onsdag den 9. september 2020

Løgnene om slaveriet og Amerika

Løgnene om slaveriet og Amerika

The New York Times “1619 Project” bliver hyldet af medierne og mange Democrats for at være det de mener er en længe overset skjult sandhed om Amerika - at landet blev grundlagt på hvid racisme og slaveholdelse af sorte, og at selv i dag er troen på hvid overherredømme så endemisk i Amerika at det er en del af vort nationale DNA.

The Project
 vil sandsynligvis blive benyttet for at fremme en politisk dagsorden i Washington D.C. og over hele landet for at gøre op med denne hævdede uretfærdighed. Democrat vicepræsidentkandidat og U.S. Senator Kamala Harris (D-Cal.) har allerede kaldt the Project for “et mesterværk.” Men er det det?
For det første er det svært at tage påstandene seriøst, når skaberne og bidragyderne er priviligerede sorte der indtager ‘ophøjede’ stillinger i journalistik, i medierne og akademiet, ejet og kontrolleret stort set af hvide.  The Project’s skaber, Nikole Hannah-Jones, er en sort journalist ansat af det hvidt-ejede New York Times. Hun er en fellow fra 2017 hos the MacArthur Foundation, der blev grundlagt og støttet af en hvid mand, hvor hun modtog en betingelsesløs fondsydelse på $625,000. Hun klarer sig udmærket som sort kvinde i det hun hævder er et hvidt racistisk Amerika. Og ironisk nok, skønt hun fordømmer hvidt Amerika for hævdet systematisk diskrimination mod sorte, krævede hun at hvide skulle udelukkes fra  the Project.
For det andet har Hannah-Jones viet sin karriere til at skrive om racemæssig ulighed. Hun havde tidligere slået fast at hvide i dag er lige så racistiske som vore forfædre, men vi med tiden har været gode til at dække over vor racisme med et “slør af fornægtelse” og at fra Jamestown til i dag er racemæssig ulighed ligeså en bevidst handling af hvide mod sorte. Således kom Hannah-Jones til dette Project med en forudfattet holdning. Ved at læse hendes tidligere arbejder kan man med lethed se konklusionen af the Project uden at have læst et eneste ord.
For det tredje er den store præmis for the Project baseret på en løgn. Den hævder Amerika blev født ind i slaveriet i 1619 da de første 20 afrikanske slaver blev landsat i Jamestown. Den hævder Amerika ikke var en nation “undfanget i frihed,” som Abraham Lincoln intonerede, men i stedet en hvid racistisk stat undfanget gennem slaveriets synd. Imidlertid blev Jamestown grundlagt af en britisk virksomhed, over et årti før slaver kom til. Formålet var at lede efter guld og oprette en handelsstation for at berige virksomhedens ejere, ikke give frihed til nogen. Amerika blev født i 1776 da vi erklærede vor uafhængighed for at befri det amerikanske folk, herunder sorte, fra britisk styre. 
Project’s påstand om at sorte i Jamestown blev slaveholdt af hvide er baseret på en halv sandhed. Det fastslår, “Pirater havde stjålet dem (slaverne) fra et portugisisk slaveskib der med magt havde fjernet dem fra det land vi idag kender som Angola.” Men disse afrikanerne var med stor sandsynlighed blevet fanget og gjort til slaver med velvillig assistance af andre sorte. 
I 1619 gik porugiserne i alliance med Imbangala, en grum afrikansk stamme der levede af at plyndre andre landsbyer og tage indbyggerne, altså andre afrikanere, som slaver.Portugiserne brugte Imbangala til at angribe, besejre og slaveholde nabostammen Ndongo. Derpå solgte portugiserne Ndongo slaverne til Americas (central-og sydamerika).
Om de afrikanske slaver der blev landsat i Jamestown skriver Hannah-Jones, “De var ikke længere Mbundu eller Akan eller Fulani.  Disse mænd og kvinder ...for få måneder siden .. var de frie.” Det er dog højst usandsynligt at de havde været frie. Mbundu var del af Ndongo kongeriget, der havde en betragtelig slavebefolkning. Cirka 1/3 del af befolkningen fra Akan stater var slaver eller trælle.  
Sent 19. århundrede udgjorde slaver stadig cirka 50% af Fulani Emiratet. I afrikanske samfund, der var baseret på kastesystemet solgte overklassen ikke deres sønner og døtre til portugiserne, de solgte deres slaver.
Slaveriet blev ikke introduceret til “Amerika” af hvide i Jamestown. De indfødte amerikanske stammer havde en lang forhistorie med at holde slaver og da de sorte ankom holdt de også dem som slaver. Nogle sorte amerikanere ejede slaver. I visse dele af Syden, ejede en stor procentdel frie sorte flere slaver end de hvide. Kun en lille procentdel af hvide ejede slaver.Slaveriet var ikke enestående for Amerika, det har eksisteret over hele verden lige siden nedskreven historie. I 1619, skønt slaveri var blevet forbudt i Europa, så blomstrede det i Afrika.  
Selvom Amerika fjernede slaveriet for over 150 år siden trives det stadig i Afrika. Afrika har det højeste antal slaver i verden med næsten 10 millioner i dag. Det er flere end tre gange så mange mennesker i ‘tvungen tjeneste’ i dag, mennesker der blev taget til fange og solgt under den 350 årige periode med transatlantisk slavehandel. Sandheden er at Amerika har en forholdsvis kort periode med slaveri og det blegner i sammenligning med det som har eksisteret i årtusinder over hele verden, og især i Afrika. Slaveriet er “endemisk” for Afrika, og del at dets DNA - ikke af Amerikas.  
Modsat det som 1619 Project så gerne vil have os til at tro, så er slaveri og racisme ikke det der definerer hvad Amerika var i 1619, og hvad det er i dag.
Amerika blev født til frihed i 1776, og derpå genfødt igen til yderligere frihed i 1865 - for alle.
Efter segregationen sluttede, og det fulde omfang af civile rettigheder blev indført og som også sikrede alle sorte amerikanere, har Amerika opfyldt løftet i sin originale charter - at “all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.” God Bless America!
Marc A. Scaringi, Esq. Mr. Scaringi is an attorney in Harrisburg, Pennsylvania, a radio talk show host of “The Marc Scaringi Show” on WHP 580AM and I Heart Radio and a Donald J. Trump endorsed Delegate to the 2016 Republican National Convention. Follow Marc on Twitter @MarcScaringi

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails