fredag den 4. januar 2019

Øen der blev brugt til indvandrere

Øen der blev brugt til indvandrere

Nu da immigranter strømmer fra Central Amerika gennem Mexico mod grænsen til USA fokuserer medierne kun på den fattigdom de stakkels flygtninge’ flygter fra for at få et bedre liv i Amerika. De flygtendes helbredstilstand bliver aldrig omtalt, diskuteret. Bærer nogen af dem smitsomme sygdomme? Hvis Ja, hvor mange og hvilke sygdomme bringer de til the U.S.?
The Centers for Disease Control giver svaret.
Studier har identificeret vigtigheden af grænseoverskridende bevægelser i overførslen af forskellige sygdomme, herunder HIV, mæslinger, rabies, tuberkulose, røde hunde, hepatitis, influenza, kighoste, syfilis, smitsom diarre, Mycobacterium bovis infektion, brucellose og sygdomme overført gennem flodvand. såsom infektioner associeret med rå ost og råmælk.
Disse er alle smitsomme sygdomme og relativt ualmindelige i the U.S. Fox News rapporterr. “En-tredje-del af migranterne i karavanen behandles for sundhedsproblemer,” herunder HIV/AIDS, TB, skoldkopper og lus.
Udover disse sygdomme der ser ud til at have en genkomst i the U.S. er der en ny kaldet
akut flaccid myelitis, der menes at være forårsaget af en virus. Dette er en polio-lignende sygdom der forårsager at arme og ben permanent bliver svage hos børn. Polio har været udryddet, men bliver amerikanske børn ikke smittet nu? Kunne det være i relation til de titusinder at illegale immigranter der kommer ind i USA?
The Association of American Physicians and Surgeons kommer med forslag til en løsning, der virker aldeles soleklar undtagen for politikere der er mere interesseret i at score politiske point og skade præsident Trump end faktisk at beskytte deres vælgere, det amerikanske folk. Kuren er enkel.
Tilbage i tiden blev bølger af indvandrere fra Europa standset ved Ellis Island, de blev lægelig undersøgt og kom i karantæne længe nok til at sikre, at de ikke havde smitsomme sygdomme eller sådanne skjult. Procedurerne er mindre stringente i dag, og naturligvis screenes de som kommer illegalt slet ikke. 
Amerika var en gang rigtig dygtig til at finde og behandle indvandrere med potentielt smitsomme sygdomme. Hvorfor ikke lære at vor erfaring for 100 år siden ved Ellis Island? Et website beskrev denne proces fra et svensk perspektiv.
Ulig vor nuværende porøse grænse, hvor immigranter bydes velkommen på det røde tæppe og med velfærdsydelser var betingelserne på Ellis Island ganske skrappe. “At ankomme til New York og Ellis Island var ikke det samme som at du kunne blive i det nye land. Indvandrerne stod overfor strenge og tidskrævende kontroller.”
Inspektører gik ombord på de ankomne skibe for at undersøge om der var “Nogen smitsomme sygdomme, såsom kolera, tyfus, mæslinger og difteritis.”  De som var inficeret fik ikke lov til at forlade fartøjet.
Derpå fulgte den lægelige undersøgelse, hvor, “Lægerne undersøgte dem for at finde svagheder som tung vejrtrækning (identifikation på hjerteproblemer) og andre tegn på mentale forstyrrelser.”
Så skulle de til en øjenlæge.. “De ledte efter en sygdom i øjnene kaldet trakoma. Denne øjensygdom forårsager blindhed og kan også medføre død.” Hvis de havde sygdommen, “Blev immigranten sendt hjem igen.”
De lægelige screeninger havde et formål. Ikke kun den at holde smitsomme sygdomme ude af Amerika, men den forhindrede også den sundhedsmæssige byrde ved at pleje immigranter der krævede hospitalsindlæggelse eller behandling.
Ganske enkelt, “Hvis der var andre sygdomme og disse blev bekræftet eller hvis indvandreren var for syg til at klare et arbejde, fik de ikke lov at komme ind i USA.” Hvilken strålende ide. Hvor mange andre lande tillader at syge mennesker kommer dertil som indvandrere? Fra et lands immigrations website, “Mennesker der kommer til Australien skal helbredsundersøges før de kommer ind i landet som endnu en måde at forhindre yderligere smitsomme sygdomme.”
Børn fik ikke særlig behandling  eller pleje som de nu gør.
Syge børn fra 12 år eller ældre blev sendt alene tilbage, hvor de kom fra. Børn under 12 der ikke fik lov at blive i the U.S. blev tvunget til at rejse tilbage med en forældre. Mange tårer blev udgydt da forældre skulle afgøre, hvem af dem der skulle blive og hvem der skulle rejse tilbage med det syge barn.
Tja så meget for medierne korsang om at Trump er den eneste præsident der skiller børn af immigranter fra deres forældre.
De som klarede de lægelige kriterier var dog ikke helt ‘hjemme.’ Endnu en inspektør ventede på dem som skulle tage en beslutning hvorvidt, “Personen kunne klare sig selv og opfylde kravene til at være i stand til at opholde sig i the U.S.”  
Endnu et koncept de fleste lande anvender i deres evalueringsproces for potentielle indvandrere - kunne klare sig selv, fremfor at være en byrde for skatteyderne. Som et land fastlår på deres website, “Vi forventer at hver i sær bidrager til og er med til at dele Australiens velstand.”
Dette er i særlig grad relevant da den nyeste rapport  viser at 63% af ikke-indfødte borgere i U.S. er på velfærdsydelser. 4.6 millioner hjem . De grundige undersøgelser på Ellis Island havde til formål at forhindre dette.
I tilgift skulle inspektører frasortere de rådne æbler. “De skulle også afgøre om personen var en fare for samfundet.” Hver inspektør havde blot nogle få minutter til at bestemme sig. “Hvis der var tøven skulle immigranten forblive på Ellis Island for yderligere efterforskning.”
Endnu et koncept - man tillod ikke kendte kriminelle eller ballademagere. Hvor mange andre lande har lignende restriktioner? Fra New Zealands immigration website, “For at vise du har en god karakter, kan du få brug for at forsyne os med certifikater fra politiet.” 
Efter at have gennemgået de forskellige inspektioner fik de et “landing card.” Derpå var de
fri til at komme ind i Amerika “Efter godkendelsen var det på tide at forlade øen, og fortsætte til bestemmelsesstedet.”
Hvilken enkel og logisk tilgang- Trods de teknologiske fremskridt i det sidste 100 år, så er de gennemprøvede og solide fra fortiden stadig de bedste.
Desværre har politikerne fra begge partier ingen interesse i en stærk national grænse eller hensigt til grundigt at undersøge de som kommer hertil. De elitære med deres åbne grænser skal ikke leve og bo med konsekvenserne af deres lemfældige håndhævelse af immigrationen. Illegale immigranter bor ikke i deres nabolag eller kommer i deres fancy privatskoler. Det er alle andre der skal leve med kriminalitet og sygdom.
Ellis Island var fra en mere enkel tid, men på effektiv vis håndterede man immigranter der kom til Amerika. Nogle siger at fremtiden beviser fortiden. Hvorfor ikke bringe en succesrig fortid i erindring en der førte til en sikrere fremtid for Amerika? Det er på tide at lade den sunde fornuft ved Ellis Island genopstå.
Brian C Joondeph, MD, MPS, a Denver based physician and writer. Follow him on Facebook,  LinkedIn and Twitter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails