onsdag den 29. november 2017

Drenge har en fordel fordi de tisser stående - den går ikke

Rapport: Drenge har en fordel i fysik fordi de står op og tisser

Jo, overskriften er god nok. Med det nyeste eksempel på identitetspolitik er vi nået helt ud i det absurde. 3 professsorer fra Australien hævder at “tissemetoder der ligner leg - se hvor langt eller højt man kan tisse, og legen hvor mænd benytter deres tissestråle til at ‘smadre’ urinalkuglen (den der afgiver en rar duft) - kan give drenge en fordel over pigerne når det drejer sig om fysik.”  
Urinals In Illuminated Public Restroom
De tre professorer udgav ikke deres tanker på en satirisk hjemmeside som f.eks. The Onion. I stedet udgav de det på Tes, en webside der leverer “uddannelses materiale, jobtilbud, nyheder fra verdens bedste samfund af undervisere og skoleledere.” I artiklen, argumenterer Anna Wilson, Kate Wilson, og David Low, uden at blinke, for at det at tisse stående giver fordele for drengene over pigerne i forståelse af fysik og i at lære fysik.
Som forklaring for hvad der gjorde de kom til deres konklusion om de tissefordele drenge har skriver professorerne: Kønsforskellen i fysik, og andre relaterede emner herunder opfindsomhed har længe været en årsag til bekymring....Derfor må vi spørge os selv, hvorfor unge kvinder dog præsterer så ringe i fysik?”


Det kan forekomme at være et halvtåbeligt spørgsmål synes jeg. Men ikke for professorerne Wilson, Wilson, og Low der stiller spørgsmål om identitetspolitik.


Efter på må og få at have gået igennem en liste over mulige forklaringer på, hvorfor unge kvinder ikke præsterer så godt i fysik som de unge mænd - ting som mangel på kvindelige fysiklærere, kulturelt pres og forventninger, og så lige kønsskævhed i undervisningsmaterialer - så konkluderer de, “der kan også være en anden årsag.”

Efter at bemærke at piger halter bagefter i de områder i fysik der drejer sig om bevægelse afslører artiklen: “Som så mange andre forældre til små (og ikke så små) drenge så har to af os (KW og DL) observeret den store fryd unge mænd har i at tisse, en proces hvor de producerer og direkte fører en synlig krum bane. "


For yderligere at lægge grundlaget for formodningen om at det at stå op og tisse hjælper med til forståelse af fysik beskriver de tre i detaljer de forskellige måder der kan tisses stående på som er en central (og morsom) del af mandens liv:


Den kendsgerning at drenge (og mænd) ‘leger’ med deres evne til at lade deres urinstråle være et ‘projektil’ er næppe tilfældig. Drenge oplæres i at tisse i toiletkummer med flydende mål, hvoraf man kan købe masser af forskellige på Amazon; Amsterdam Airport Schiphol er berømt for at rengøre deres urinaler ved at opmuntre mænd til at ramme ‘fluer’ der er klæbet tæt på afløbet; og Peeball er nu et verdenskendt fænomen.


Mon dette bliver en trend?


YouTube videoer forklarer hvordan man kan skrive sit navn i sneen ved sin urin, og vanen med at mænd ofte tisser efter en sportskamp fortælles der også vidt og bredt om i medierne.
Faktisk er tissefænoment, konkurrencen - at kunne tisse længst, højest og mest præcist - dybt indlejret i visse kulturer. I sin fortælling the Dunciad har forfatteren Alexander Pope det med. Vore egne børn kan fortælle om en tissemur bag deres børnehave der af de lidt større drenge bruges til måltræning. Og en kollega der voksede op i Canadas iskolde egne beskriver drenge der konkurrerer om at se hvordan de kan perfektionere deres urinstråle så den falder som iskrystaller.  


Alt dette erfares, udføres op til fem gange om dagen så når drenge er 14 år har de haft mulighed for at øve sig med denne buebevægelse mindst 10000 gange. Og som 14 årig kommer mange børn i gang med formaliseret fysik i form af Newtons bevægelseslære og læren om et projektils  bane.
Ergo, ifølge de tre ærede professorer har drenge altså en fordel over piger i det at tisse stående. Til deres ros, gætter jeg, anerkender de at “der ikke er nogen ligetil metode til at give piger de samme muligheder for at udforske en banes krumning som drengene altså har ved at de tisser stående.”

Selvom artiklens forfattere ikke foreslår det så er det vel i vores verden ikke at ramme helt ved siden af (undskyld) at formode at det næste skridt for progressive er at gøre det ulovligt for mænd at stå op og tisse.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails