lørdag den 19. september 2020

Læren fra Sverige. Nedlukningen grænser til en forbrydelse

 

Nedlukningen er gået fra en fejl til en forbrydelse

DENNIS PRAGER 

For fire måneder siden skrev jeg en klumme med titlen “Den verdensomspændende nedlukning kan være historiens største fejltagelse.” Jeg redegjorde for at “fejltagelse” og “ondt” ikke er synonymer. Nedlukningen er en fejl, Holocaust, slaveriet, kommunismen, fascismen etc. var onde ting. Kæmpe fejl begås af arrogante tåber; omfattende ondt begås af onde mennesker.”  

Om den økonomiske katastrofe i Amerika og rundt om i verden - især blandt verdens fattigste der er afhængige af Amerika og andre lande i den udviklede verden for indtægter gennem eksport og turisme - skrev jeg, “det er panik og hysteri, ikke coronavirus der skabte denne katastrofe.” 

Desværre fik jeg ret.

Verden burde have fulgt Sveriges eksempel. Landet lukkede aldrig ned, og har ladet børn under 16 år være i skole. Som Reuters fortalte den 15. juli er antallet af svenske børn i alderen 1-19 år, og som er døde af COVID-19 - NUL. Og procentdelen af børn der fik sygdommen var nøjagtig den samme i Sverige som i Finland, der lukkede skolerne ned. 

Vedrørende lærerne så fortalte Sveriges offentlige sundheds bureau, at “en sammenligning med COVID-19 i forskellige professioner ikke lader formode nogen øget risiko for lærerne.” Ikke desto mindre, med få undtagelser, nægter lærere i Los Angeles og andre steder at gå ind i et klasseværelse med elever. Deres mishag over deres profession er kun blevet overgået af Los Angeles Lærerforening, der meddelte ikke at vil  genoptage undervisning før der er skåret ned på politiet.

Mennesker der forsvarer nedlukningerne og lukningen af skoler påpeger at Sverige har det 8. højeste antal døde per million i Vesten. Det er vel ikke nødvendig at nævne at dette intet har at gøre med om Sverige gjorde det rette med at holde skolerne åbne eller om landet gjorde noget forkert ved ikke at lukke dem Langt, langt de fleste af de døde i Sverige af COVID-19 var blandt medborgere over 70 år, og de fleste af dem over 80 år, og med nedsat immunforsvar.

Reuters fortalte om tre separate undersøgelser herunder en ved UNICEF der “viste at svenske børn klarede sig bedre end børn i andre lande under pandemien, både når det gælder uddannelse og mental sundhed.” 

I mere end en måned er der næsten ingen dødsfald ved COVID-19 i Sverige, og hele samfundet forbliver åbent og næsten ingen bærer maske. Også i Holland, bærer næsten ingen maske.

Jeg bor i Californien, et sted under ledelse af den farligste af ledere. En tåbe med ubegrænset magt. Trods den kendsgerning af Californien rangerer som nummer 28 blandt de 50 stater med dødsfald per million, har Guvernør Gavin Newsom ødelagt og fortsætter med at ødelægge titusinder af små virksomheder og utalliges levevis. Hans fortsatte forbud - et halvt år efter pandemien var i gang - spisning inden døre i restauranter fører til en permanent lukning af cirka 1 ud af 3 restauranter i staten. 

 Gavin Newsom - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

Gary Newsom

Den samme katastrofale ødelæggelse vil sandsynligvis komme til at ramme detailforretninger og services såsom frisører og skønhedssaloner. Men al denne menneskelige tragedie, for ikke at nævne flere med nedtrykthed og depression og selvmord blandt de unge og mere vold og misbrug i hjemmene - det betyder nul og niks for Newsom, for Los Angeles borgmester Eric Garcetti eller for the Los Angeles Times, hvis redaktører og klummeskribenter fortsætter med at tale for nedlukning mens de selv modtager deres gode lønninger. 

Hvorfor kan man spise uden maske på et fly - det er centimeter, ikke de seks fod, væk fra fremmede - men man kan ikke spise på en restaurant i Californien, der er langt større end et flys indre, og det selvom man kan være seks fod fra hinanden der? Fordi Newsom har beordret det, Los Angeles Times støtter det og som umælende får har californierne accepteret det.

 Lockdown Life – Cartoons by Josh

Ifølge the California Association of Museums, “Mister museerne over $22 millioner om dagen grundet den statsbestemte karantæne. Per 1. august 2020, har museerne i Californien mistet mere end  $2.9 milliard i omsætning. Museer har en gunstig virkning på Californiens økonomi, giver 80,722 jobs, og gav $492 millioner i skatteindtægter til the State of California i 2017 og over $1 milliard i forbundsskatter.”

American Alliance of Museums udgav resultater fra en undersøgelse den 22. juli 2020 der advarede om at 1 ud af 3 museer må lukke for altid når fondsmidler og deres reserver er løbet tør.

Den 3. august skrev The Wall Street Journal, “I marts...var der udbredt offentlig støtte til de kloge mål med at forhindre hospitalerne i at blive oversvømmet med patienter og at forskerne skal købes tid til at udvikle terapier.” Men venstrefløjen - medierne og Democratic guvernører og borgmestre - bøjede straks målsætningerne til at “knække kurven” og “redde eet liv,” hvilket gør dem i stand til at slippe afsted med at smadre liv og arbejdspladser. 

Jeg konkluderer med ordene af den svenske læge, Sebastian Rushworth:

“Covid er forbi i Sverige. Mennesker er gået tilbage til deres normale liv, og knap nogen bliver smittet mere. Jeg er villig til at vædde om at de lande der har lukket helt ned vil se raterne stige voldsomt når de åbner igen. Hvis det er tilfældet, så var der jo ingen grund til at lukke ned i første omgang....At lukke helt ned for at sænke antallet af dødsfald giver kun mening hvis man er villig til at være lukket ned indtil en vaccine er tilgængelig. Det kan tage flere år. Intet land er villig til at vente så længe.” 

Covid is over in Sweden says Swedish doctor, Sebastian Rushworth, M.D. -  YouTube

Sebastian Rushworth

Nedlukningen er en forbrydelse. Men endnu mere oprørende er, at den får støtte af så mange amerikanere. Dette land er ikke til at kende for de som levede i 1968-1970 pandemierne, der ifølge the Centers for Disease Control and Prevention, slog rundt regnet 100,000 amerikanere ihjel - i 2020 tal svarer det til 170000 amerikanere. Der var ingen nedlukning. Ingen bar maske. .

Dennis Prager is a nationally syndicated radio talk-show host and columnist. His latest book, published by Regnery in May 2019, is “The Rational Bible,” a commentary on the book of Genesis. His film, “No Safe Spaces,” will be released to home entertainment nationwide on Sept. 15, 2020. He is the founder of Prager University and may be contacted at dennisprager.com.

https://pjmedia.com/columns/dennis-prager/2020/09/01/the-lockdown-has-gone-from-a-mistake-to-a-crime-n871865

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails