søndag den 14. juli 2024

Hvide kulminearbejdere har været skyld i koloniseringen og dens følger

 

Hvide kulminearbejdere har været skyld i koloniseringen og dens følger


Andrea Widburg


I et år studerede jeg i England tidligt i 180’erne. En af mine værelsesfæller var en kvinde fra Wales. Med det, mener jeg ikke hun kom fra Wales, men som talte om sin herkomst i Wales. “mine forfædre har været her siden Cæsars tid.”

Min ven, en ægte kelter, var meget hvid,som alle walisere var indtil for nylig. Så sent som 1981 rejste jeg med min ven til Cardiff, eller lidt længere nordpå til hendes families gård gennem generationer, her var der 99%’hvidt.’ Ikke desto mindre har regeringen pålagt at the Welsh National Coal Museum akal “dekoloniseres” i præsentationen af historien om Wales kulmine industri, “set med øjnene af sorte, asiater og etniske minoriteter.” 

Historien kommer fra GBN, det konservative alternativ til BBC: 

Wales regering har pålagt sit National Coal Museum at undervise “dekoloniserings” historie set fra etniske minoriteter.  

Wales, som er 93.8% hvid, beder den tidligere Blaenavon pit (kulmine) om at være medvirkende til at gøre regionen “anti-racistisk.” 

Med disse planer i tanke skal museer give en “autentisk og dekoloniseret beretning om fortiden, en der anerkender både historiske uretfærdigheder og den positive påvirkning af samfund med etniske minoriteter.” 

Det som er vigtigt at lægge mærke til er henvisningen i det citat om at Wales er 93,8% hvid refererende til dens nuværende befolkning. Da minedrift i Wales var størst, var minearbejderne hvide, og som min ven af keltisk afstamning:

Image: Striking Welsh coal miners in 1914. Public domain.

Wales er imidlertid som resten af the United Kingdom, under forandring. Førsteminister for Wales (det er lederen af regeringen i Wales) der står bag dette initiativ er medlem af det, i bund og grund, kommunistiske Labour Party. Han er også halv zambianer, blev født i Zambia, faren er walisere, moderne zambianer:

Image by Senedd Cymru (the Welsh Parliament). CC BY 4.0.  

Ifølge GBN, er måden at påvise at kulminearbejderne i Wales, der altså udelukkende var hvide, faktisk var kolonisatorer og museet vil påpege at den kul de udvandt påvirkede verdensøkonomien

Rådgivningsrådet for Education in Museums, hævdede i sin officielle vejledning at da sådanne forbindelser måske ikke i første omgang er “åbenbar” for alle museer i Wales, “vil der være nogle beviser på koloniserings og imperial handel og velstand."

Jeg formoder at teorien bag er at kul gav energi til Det Britiske Imperium og at dette imperium var den ultimative onde “hvide kolonisator.” Alt kan knyttes dertil, som i sangen “the hip bone connected from the thigh bone.” Pudsigt og forundrende er det at denne forbindelse altid standser lige ved det punkt hvor vi skal til at lære om afrikansk og muslimsk medvirken i slavehandlen, den historie kommer en anden gang. 

Da det imidlertid vil vise sig særdeles vanskeligt at dekolonisere kulminesystemet har jeg anvist en genvej til at have fokus på aspektet med “sort” i minedriften. Nyd billederne:

Image: Miners digging for coal in South Wales, 1931.

Image: Welsh miners. Unknown provenance.

Image: A minor coal miner in Wales.

Image: Welsh adult and child miners.

Hvis man vil benytte antallet af sorte ansigter på de fotos skal man virkelig strække sig meget langt for at få det til at passe med at der skal være en sort repræsentation i museet. 

Image by Senedd Cymru (the Welsh Parliament). CC BY 4.0

https://www.americanthinker.com/blog/2024/06/leftists_demand_that_the_welsh_national_coal_museum_get_decolonized.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails