mandag den 5. juni 2023

Argentina et land med få sorte - historien bag

 

Washington Post går woke på Argentina det gør de absolut ikke godt

Monica Showalter

The Washington Post fremførte det som avisen må have troet var standard woke argumentet, som så mange andre, ved i en leder at bebrejde Argentina for ikke at have nok sorte fodboldspillere på deres nationale fodboldhold ved verdensmesterskabet.

"Hvorfor har Argentina ikke flere sorte spillere i World Cup?” var overskriften i lederen, hvilket førte til en personlig kommentar ved en eller anden El Paso wokester professor, der åbenbart ikke kender meget til Argentina, hvis hovedstad ligger 5,534 miles væk fra El Paso. The Post's, i egne tanker så ophøjede fact-checkers, ser heller ikke ud til at vide særlig meget. 

Tilstrækkeligt at nævne at det altså ikke går særlig godt for the Post.

Argentinerne svarede med ildhu over kvindens åbenlyse uvidenhed om deres land  (GatewayPundit har nogle udvalgte svar), og the Post måtte komme med en flov korrektion.

Ifølge Fox News:

The Washington Post var tvunget til at udgive en rettelse af en leder der havde sat spotlys på manglen på sorte fodboldspillere på Argentina's World Cup hold.

Argentina slog Nederlandene i semifinalen efter straffespark i en vild kamp. I en artikel i Washington Post delte Erika Denise Edwards, professor ved the University of Texas i El Paso, sin kritik af holdets racesammensætning.    

"Hvorfor har Argentina ikke flere sorte fodboldspillere i World Cup?" spurgtes i overskriften med undertitlen, “Argentina har langt mere diversitet end mange forestiller sig - men myten at det er en hvid nation holder ved."

Hun opmuntrede sine Twitter følgere til at læse hendes meningstilkendgivelse med en appetitvækker, “En beretning om at sorte udviskes i Argentina!! Læs min artikel!"

 

Jamen det kan da kun dreje sig om de der ækle racister igen? 


Holdet der vandt slog Kroatien (endnu flere ækle racister) i finalen.

For the Post, må det have været det rigtige argument at komme med på det tidspunkt. . 

"Sorte udviskes i Argentina hvilket hjælper med til at forklare sammensætningen af Word Vup holdet,” lyder det på the Washington Post's netdel, hvilket er noget af en påstand at fremføre.

Det forundrende her, at ingen synes at kende meget til Argentina i dette triste drama, og udgiverne, af alle kan da slet ikke regne. 

Lad os begynde med selve rettelsen:

På grund af en redigeringsfejl hævdede en tidligere version af denne artikel, at cirka 1% af den argentinske befolkning var af sort oprindelse ifølge en folkeoptælling fra 2010. Selvom antallet af sort mennesker som citeret var korrekt, er procentdelen faktisk langt mindre end 1% og artiklen er blevet ændret for at fastslå det. 

Javel så, det med procenter kniber det med.

Argentina har faktisk en andel sorte i befolkningen - og det er meget, meget få, langt mindre end 1% af befolkningen som artiklen hævdede og som vi forventedes at være oprørte over. Måske det kunne forklare fraværet af sorte fodboldspillere, der efter the Post alle er naturlige atleter der er blevet diskrimineret på dette hold der så gerne vil vinde. 

Det bliver værre.

Argentina havde faktisk engang en større sort befolkning i midten af det 19. århundrede med cirka en tredjedel af sorte i landet. 

Her er så problemet. Hele befolkningen i antal var meget, meget lille. 

Der blev opmuntret til indvandring for at få flere til alndet og ‘fylde’ det op, da landet var i stor vækst og ved at blive et af de rigeste lande i verden før Juan Peron kom til og intorudecere en Joe Biden lignende statsfacisme og medfølgende nedtur. Så ledet var landet en magnet som kan sammenligned med U.S- indvandringen, og man tiltrak næstn lige så mange som U.S. gjorde i midten af det 19. århundrede. Dermed blev den sorte befolkning ‘udvandet.’

Argentina var Venzuela indtil Hugo Chavez kom. Man tiltrak titusinder af immigranter fra alle steder (tidligere præsident Carlos Menem's forfædre kom fra Syrien) men hovedsageligt kom de fra Spanien og Italien. I Staterne blev spanierne og italienere tilfældigvis ikke betragtet som “hvide” blandt den tids etablissement, men argentinerne var ligeglade.

Jeg har været i Buenos Aires, og har besøgt den berømte Recoleta begravelsesplads og blev fascineret over hvordan sorte, hvide, arabere, folk af alle hudfarver lå side om side, så man kunne fornemme stedets atmosfære dengang. Det var ikke som i staterne vor segregation definerede den sociale forskel i den små enheder. Det lignede mere Wild West hvor der var så få mennesker, at deres hudfarve, religion var uden betydning. 

I Argentina, var alle blandede, ingen lagde mrke til hudfarve eller religion, og man blev velstående. “Så rig som en argentiner” var talemåden i staterne dengang. 

Så er vi ved den sidste pointe som ingen har fremført udover de argentinske kommentatorer som kan ses på GatewayPundit's site.

Hvad skete der med de sorte mennesker? Blev de slået ihjel eller fordrevet da italienske og spanske indvandrere kom?

Niks. For adskillige år siden udførtes et DNA studium om dette og det fandt at hvide argentinerne .... giftede sig med dem. 

Den nyhed kom minsandten i the Washington Post tilbage i 2005:

BUENOS AIRES, Argentina — At de forsvandt er et af Argentinas mest vedholdende mysterier. I 1810 stod sorte indbyggere for cirka 30% af indbyggerne i Buenos Aires, I 1887 var antallet imidlertid faldet til 1,8% 

S hvor gik de hen? Svaret, viser det sig, er ingen steder. 

Den populære myte har givet to historiske hypoteser: En gul feber epedimi i 1872 der hærgede i de sorte kvarterer, og en bruatl krig med Paraguays i 1860’erne hvor mange sorte var helt fremme i kampzonen. 

Men to nye forskninger udfordrer de gamle formodninger, og der benyttes præcise metoder: En dør til dør folketælling for at afgøre hvor mang argentinere der betragter sig som sorte, og en analyse af DNA prøver for at opspore afrikanske herkomst hos de som mener de er hvide. 

De resultater er kun delvist brugbare, men de lader formode at mange af de sorte argentienere ikke forsvandt. De lod sig blot blande med den øvrige blandede befolkning og kan næsten ikke demografisk bestemmes. Ifølge nogen forskere består cirka 10% af Buenos Aires indbyggere af delvist sorte argentinerne, men de aner det ikke selv. 

Så ikke alene kan de ikke regne over på the Post, de læser heller ikke deres egen avis. Ingen fact-checkede denne klovn fra El Paso der ikke ved særlig meget om det emne hun slynger på banen.

Det er i sandhed flovt. Nu er sandheden ude - argentinernes hvide gifter sig i dag også med sorte argentinere.

Man skulle tro Post ville vide det, men altså ikke. De tager blot enhver artikel fra enhver wokester professor og forudsat argumentet er tilstrækkeligt woke om racisme og erstatninger i the U.S. Jim Crow South kontekst kan de bruges. Ikke overraksende at de fik modsvar af de lokale der kender deres eget land langt bedre end disse personer der pådutter dem deres venstreorienterede “narrativ.”


The Washington Post bruger masser af kontanter på udenlandske korrespondenter formodentlig for at få den faktiske fortælling om hvad der foregår på steder langt væk. Nuvel de penge er spildt da alt det eneste man gør er at være et ekko for wokeisternes ignoranter. 

Hvor er det dog flovt, pinligt.

https://www.americanthinker.com/blog/2022/12/washington_post_goes_woke_on_argentina_and_it_doesnt_end_well_for_them.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails