søndag den 17. december 2023

Først kom de efter rygerne,,,,,,

 

Først kom de efter rygerne...


William Sullivan

Tidligt i årene 2000 havde underholderne Penn og Teller et show kaldet Bullsh*t! that på Showtime, hvor duoen brugte deres humor og frihedselskende indstilling til at gå i kødet på masser af hellige køer. 

Jeg har fornylig genset nogle episoder af showet som jeg nød dengang. Særlig et der indeholdt en kort bid af det som kun kan beskrives som en ægte profeti. 

Denne særlige episode fra 2003 omhandlede den fabrikerede sundheds panik over faren ved passiv rygning, og korsfarerne der benyttede fup “videnskab” for at få forbudt rygning på restauranter og barer i New York City, der som vi ved nu, var springbrættet for lignende rygeforbud over hele nationen. 

Kendsgerningen at cigaretrøg er ubehagelig for mange mennesker var et fornuftigt argument for regeringen til at indføre rygeforbud i etablissementer ejet og besøgt af frie borgere. Enhver bar eller restaurant, på den tid, kunne vælge at tillade eller forbyde rygning. Styrken i argumentet for rygeforbud var ikke med rod i logik, profit eller frihed, men alene baseret på den ide at passiv rygning var skadelig for de passive kunder og ansatte. 

Enhver der besøger eller arbejder i et sådant etablissement ville selv have valgt at være der, naturligvis. Men det betyder absolut intet. Det var regeringens job at beskytte disse arbejdere og kunder fra dem selv og hinanden, sådan argumenterede man fra den "konsensusforståelse der var ved farerne ved passiv rygning. 

Image via Pexels.


En korsfarer for sagen sagde at næsten alle er enige om at passiv rygning giver cancer, herunder the American Lung Association, the American Heart Association, and the American Cancer Society.  Problemet er, viser det sig, at de alle var baseret på den samme fejlfyldte 993 Environmental Protection Agency undersøgelse, der lod formode at op til 3000 personer om året dør ved passiv rygning. I 1998  forkastede en domstol den undersøgelse og sagde at den “plukkede” sine data og “afveg fra acceptabel videnskabelig fremgangsmåde” for at “sikre et forudbestemt resultat.”  

Også i 1998, nåede en undersøgelse af the World Health Organization frem til den ubestridelige konklusion at dets “resultater indikerede ingen association mellem barndommens udsættelse for ETS (tobaksrøg) og risikoen for lungecancer” og at risikoen for cancer ved passiv rygning blandt voksne var “ikke statisk signifikant.” Problemet er at de konklusioner lå dybt inde i rapporten. De fleste læste ikke bag pressens overskrift, der er direkte i modstrid med undersøgelsens resultater. Overskriften var: “PASSIV RYGNING ER ÅRSAG TIL LUNGECANCER. LAD DEM IKKE NARRE DIG.” 

Kort sagt som daværende talk show vært Larry Elder siger på showet:

De løj. De løj for os. De overfortolkede deres egne resultater, ignorerede deres egne standarder for betragtelig risiko for at nå en bestemt politisk konklusion. De løj. 

Der var for de fleste der kunne stemme dengang uforudsete konsekvenser ved at tillade lovgivere at forbyde ting ved lov som nogen ikke brød sig om, baseret på “videnskabelig” ræsonnement fra besynderlige og uærlige offentlige sundhedsorganisationer. Dog var der nogle forudseende sjæle, der så faren ved at tillade regeringen denne magtudøvelse, og et par af dem blev interviewet i en New York City bar som følger her. .

En cigarrygende gentleman siger til kameraholdet, “Vil de hindre os i at spise kage, fordi Amerika er et overvægtigt samfund?” 

På det tidspunkt var det en absurd tanke. Men i løbet af et årti arbejdede borgmester Nanny Bloomberg hårdt på at forbyde sukkerholdige drikkevarer, hvis de blev solgt i en flaske større end 16 ounce med begrundelsen at seks ud af ti New Yorkere var overvægtige og medierne var med begejstring med på bestræbelsen. Heldigvis blev hans bestræbelser kastet omkuld af en Manhattan dommer, men som Rick Berman fra the Center for Consumer Freedom advarede om trusler som Nanny Bloombergs forbud “hvis du kan diktere størrelsen på drikkevarer....kan du diktere størrelsen på et stykke tærte ...listen er kun begrænset af din forestillingsevne.”

Newyorkere skulle senere erfare, at regerings tyranner har store forestillinger, når det drejer sig om at fremføre edikter om offentlig sundhed. De skulle finde ud af at ikke kun mente regeringen, at den har myndighed til at fortælle dig hvor stor et stykke tærte i en restaurant kan være, men har myndighed til at kræve at du sådan set slet ikke kan få tærte på en restaurant. “No pie for you!” sagde New York’s pie Nazi, Mayor Andrew Cuomo, i 2020.  Ingen bagels eller burgers eller pizza for den sags skyld. Du kunne bare ikke gå til en restaurant - for dit eget bedste..  

Så er jeg tilbage ved den tilfældige ældre mand der blev interviewet på det Penn & Teller show på baren i New York for næsten 20 år siden, der profeterede om den livs- og friheds ødelæggende galskab som amerikanerne måtte udstå i 2020. “Når fascismen kommer til Amerika,” sagde han, “vil den ankomme iført en hvid kittel og stetoskop.” 

Pointen er - COVID tyranniet skete ikke i et tomrum, og regeringen lærte ikke at den havde en sådan magt i løbet af en nat. Som denne mand vidste, og det bør vi anerkende nu, er det at miste noget som forekommer ganske trivielt for de fleste, som retten til at ryge på en bar, det var et monumentalt tab af individuel frihed der ville føre direkte til den slags tyranni som vi senere har erfaret.  

Vi stod ikke op mod regeringens fabrikerede data med det formål at konstruere et narrativ der præsenterer passiv rygning som en væsentlig cancerrisiko, fordi de fleste ikke ryger, og de ville foretrække ikke at skulle opholde sig i røg i barer frem for at kæmpe for deres medborgeres frihedsret. 

Men ved at gøre det accepterede vi at det var passende at regeringen begrænser den individuelle frihed på baggrund af sundhedsanbefalinger, og ydermere, tyrannerne lærte at de kunne opfinde  grundene til det ved at skjule sig bag undersøgelser som deres agenturer skabte og markedsførte, og at hoi polloi (pøblen) formodede man, ikke kunne gennemskue.

Som med passiv rygning handlede myriader af regerings agenturer som eet organ i 2020 med at udbrede budskabet om at lukning af skoler, økonomiske nedlukninger, tåbelige ansigtsmasker, og krav om en vaccine med en hastigt fremstillet stof var de eneste måder til at holde os sikre fra COVID-19.  Vi skulle reddes fra os selv, og dine medborgere der ikke valgte at følge den statsgodkendte vejledning.

Nu ved vi at præcist det alt sammen ikke var sandt. Og ikke kun  fik vi alle COVID alligevel, men vi har lidt en fælles enorm skade på økonomien, vores børn og vores nationale psyke. 

Og det Larry Elder sagde om regeringens skubben på for at overdrive risici ved passiv rygning for tyve år siden svarer præcist til regeringens skubben på for at overdrive risikoen ved COVID overfor det helt store flertal af amerikanere; “de løj” for at nå frem til en “politisk vedtaget konklusion.” Aldrig har noget været mere ‘nobelt’ end det.

Ikke alene har regerings agenturer og myriaderne af tyranner der er ansvarlige for alt dette aldrig nogen sinde undskyldt, men de insisterer på at de handlede ansvarligt og korrekt i deres magtkapacitet. Og hvorfor skulle de ikke det? Vi har nemlig aldrig med vægt modstået, tilbage i tiden, mens de gradvist har eroderet vore friheder. 

Tag ikke fejl: Det gør nøjagtig det samme lige nu, i stater som Californien, hvor du meget snart ikke kan købe en benzindreven græs plæneklipper eller en ikke elektrisk bil, da der er store initiativer på vej. Det Hvide Hus, der for tiden arbejder med at udøve magt og forbyde benzindrevne værktøjer, alt sammen baseret på “klimaforandrings” undersøgelser der er produceret af forskellige regerings agenturer der alle handler i enighed om at nå disse politisk ønskede resultater..

Der er absolut ingen tvivl hos dem om at det ikke vil komme til at fungere. Trods alt kan vi klare os uden benzin græsklippere og gasovne, ligesom vi er i stand til at klare os uden rygeforbud på barer. 

Det er jo bare trivielle ting. Ikke sandt? 

https://www.americanthinker.com/articles/2023/11/first_they_came_for_the_smokers.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails