onsdag den 18. april 2018

Global opvarmning kræver et offer

'Global opvarming’ kræver et offer

Jeg holdt mig noget tilbage med at kommentere selvmordet der er en protest med global opvarmning ved den “berømte bøsserettighedsforkæmper” David Buckel fordi, helt ærligt så var min første reaktion en upassende smilen over det som må anses som en menneskelig tragedie.  Hvad var CO2 fodaftrykket ved at overhælde sig selv med brandbare væsker og derved frigive i atmosfæren al den CO2 der er bundet i et liv med base i kulstof? var den første tanke der faldt mig ind. Men han er trods alt et menneske, derfor holdt jeg mig tilbage med forhånelse.
Efter nogle overvejelser opfatter jeg dette som en slags græsk tragedie, med baggrund i skæbnesvanger menneskelig fejlbedømmelse.  The New York Daily News fortalte:
De forkullede rester af David Buckel, 60 år, blev opdaget lige før solopgang da brandmænd reagerede på en brand kl. 6:40 i den sydvestlige del af den blomstrende Brooklyn Park..
"Jeg er David Buckel og har netop begået selvmord som en protest,” står der i en håndskrevet selvmordsbrev der lå tæt på den sortsvedne cirkel af brændt græs. “Jeg undskylder for det besvær jeg dermed har givet.”
Et andet, længere brev - efterladt i en konvolut mærket “Til politiet - skriver Buckel han havde overhældt sig med “fossile væsker” før han satte ild til som et billede på ødelæggelsen af planeten.
"Min tidlige død ved fossile væsler afspejler det vi er ved at gøre ved os selv,” skrev han. “En livslang indsats kan måske bedst bevares ved at give et liv....., Ærværdige indsatser i livet indbyder til ærværdigt offer i døden. “Jeg håber det er en ærværdig død kan tjene andre.
I en email til the New York Times sendt få minutter før hans selvmord forklarede han yderligere:
"Forurening hærger vor planet gør det umuligt med ikke bæredygtighed i luften, vandet og vejret,” skrev han i en email til The Times. “De fleste mennesker på planeten indånder usund luft, forurenet af fossile brændsler, og mange dør en for tidlig død som følge heraf - min tidlige død ved fossile brandbare væsker afspejler hvad vi gør med os selv.”
I hans note, der blev modtaget af The Times kl. 5:35 diskuterede hr. Buckel vanskelighederne ved at gøre verden bedre hos de som har gjort sig  ihærdige indsatser med det formål..
Privilegier, nævner han, er opnået på bekostning af andres lidelser. .
"Mange der fører et liv for at hjælpe andre indser ofte at de ikke kan ændre det der er årsag til at der er behov for hjælp,” skrev hr. Buckel, og føjer til at donationer til organisationer ikke var nok.
Han bemærker at han var privilegeret med “godt helbred til det allersidste,” og at han ønskede hans død skulle føre til en forstærket indsats. “Ærværdigt formål med livet inviterer til ærværdigt formål i døden,” skrev han.
Politiet siger at hr. Buckel blev erklæret døde kl. 6:.30 i det som siges at være et selvmord.
Buckel var ingen taber uden fremtidsudsigter. Han var en person der i sandhed var medvirkende til at ændre amerikansk lov og den offentlige mening vedrørende ægteskab:
Mr. Buckel var toneangivende advokat i Brandon v. County of Richardson, i den sag blev en sheriff i Nebraska fundet medvirkende til at have svigtet i at beskytte Brendan Teena, en transkønnet mand, der blev myrdet i Falls City, Nebraska. Hillary Swank vandt en Academy Award for at portrættere Mr. Teena i filmen fra 1990 "Boys Don't Cry."
Da han var ægteskabs projektleder og seniorrådgiver ved Lambda Legal, en national organisation der kæmper for borgerrettigheder til lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede var Mr. Buckel strategen bag skelsættende sager om ægteskabe mellem personer af samme køn i New Jersey og Iowa.
Lambda Legal roste Mr. Bucket for at holde fokus på organiseringen af rettigheder for lesbiske, bøsser og transkønnet ungdom. En af sagerne Mr. Buckel stod i spidsen for, Nabozny v. Podlesny, var første gang en forbundsdomstol bestemte at skoler har pligt til at forhindre mobning af studerende der er bøsser, sagde Camilla Taylor, ordførende juridisk  Lambda Legal.
Mr. Buckel rådgav også i Lambda Legal's landsomfattende arbejde for at tillade at bøsser kunne blive gift.  I en anden sag han har ført afgjorde the New Jersey Supreme Court  at par af samme køn og deres børn blev skadet fordi de blev ekskluderet fra de rettigheder der ydes gennem ægteskab. Da Mr. Buckel foreslog at lægge sag an vedørende bøsseægteskab i Iowa i 2005, var det kun lovligt i Massachusetts.
Der fortælles at her for nylig vendte Buckel “sin opmærksomhed” mod de apokalyptiske forudsigelser om klimakatastrofen, som han antog med hud og hår, formodentlig baseret på de falske videnskabelige hypoteser fremført af bondefangerne der igen måtte “justere” de ægte data for at gøre deres hypoteser blot en anelse mere troværdige. Fupmagerne ved udmærket at menneskesindet er sårbart for forudsigelser om apokalypsen, og at det at skabe, opmuntre til panik, er en storartet måde at skaffe sig penge.
Buckel blev opslugt af panikken og var, fordi han havde vundet over sine modstandere i sagerne om ægteskab og transkønnetheds overbevist om at han havde en mission med at frelse menneskeheden, hvilket kunne ske ved en dramatisk selvafbrænding. The Daily News fastslår at han sammenlignede sig selv med de tibetanske munke der “satte ild til sig selv i protest mod Kinas okkupation af deres land. Måske var han som 60 årig for ung til at erindre en meget mere udbredt række af selvafbrændinger udført af buddhistiske munke i Sydvietnam i 1960’erne i protest mod at U.S. støttede Diem regimet, der var katolsk ledet.  
Journalist Malcolm Browne's photograph of Quảng Đức during his self-immolation; a similar photograph won the 1963 World Press Photo of the Year.  Via Wikipedia.
Journalisten Malcolm Browne's foto af Quảng Đức under hans selvafbrænding vandt et pris i 1963 som World Press Photo of the Year. ifølge Wikipedia
Men Buckel glemte at vente på at kameraerne kunne fortælle om hans selvmord. Hans tidligere værktøj havde været ord, og det fungerede udmærket på jurascenen. Men for at få den offentlige mening til at skifte der kræves i den grad billeder. De vidt udbredte billeder af selvmordsmunkeen var med til at tvinge Diem regimet til at gå af fordi U.S. støtten svandt ind - hvilket igen førte til et kup.
Jeg er virkelig meget ked af det på vegne af Bucket, hans venner og familie. Han er offer for bondefangere der skræmte ham og utallige skolebørn - ud i den rene panik. Bedragerne vedbliver med at benytte private jetfly og bo i overdådige boliger, som mennesker der virkelig tror at ‘Enden’ er nær burde afsky. 
Buckels død er tragisk, men i bund og grund også særdeles dum, og er med til at bevise, endnu engang, at kloge personer, når de beskæftiger sig med områder der ikke er i deres ekspertsfære virkelig kan være spadedumme, fordi de ikke besidder ydmyghed. De Gamle Grækere kaldte det “Hubris.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails