torsdag den 28. december 2023

 

Verdens mærkeligste diktator -frihed til alle


Monica Showalter


Argentina's nye præsident, Javier Milei, har onsdag frigivet en hoben nye afreguleringer for den argentinske offentlighed og dermed gjort lige præcis det han lovede under sin valgkampagne

Ifølge Breitbart News:

Argentinas præsident Javier Milei gav meddelelse om, ved en national udsendelse onsdag, underskrivelsen af et ‘Nødvendighed og Haste Dekret eller  Necessity and Urgency Decree (DNU), en slags bekendtgørelse, der skal lempe eller helt fjerne  anslået 350 forbunds økonomiske politikker. 

Milei’s bekendtgørelse har fokus på så at sige ethvert aspekt i Argentinas økonomi - herunder import, priskontrol, sundhed, sportsforbund, udlejningspolitik og Yerba Mate industrien - i det som han beskrev som et forsøg på at indføre en “chockstabiliserende plan” for at hindre en finansiel katastrofe. Argentina står overfor den værste økonomiske krise i landets historie som resultat af årtier med socialistisk politik, Et overdrevent regerings forbrug, og korruption, har fået fattighedsraterne, arbejdsløsheden og inflationen til ast ekaplodere. Landets inflationsrate nåede 160 procent i dagene efter Mileis indsættelse den 10. december. 

Og jo, det er en masse sager. 

Milei eliminerede love der giver staten lov til at kontrollere priserne på forskellige varer og services. “Rental Law,” der i høj grad begrænsede lejekontrakter hos udlejere og lejere eksisterer ikke længere. Det argentinske outlet Infobae bemærkede at renterne i Argentina er øget med 300%  i 2023, under Rental Law trods de socialistiske lovgivere har insisteret på at det ville holde renten i skak.

Bekendtgørelsen eliminerede også priskontrol love for hjemmelavede produkter, reguleringer der styrer køb af landbrugssjord, og forbundsregeringens Prisobservatorium “til at undgå forfølgelse af virksomheder.” Toldregulativer der kontrollerer import og eksport blev også kraftigt reduceret og en national registrering af importører og eksportører skal væk, ligesom DNU bemærkede at Argentina var et af de få lande i verden der havde et sådant register. Mileis bekendtgørelse handlede også om at adgang til internettet, telekommunikationen skal dereguleres. 

Regulativerne havde nogle af Argentinas største industrier som mål, herunder vinproducneter - som er befriet for statens reguleringssystem - og dyrkningen af yerba mate, en plante der bruges til en varm meget populær drik i Argentina. Bekendtgørelsen går ind for modernisering af the National Institute of Yerba Mate ved at begrænse brugen af kvalitets regulativer der har mast branchen, industrien. Den har lignende revisioner for minepolitik, luftfarten og for sukker. Med sundhedssystemet, vil bekendtgørelsen på dramatisk vis afregulere medicinalindustrien ved at give Argentina større adgang til generiske stoffer og udvide brugen af elektroniske recepter “for at opnår større bevægelighed i industrien og minimere omkostningerne.”  

Fødevarepriserne er som det fortælles faldet med 15% på en nat.

Milei var som en gal anarko-kapitalist, som han kalder sig, gående amok gennem den fængsels lignende økonomi i Argentina og åbnet op for enhver celle for at lade ‘fangerne’ komme ud - på en gang. 

Og vær klar til at ‘savle’ medamerikanere; Bøffer fra Argentina kommer snart til dit supermarked hurtigere end man ville tro var muligt. Også vin, lædervarer, citrusfrugter, oliven og mate. 

Og hvad kalder venstrefløjen ham så efter denne frisættelse af alle disse friheder, friheder, friheder??

Her følher The Guardian, der citerer deres lokale venstreorienterede kilder i landet

“Milei! Du er affald! Du er et diktatur!” tråbte de.

“Han tror han er en romersk kejser” glødede en demonstrerende, en 55 årig historiker ved navn Carola Gómez. “End ikke militærets diktatur gjorde det han gør ...dette er værre end Thatcher!”

Myriam Bregman, en førende venstreorientret og tidligere præsidentkandidat kaldte ediktet en “en slagplan mod det arbejdende folk,” og opfordrede til en national strejke. “Der er så mange ulovligheder her så jeg ikke aner hvor jeg skal begyndte,” pippede hun, og naklaer Milei for at bruge dekretet til at gå udenom kongressen. 

Juan Grabois, en kendte socialleder og politiker hævdede Milei havde indledt “etableringen af et absolut monarki...med hensigt at at bruge svær ammunition for at angribe landets middel- og lavere klasser..” 

De har en virkelig mærkelig definition af et diktatur. Åbenbart, hvis nogen ønsker at befri sit land og deregulere alt der har gjort livet besværligt og til et helvede så er du en diktator i venstrefløjens øjne. De ægte diktatoter er naturligvis som Fidel Castro eller de som fulgte efter ham skal altid have lov til alt. 

Men en Milei der gør op med reguleringer for at få den private sektor til endelig at kunne ånde frit og blomstre, ja han er så diktator. 

Helt klart har venstrefløjen et problem med frihed. Jo mere der gives af den des mere vrede bliver den.

Det lyder som nogen nord for Argentina som du måske kender? 

Vi lærer en masse om venstrefløjen her i staterne ved blot at se hvordan de reagerer i Argentina.

Og hvis dette er en diktator  så lad os få flere af dem.


https://www.americanthinker.com/blog/2023/12/argentinas_milei_proves_to_be_the_worlds_strangest_dictator_handing_out_freedom_all_over_the_place.htmldens


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails