mandag den 15. juni 2020

I politik har alle brug for en fjende

I politik har alle brug for en fjende

Ethvert menneske vil meget gerne have en skurk man kan beskylde for sine egne og verdens triste hændelser. Zman (et spil) fremhæver i den dystopi som George Otwwll fremmanede, at det dog ikke er nok at have en fjende, men gerne en mulig uovervindelig overnaturlig magt: Selve Djævelen.
Og vore liberale venner har Donald Trump - Tidsalderens Fjende.
Men så er der kvinders erfaring, og jeg er tilbøjelig til at tro at kvinders fjende er hele verden. Således Greta Thunberg: “I har stjålet mine drømme.” Hvem er “I”? Svaret: Alle. Og den velsignede AOC: “Alle på min alder er bange for at få børn.” Hvorfor? Fordi “I” nægter at gøre noget ved klimakrisen. Bemærk, hvordan disse ‘skønheder’ har samme syn på verden. De sætter sig ned og jamrer indtil nogen - en eller anden man(d?) - “gør noget” så de kan få det bedre.
Naturligvis har vore venstreorienterede venner lige siden Marx levet og er døde ved den eksistentielle fjende: Kapitalister, borgerskabet, røverbaroner, patriarkatet, racister, alle tidligere, nuværende og fremtidige “fobier,” og nu “hvid overherredømme” og “toksisk maskulinitet.” Og åh ja Trump.
Selvfølgelig opfordrede Donald Trump da han stillede op som præsident sine tilhængere til at gå imod de ‘meningsundersøgelses bekræftede’ fjender: The Swamp og de illegale immigranter. Naturligvis gjorde han det. Han er professionel.
Men du og jeg er kloge og eftertænksomme, vi kan gennemskue alt dette. Vi forstår, naturligvis, at når nogen stiller op til embedet betyder det man stiller op mod en fjende. Mennesker er mennesker; hele pointen hos sociale dyr er at beskytte mod en fælles fare. Og så har alle religioner, i det mindste siden den Aksiale Tid, haft brug for en Satan, en Djævel, som fjende af Gud. Og sådan er det så blevet.
Og fordi vi er kloge og eftertænksomme har vi regnet ud at det giver mening at have en opdeling mellem Kirke og Stat, således at Statens fjende kan være en jordisk fjende, såsom Verdenskommunismen eller liberale professorer, og fjende af Kirke Samfundet kan være Fanden Selv. Hallo, hvorfor ikke herske og dele og besejre fjenderne!
 Billedresultat for old scratch
Klogeligt har vi observeret at når man kombinerer Kirke og Stat, som i en totalitær venstredrejning, så bliver Statens fjende og Kirkens fjende mikset til Den Ægte Fjende. Det er ikke godt. Ydermere bliver ‘små søde piger’ skræmte.
Hmm. Mon det er derfor Never Trumps mængdens problem er: “Moaarh! Donald tog min dukke!”
Men er der så ikke noget vi kan gøre for at gøre os selv immune mod Fjendens epidemiske glødende vrede?
Mange tak, Senator; jeg er glad for du spurgte. Tilbage i de gamle dage, husker du måske, at præsidenten udpegede en National Task Force on Hate, hvor alle de bedste hjerner i nationen var med - og så også nogle få narko forstyrrede børn af politikerne - og de studerede så Fjende Problemet. Deres opdrag var at finde frem til en national løsning på Fjende Problemet, og denne Task Force foreslog: Professionelle Sportsgrene. Således kunne alle unge mænd i byen samles om byens professionelle sportshold og skrige lungerne ud i de kommunalt finansierede stadioner og give udtryk for den værste skæbne af alle for modstanderholdet fra andre byer i landet. Oveni kom det gode, at der kunne falde solide ‘livreddende’ bidrag af til de lokale politikeres kampagner fra grådige banker der var involveret i at finansiere korrupte entreprenører der byggede disse kommunalt ejede stadions.
Om blot vi havde præsidenter og National Task Forces i dag som vi havde i gamle dage!
Nu om stunder ville ekspertene i the National Task Force on Enemies muligvis benytte analyseforarbejdet udført af computergeniet Curtis Yarvin fra “The Clear Pill” der videnskabeligt opdeler Amerika i mennesker fra den ‘øvre klasse’ -  ‘almindelige mennesker’ og så ‘klienter.’ Man kunne så komme frem til følgende videnskabelige forståelse af begrebet Fjender.
For den ‘øvre klasse’ er fjenden racisterne, sexisterne, homofober ‘almindelige mennesker’ der undertrykker de hjælpeløse ‘klienter.’
For ‘de almindelige’ er fjenden de fremmede og illegale immigranter der tager deres jobs.
For ‘ klinterne’ er fjenden de som ‘den øvre klasse’ belærer dem om de skal hade som i “Yes Master.”
Da fjenderne er ikke er til at undgå, hvem burde the National Task Force lære os at hade? Luskede russere eller terrorist betalende mullaher? Hvide nationalister eller de “for det meste fredelige” Antifa demonstrerende? CO2 udspyende SUV køretøjer, eller flagermusknusende vindmøller?
Du kan således se at dette er et svært stædigt problem som selv de bedste hjerner i nationen nok er for overkvalificerede til at løse.
Det kunne være at løsningen er at vi lade de almindelige mennesker løse det hele ved et planlagt præsidentvalg. Et sådant er lovbestemt af vore Founders til november 2020.
Nu følger en skør ide. Jeg foreslår at alle de store tænkere og hjerner i nationen går sammen efter valget og bliver fuldstændig enige om at vælgerne har talt, at vi alle er amerikanere, og det eneste vi behøver frygte er frygten selv.
Graphic credit: Shelly licensed under CC-BY.
 Christopher Chantrill @chrischantrill runs the go-to site on US government finances, usgovernmentspending.com. Also get his American Manifesto and his Road to the Middle Class.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails