.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails