torsdag den 24. september 2020

Hvert 4. svin i USA ejet af Kina

Kina opkøber Amerikas fødevarer

En fødevarecentral i Sioux Falls blev tvunget til at lukke da det blev epicentret for COVID-19 i South Dakota.  Tre uger efter chefer fra virksomhedens kinesiske ejere, WH Group, besøgte virksomheden,en måned efter præsident Trumps forbud mod rejser fra Kina blev næsten 600 af Smithfield Foods' 3,700 ansatte testet positive for virus, sammen med 135 andre der var i tæt kontakt med de ansatte.
pork
Smithfield Foods blev oprettet i 1936 af en familie Virginia.  I dag ejer kineserne Armour og de berømte Smithfield skinker, sammen med indbegrebet af et amerikansk varemækre af alle: Nathan's Famous hot dogs, med dennes ikoniske årlige spisekonkurrence.  
I 2013, blev Smithfield Foods købt af the Shanghui Group, navnet senere ændret til the WH Group, for $4.7 milliarder. Det er den største samlede overdragelse af en U.S. virksomhed til kineserne. Med købet ejer Kina en ud af fire grise opfostret i the U.S. og dertil 146,000 acres, (ca. 600 kvadratkilometer) og er dermed verdens største køber af amerikansk landbrugsjord. 
Købet blev underskrevet med et lån fra Bank of China på $4-milliarder, faciliteret af Kinas Kommunist Parti. Handlen var en del af CCP (kommunistpartiets) fem års plan for at forbedre kinesisk økonomi med køb af oversøiske landbrug og fødevare fremstillings virksomheder.
Fødevarer er klar til at blive det 21. århundredes ‘Olie’ med stadig større efterspørgsel efter knappe ressourcer. CCP vurderede at kød produktion er en strategisk vigtig industri og med købet af  Smithfield opnåede Kina adgang til verdens mest avancerede teknologi for fremstilling og pakning. Tidligere bestyrelsesformand for Smithfield Larry Pope sagde, "På mange områder er denne gennemførelse af den kinesiske (regerings) fem års plan med til at forbedre kvaliteten og sikkerheden i deres fødevareforsyning.”
Kineserne fortærer halvdelen af verdens svinekød.  Levering af svinekød er således lige så vigtig for Kina som U.S. regeringens strategiske oliereserver. Kina oplagrer enorme mængder at frossen svinekød i tilfælde af manglende leverancer, udbrud af svinepest, eller krig. Smithfield er blevet forandret til at have et større fokus på markedet i Kina. "Med tiden, hvis dette fortsætter og vi sender en masse til Kina, er jeg helt sikker på at vi (i Amerika) kan opleve mangelsituationer, især af skinker og maver,” indrømmede Smithfield's indkøbschef.  
Smithfield ledes af Wan Long, tidligere feltsoldat i Mao Zedong's hær. WH Group er verdens største producent af pakket kød. Wan's vej til dominans blev ryddet af Li Keqiang, nu medlem af CCP's Politburo Standing Committee, der er partiet øverste ledelse.
Derfor bør du være bekymret.
I årtier har Kina udkæmpet et snedig krig mod os med det formål at erstatte Amerika som verdensmagt. "Fjernelsen af the United States, som de kalder et overherredømme, er det vigtigste,” for dem, ifølge Kina ekspert Michael Pillsbury.  Kineserne ville foretrække at vinde en 21. århundredes krig ved at anvende strategiske industrier, såsom fødevarer og kommunikationsmidler fremfor en traditionel militær konflikt.
en artikel i the Atlantic, bemærker H.R. McMaster, Præsident Trump's tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, at Kinas præsident Xi Jinping i 2017 fortalte Trump, at CCP uafladeligt stræber efter “den store fornyelse af den kinesiske nation” - “Drømmen om Kina.”   McMaster henviser til en samtale med Li Keqiang, der antyder, at U.S. rollen i en fremtidig global økonomi er at “forsyne Kina med råmaterialer, landbrugsprodukter, og energi som verdens førende producent af industrielle-  og forbrugs produkter."
Ifølge McMaster, tror at Kinas ledere mener de har kun kort til tid til at udnytte denne mulighed for at ændre den internationale orden i deres favør, før andre lande indser at Partiet stræber efter ‘national foryngelse’ på deres bekostning.” 
Vor reaktion på coronavirus pandemien er blevet yderst alvorligt påvirket af kinesernes kontrol over produktionen af strategiske farmaceutiske midler og værnemidler - masker, kirurgiske kitler og handsker.
Det burde være noget vi selv kunne håndtere. Smithfield er endnu en påmindelse om at Beijings økonomiske greb er strategisk og går langt videre end medicin og udstyr. Kinesisk ejerskab af vor væsentlige fødevareenheder genererer en lignende sårbarhed for vor nationale sikkerhed.
Det er på høje tid at stå imod “Kinas Drøm” med en kraftig  amerikansk alarmklokke.
Ziva Dahl is a senior fellow with the news and public policy group Haym Salomon Center.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails