tirsdag den 14. november 2017

Hyldest til løsladt terrorist på Cuba, en hån mod hans ofre

Hyldest til løsladt terrorist på Cuba, en hån mod hans ofre

Vi har netop erfaret at Oscar Lopez Rivera skal til Cuba for at modtage en særlig anerkendelse eller en pris, som det fortælles af en statslig nyhedsavis på øen:   
Iølge programmet forberedt for uafhængighedsaktivisten - den første efter hans løsladelse - vil prisen blive givet til Lopez Rivera ved Jose Marti Memorial,  på Revolutions Pladsen i Havana.
Ifølge  the Institute of Friendship with the Peoples, ICAP, vil Lopez Rivera deltage i en politisk-kulturel aktivitet mandag på stedet i Havana der har set mange solidaritetstilkendegivelser til støtte fpr sag.
Programmet inkluderer også en udveksling af studerende ved University of Havana’s Master Hall, besøg til provinser og til the Santa Ifigenia Cemetery i det østlige Santiago de Cuba, hvor han vil besøge mindesmærkerne for resternes af National Helten Jose Marti og lederen af Revolutionen Fidel Castro.


Er det ikke bare vidunderligt? Præsident Obama åbnede US ambassaden og nu inviterer Cuba en terrorist. Helt utroligt.


Mit gæt er at præsident Obama slap afsted med at benåde ham fordi de fleste amerikanere ikke ved, hvem denne mand er eller var.


Historien om ham begynder i 1974 da  FALN var en død- og voldsanvendende hejmelig terrorgruppe i USA, som beskrevet Politico:   
FALN var ansvarlig for over 130 bombeangreb i denne periode, herunder eksplosionen i januar 1975 på Manhattans historiske Fraunces Tavern, hvor fire blev dræbt og 63 såret. I oktober samme år, iværksatte man i løbet af en time 10 bomber i tre byer, skaderne løb op til en million dollars.
I august 1977 sprængte FALN en række bomber på Manhattan og 100000 måtte evakueres fra deres kontorer, en blev dræbt og seks blev såret.
I 1979, truede gruppen med at sprænge Indian Point atomkraftværket nord for New York City i luften. Senere sendte de et kommunike der advarede USA or at “huske ....at I aldrig har oplevet krig mod jeres livsvigtige anlæg, og at I har for mange atomkraftreaktorer.”
I 1980, stormede FALN medlemmer the Carter-Mondale valghovedkvarteret i Chicago, og George H.W. Bush kampanehovedkvarteret i New York, hvor man holdt ansatte som gidsler.  
I 1981, planlagde de at kidnappe Ronald Reagans søn, Ron.
Kort opsummeret. Gruppen var baseret på død og de mente det alvorligt - et frit og uafhængigt socialistisk Puerto Rico var deres fokus - og de kæmpede nidkært for at nå det.
Og nu bliver denne mand på Cuba anerkendt som en revolutionens ven.


Måske vil vi se et billede af Raul Castro, Lopez-Rivera, og Joanne Chesimard, kvinden der er dømt for at dræbe en New York State trooper.


Det er vanærende, men dette er hvad der sker når man åbner ambassader og ikke kræver noget som helst af den anti US regering som man handler med.     


P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails