lørdag den 27. juni 2020

Racistisk politivold - En myte?

Racistisk politivold - En myte?

Protesterne og optøjerne der begyndte i kølvandet på George Floyds død ser ikke umiddelbart ud til at stoppe lige med det samme. Mange mennesker med god vilje udtrykker deres vrede over hvad de tror er en form for udbredt racistisk betinget politibrutalitet. Den måske mest almindelige udgave af påstået racistisk politi “brutalitet” vi hører om er skyderier, især nogle med tvivlsom begrundelse. Ifølge nogle er der et nærmest racistisk politi - og det skal vi gøre noget ved.
Black Lives Matter opfordrer til at skære ned på politiet - hvilket blot er rigtig uklogt. Democrats i Kongressen søger at gennemføre en omfattende “police reform,” og man kan kun undre sig over hvad det ægte formål skulle være. Men alt dette medfører nogle vigtige spørgsmål. Vi kan alle være enige om at ikke retfærdig brutalitet fra politiets side er noget rigtig skidt, men er der virkelig en “epidemisk” racebetinget politibrutalitet? Det eneste der skal til før alt går viralt og amok og tusinder af mennesker går på gaden er en sølle hændelse, men er det faktisk så stort et problem som folk formoder? 
Hvis man ser på data er svaret faktisk Nej! Ifølge en undersøgelse i 2018 udgivet i the Proceedings of the National Academy of Sciences, har hvide betjente ikke større sandsynlighed for at skyde sorte civile end sorte eller hispanic betjente. Ifølge undersøgelsen er der “intet belæg for anti-sorte eller anti-hispanic forskelle i skyderier, og hvide betjente skyder ikke oftere minoritets civile end ikke hvide betjente. I stedet er det race-specificeret kriminalitet der på meget markant vis peger på de civiles race. Dette lader formode at den stadig større diversitet hos betjentene i sig selv ikke reducerer de racemæssige uoverensstemmelser i skyderier ved politiet.”
 AP Photo/Kevin Hagen
Andre undersøgelser er nået frem til lignende konklusioner, herunder en Harvard undersøgelse der ikke konstaterede racemæssige uheldige forhold når politiet benytter vold med død til følge, dog er der en vis uoverensstemmelse når det drejer sig om fysisk vold. Ved vold med døden til følge eksisterer der ingen uoverensstemmelse.
“En solid mængde beviser giver ingen strukturel begrundelse for racemæssig forskelsbehandling i retssystemet med hensyn til anholdelser, retsforfølgelse og dom,” forklarede Heather Mac Donald fra the Manhatten Institute in the Wall Street Journal tidligere på måneden. “Kriminalitet og mistænkelig opførsel, ikke race er baggrunden for de fleste politiaktioner.” 
I 2019 skød betjente 1004 personer, de fleste af dem var bevæbnet eller på anden vis farlige. Afrikansk-amerikanere udgjorde cirka 25% af de politidræbte sidste år - 235 - en andel der har været stabil siden 2015. Den andel af sorte ofre er mindre end hvad kriminaltietsraten for sorte ville antyde, da skydehændelser hos politiet er en angivelse af hvor ofte betjente møder bevæbnede og voldelige mistænkte. I 2018, seneste år for sådanne data der er offentliggjort, udgjorde afrikansk-amerikanere 53% af de kendte drabspersoner i the U.S. og begik cirka 60% af røverierne, selvom sorte kun udgør 13% af befolkningen. 
Politiet skød, med døden til følge, 9 ubevæbnede sorte og 19 ubevæbnede hvide i 2018, ifølge en database i Washington Post, en nedgang fra henholdsvis 38 og 32, i 2015. The Post definerer det at være “ubevæbnet” ganske bredt og omfatter også sager, hvor en mistænkt i Newark, N.J. havde en ladt pistol i sin bil under en politijagt. I 2018 var der 7,407 sorte ofre for drab. Hvis vi formoder et lignende antal sidste år, så repræsenterer de 9 ubevæbnede sorte ofre for politiskyderi sølle 0,1% af af alle dræbte afrikansk-amerikanere i 2019. 
Som kontrast må man konstatere at en politibetjent har en 18,5 gange større sandsynlighed for at blive slået ihjel af en sort person end en ubevæbnet sort person har for at blive slået ihjel af en betjent.
“Uanset hvor forkastelig og kvalmende videoen af Floyds arrestation er, repræsenterer den ikke de 375 millioner årlige kontakter politiet har med civile,” sagde Heather MacDonald.
MacDonald betonede også at “En 2015 Justice Department analyse af the Philadelphia Police Department fandt at hvide betjente i langt mindre grad, end sorte eller hispanic betjente, skød sorte ubevæbnede sorte mistænkte.” 
MacDonald har skrevet om emnet i lang tid. I 2016 i en artikel med titlen “The Myth of the Racist Cop” hvor hun påpegede at betjente “mere end en gang overvejer deres retmæssige brug af magt af frygt for at blive kaldt racister og miste deres arbejde, om ikke deres frihed.”
Den 5. oktober blev en kvindelig betjent i Chicago slået bevidstløs af en mistænkt i et biluheld, der gentagne gange bankede hendes hoved ned i asfalten og rev store totter hår af. Hun afholdt sig fra at bruge sit våben, fordi hun ikke ønskede at blive den næste virale video i the Black Lives Matter fortællingen.
The Chicago Police Department ønsker nu at institutionalisere en sådan farlig genovervejelse af brug af magt. I de foreslåede retningslinjer for brug af magt kræves at betjente nøje overvejer “virkningen af selv rimelig magtanvendelse kunne have på de som observerer det.”
Følgende opgørelse fra Law Enforcement Today sætter også emnet politibrutalitet i perspektiv:
Ifølge 2019 data, er der 328, 240, 469 mennesker her i the United States.
Ifølge statistik fra com, er der 670,279 heltidsansatte politibetjente her i the United States ud af samlet 900,000 edsvorne lov og ordenshåndhævere (data fra National Law Enforcement Memorial Fund).
Der er cirka 2,1 betjente per 1000 personer.
Politibetjente udgør mindre end 0.21% af befolkningstallet.
Betjente kommer årligt i kontakt med 17% af befolkningen.
Det svarer til 55,800,880 kontakter
På tidspunktet for sidste rapport var det 26000 klager om voldsudøvelse fra betjente.
Det svarer til 0.047% af kontakterne.
Kun 8% af klagerne fik medhold
Det er 2,080 ud af 53,380,000 kontakter, eller  .0039%
En god ven der er politidirektør satte det i perspektiv:
Du har 7 gange højere risiko for at blive myrdet …
15 gange højere end at dø i et traikuheld …
42 gange højere for at blive voldtaget …
… end at møde en betjent der benytter overdreven magt mod dig.
Ganske enkelt: Fortællingen om at politibetjente er overdreven racister er bare ikke sand, og det har sandsynligvis medført at betjente er blevet angrebet og slået ihjel.
Under opblomstringen af the Black Lives Matter bevægelsen fremholdt Barack Obama myten om systematisk racisme hos politiet, beskrevet af nogle som en “krig mod betjente,” resulterende i en øgning af antallet dræbte betjente i tjeneste - et øgning der sluttede under Trumps første år som præsident. Kendsgerningen er at antallet af betjente dræbt i tjenest årligt gik op fra 2013-2016.
Så vær mere besindig når denne udfordring nævnes. Betjente der bruger overdreven magt skal naturligvis undersøges, men at blive ved med at nære myten om at der er udbredt racisme blandt betjente hjælper ingen og gør sandsynligvis stor skade.
Vi har faktisk mennesker der går ind for at skære ned på politiet. Der er, også i politiet, nogle brodne kar, men politiet som et hele beskytter vore samfund, og der er brug for det.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails