onsdag den 10. juni 2020

Kina uden Coronavirus maske

Kina - uden Coronavirus maske

Grotesk er det, at Kina spreder god vilje i kølvandet på at have påført os alle coronavirus. 
Udenrigspolitiske eksperter i Washington konsensus sumpen har spredt den typiske holdning at Kina post-coronavirus vil vise storsind, sprede gaver - masker, lån, og gratis ting - og øge sin internationale tilstedeværelse i de globale institutioner, såsom the World Health Organization, i håb om at vi måske glemmer hvor det hele begyndte.
Her et synspunkt fra en Council on Foreign Relations swamper der kunne læses i the Washington Post for blot tre dage siden:
Beijing ser krisen som en chance for at opnå mere global ledelse netop som  the United States frasiger sig den, en holdning der bekymrer nogle observatører. På visse måder ville dette kunne være fint: Beijing har spillet en relativ positiv rolle f.eks. vedrørende klimaforandring. Men på mange felter, som f.eks. Internet overvågning,  søger Kina at fremme en lukket autoritært model, der ville kunne  hjælpe undertrykkende regimer til at klynge sig til magten. Og et mere magtfuldt Beijing ville kunne dominere sine naboer endnu mere, og gøre dele af Sydøstasien til et potentielt  U.S.-Kina stridspunkt.
Kunne? Hvilke eksperter det dog er. Her er hvad Kina virkelig har i tanke:
En indisk patrulje blev tilbageholdt og senere løsladt af kinesiske styrker efter en uoverensstemmelse mellem de to parter i Ladakh har kilder fortalt NDTV og om de øgede spændinger mellem de to lande langs a the Line of Actual Control. Situationen blev til sidst klaret efter et møde ved grænsen med topofficerer fra begge sider.
De indiske styrker har underrettet premierministerens kontor med detaljer om hele sekvensen og begivenhederne der fandt sted nær Pangong søen..
De ikke kun invaderede et andet land, de tog soldater som gidsler. Dette er at være krigerisk. Og alle kan se det.
Og så er der også dette:
Kinesiske planer om at påtvinge nationale sikkerhedslove i Hong Kong vil medføre at efterretningsbureauer fra hovedlandet vil få base der, og dermed frygt for direkt indflydelse og det som the United States har kaldt “dødens knæfald” for byens selvstyre.
Lederes fra kommunistpartiet har afsløret detaljer om den lovgivning som kritikere ser som et vendepunkt for den tidligere britiske koloni, der nyder mange frihedsrettigheder, herunder et uafhængigt juridisk system og ret til at demonstrere, hvilket ikke er tilladt i hovedlandet. 
THE DEATH OF HONG KONG (FORTUNE... - Hong Kong & China are NOT the ...
Beboerne i Hong Kong kalder det dødsstødet til Hong Kong, "det sidste søm " i kisten for Hong Kongs autonomi. Kina har traktatmæssige forpligtelser fra 1997 ved overdragelsen fra Storbritannien om at lade Hong Kong bevare sin nuværende status i 50 år. Det er gået mindre end det halve af tiden, og Kina har besluttet at bryde traktaten, og sender et budskab til alle i regionen om at de ikke holder aftaler og er ligeglade med at Hong Kong ikke bryder sig om det. De er blevet endnu mere rapmundede om det over for the U.S. today efter the U.S. protesterede over Kinas arrestation af 180 fredelige demonstranter:
"Nogle politiske kræfter i the U.S. har groft udnyttet relationerne mellem U.S.-Kina og skubber på mod en “Ny Kold Krig,” sagde Kinas udenrigsminister Wang Yi. “Dette farlige forsøg på bakke historiens hjul vil ødelægge frugterne ved årtiers lange samarbejde mellem de to folk.”
Kold Krig? Disse mennesker lyder interesseret i en Varm Krig, og på deres egen ulækre måde forsøger de at lulle os til ro ved at lade os tro den blot er ‘Kold.’ Baseret på deres enorme opsving i spionaktiviteterm begynde Den Kolde Krig for år tilbage. 
Og Varm Krig? Jo, der er noget om det allerede. Kina hævdede man afviste et U.S. Navy fartøj fra Det Sydkinesiske Hav den 2. maj. Uanset kendsgerningerne skal det erindres at mindre end en måned tidligere, fortalte en U.S. Navy kaptajn, måske lidt for forhastet, om at der var coronavirus på hans fartøj, og gjorde dermed kineserne opmærksom på U.S. sårbarheder. Det synes at have sat dem i gang.
De fortsatte med at dække over deres rolle i spredningen af coronavirus rundt om i verden, de har løjet om detaljerne, de har forsøgt at lægge skylden på Europa og på besøgende fra U.S. og de er blevet grebet i mistænkelige aktiviteter der synes at have været et forsøg på at sprede COVID-19 ind i Det Hvide Hus, og de har stjålet vaccine udviklingshemmeligheder fra amerikanske farmaceutiske virksomheder. 
China: Creaking tiger, hidden dragon? | Business| Economy and ...
Det formodedes at Kina ville være angerfuld over coronavirus, og ønskede at slutte sig til verdensøkonomien igen, som tidligere. I stedet brugte Kina krisen som et middel til at komme videre , være førende. Målet er at være en supermagt som the U.S. Men i stedet for at være mere skamfulde over at vælte coronavirus ud over verden viser Kinas kommunistiske herskere at deres forestilling om at være ‘angerfuld’ er aggression, overgreb og grumhed. Jo værre de opfører des grummere bliver det.
Dette er ikke et normalt land. Dette er Kina med coronavirus masken taget af, og det er et snerrende vilddyr, klar til at gå i krig. 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails