mandag den 28. januar 2019

Macrons drøm - Europas mareridt

Macron's Drøm er Europas mareridt

Frankrig og Tyskland har underskrevet en opdatering af Aachen TraktatenEssensen i dette dokument er at bringe de to magtcentre i EU tættere sammen når det drejer sig om økonomi, politik og forsvarshenseender. Blandt så meget andet er det begyndelsen til den ‘ægte europæiske hær’ som Frankrigs præsident Emmanuel Macron tidligere har kaldt den og som Tysklands kansler Angela Merkel er helt med på. 
Underskrivelsen i Aachen er meget symbolsk ladet. Aachen, en tysk by i grænseområdet Belgien og Nederlandene var kejserbyen for Karl d. Store (Charlemagne) og fra 936 til 1531 A.D., stedet hvor 31 kejsere i Det Hellige Romerske Imperium blev kronet af tyskerne. En vej til at forstå Frankrig og Tyskland er at vide at Charlemagnes skygge er i deres hoveder. Her er hvorledes John Pinkerton udtrykker det i the American Conservative:
Her i the U.S., betragtes EU ofte som en slags ‘uld-i- mund’ utopisk drøm. Imidlertid har selve kernen i EU altid været noget andet - noget ‘hårdkogt’ ikke blødhjertet.EU er i sidste instans om europæisk storhed i Karl den Store, bedre kendt som Charlemagnes, ånd. Og han var så sandelig ingen fredsengel. 
Nej, Charlemagne var ingen fredsmager. Han forenede Europa som Det Hellige Romerske Imperium ved sværdet og et hav af blod. Han kaldes for dette Europas Fader.
Hvem tvivler på at Macron vil sælge sin sjæl for at få et Charlemagne-lignende forenet Europa, styret af en kejserlig elite som hans og efter progressive forestillinger? Franskmændene kan faktisk se ham som den nye Charlemagne.
Med hensyn til det fransk-tyske ægteskab skriver Pinkerton, at franskmændene ikke er tynget af den tyske skyld og således er frie til at bruge deres politiske dygtigheder - og den tyske økonomiske magt - til at skabe det Europæiske Imperium de drømmer om. “Faktisk har franskmændene længe anset deres diplomatie som deres helt eget talent.  Som Macrons forgænger i det franske præsidentskab, Francois Hollande sagde i 2016, ‘Gennem sit diplomati vil Frankrigs hensigt være at være verdens centrum’.” 
Og når vi nu nævner  diplomati:
Også bemærkelsesværdigt ved underskrivelsen af Aachen dokumentet er at det prioriterer at Tyskland i sidste ende kan blive accepteret som permanent medlem af FN, hvilket er selve grundlaget for det fransk-tyske diplomati.  
Et bedre forslag ville være om Frankrig deler sit sæde i Sikkerhedsrådet med Tyskland ....eller overdrager det til EU.  
Hvorfor ønsker Macron og Merkel en europæisk hær? Hvem er de bange for? At dømme efter deres handelsmæssige handlinger og midler til NATO forsvaret kan det ikke være russerne. Tyskland har det fint med at være afhængig af Rusland når det drejer sig om energi, og være afhængig af USA til at forsvare sig. Rusland er ikke den store bekymring. Rusland er økonomisk anæmisk, og deres demografiske profil er så ringe at det sådan set er en trussel mod enheden i Den Russiske Føderation. Kina? Kina ligger, langt, langt borte. Og amerikanerne vil jo holde det i skak.
Nej, Merkel og Macrons fjender er populisterne inde i Europa, der vægrer sig ved globalismen og dogmestyret fra Bruxelles, de folk der elsker deres land og deres kultur. 
Disse inkluderer ikke kun de ‘utaknemmelige’ folk i Østeuropa, som Ungarn og Polen, men også de genstridige Gilet Jaunes (gule veste) i Frankrig og Alternative für Deutschland (AFD) i Tyskland. Det er disse som en europæisk hær under fransk-tysk kontrol er beregnet på at knægte. 
Hvis du tvivler på det, så se på hvad der blev sagt ved underskrivelsen i Aachen. På en typisk underfundig gallisk facon sagde Macron at “de som glemmer værdien af den fransk-tyske forsoning gør sig medskyldige i fortidens forbrydelser. De som .....spreder løgne skader de selvsamme folk som de foregiver at forsvare, ved at forsøge at gentage historien.”
Frau Merkel føjede til "Populisme og nationalisme styrkes i alle vore lande. 74 år -- et menneskeliv -- efter afslutningen på 2. Verdenskrig er det som forekom åbenbart ved at blive stillet spørgsmål ved endnu engang.”  
Således - enten er du med os og vor vision, eller du er imod os, og tilfældigvis retroaktivt medskyldig i begyndelsen på 2. Verdenskrig. Nationalismen er den nye Nazisme, og hvem har brug for blot en anelse retfærdiggørelse for at undertrykke Nazister, ikke sandt?
Kendsgerningerne -- og historien -- er foran os. Pinkerton skriver at den europæiske elite har længtes efter en opdateret version af Det Hellige Romerske Imperium i de sidste 1200 år. Det er derfor byen Aachen uddeler sin prestigefyldte Charlemagne Prize hvert år - siden 1950 - for exceptionelt arbejde med europæisk forening. Ikke overraskende fik Macron prisen i 2018 for at komme med sin vision om et nyt Europa. Merkel fik prisen i 2008. Pave Frans fik sin i 2016. 
Amerikanerne kan måske se på Macron som en sofistikeret pompøs nar. Han ser sig selv helt anderledes. Ifølge ham selv er han iført kongelig klædedragt, siddende på en trone med Europa ved sine fødder. Virkeligheden vil sandsynligvis få Macron til at ligne kejseren i H.C. Andersen eventyr med hans ‘nye sæt tøj.’ Under alle omstændigheder, hvis ikke Macron så vil en anden i Europa kandidere som Charlemagne 2.0, og han - eller måske hende? - vil ikke lade ‘folket’ stå i vejen for sig. Det gjorde Charlemagne nemlig ikke.
Som tiden går, vil det blive udstillet at europæerne er villige til at flytte himmel og jord for at få deres imperium. Måske det er derfor polakkerne ønsker at bygge Fort Trump i deres land som forsvar, ikke mod Moskva, men Bruxelles.
Det er dårlige nyheder for Europa. Sidste gang et forsøg blev gjort på at konstruere et imperium af Europas lande, resulterede det i 2. Verdenskrig.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails