torsdag den 18. juni 2020

Frankrig giver en lektion i mod, andre politikere bøjer sig

Frankrig giver en lektion i mod, andre politikere bøjer sig

Jeg er syg om hjertet over vor samlede politiske ledelse der bøjer sig for pøbler af vandaler der søger at smadre vor kollektive erindring om fortiden.
Men nu ser vi pøbelvældet efterligne den taktik som Den Røde Garde i Kinas Kulturrevolution benyttede, den der smadrede landets værdifulde kunstarv i en revolutionsudrensning af kulturen, og hos Taliban i Afghanistan der sprængte oldgamle buddhistiske statuer i luften - med en universel fordømmelse uden for den islamiske verden til følge.
Slaveriet kan være Amerikas “originale synd” men indtil for nylig har mod været mere end amerikansk dyd end en fransk.
Men hvor er fordømmelsen af vandalismen af vor historie og vor historiske kunstneriske eftermæle hos pøbler der river statuer ned fremfor at følge demokratiske processer og få dem flyttet til museer eller steder med mindre offentlig bevågenhed, hvilket ville være en udmærket fornuftig løsning hos de som føler sig krænket over at ære til heltene fra Confederacy?
Var der nogen der ville forvente at Frankrigs præsident ville give en lektion i mod til vor POTUS?
Brandon Moore fra RedState har leveret et udskriftt:
"Vi vil være fleksibel når det drejer sig om at kæmpe mod racisme, antisemitisme og diskrimination, og nye stærke beslutninger vil blive indført for at genforstærke mulighederne for lighed,” sagde Macron i videoen. “Men denne ædle kamp er blevet perverteret når den fører til  kommunitarisme, til en falsk omskrivning af historien.”
"Dette er uacceptabelt når det benyttes af separatister. Jeg siger til Jer meget klart her i aften, mine kære medborgere, Republikken vil ikke fjerne noget spor eller navn fra vor historie,” fortsatte han. “Jeg vil ikke glemme nogle af Republikkens gerninger eller fjerne nogen statue. Hvad der er brug for vi skal gøre er sammen at se med klarsyn på hele vor historie og hele vor erindring. Vort forhold især til Afrika således at vi kan en nuværende og mulig fremtid til den anden side af Middelhavet.” 
Twitter video screen grab.
Hvis republikken overlever så vil denne æra være en evindelig påmindelse af skammen ved den galskab der blev tolereret og endog fremmet at topledere i vor politiske verden, hos virksomheder, hos akademiet og i medierne - med andre ord hele institutionelle ledelse.
Franrkig

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails