søndag den 12. maj 2024

Civilisationens tynde fernis - Haiti

 

Civilisationens tynde fernis

Mark Tapson

Under et møde i Det Hvide Hus med senatorer i januar 2018 betvivlede præsident Donald Trump angiveligt grundene til at tillade immigration fra “shithole countries” som f.eks. Haiti

Dette igangsatte de chokerede medier og anklager om racisme føg hurtigt og voldsomt gennem æteren herunder fra ambassadøren fra Haiti til U.S. ambassadør Paul Altidor, der sagde Trumps sprogbrug var baseret på “klicheer og stereotyper fremfor faktiske kendsgerninger.” 


I dag er Haiti et “shithole country” og det er ikke en racistisk kliche eller en stereotypi, men en ægte kendsgerning. Haiti er en nødlidende forfejlet nation og er ved at blive et farligt magttomrum i Caribien.  


Gennemsyret af vold og kaos, landet ledes af en svært bevæbnet bande hvis messianske leder Jimmy Cherizier på grotesk vis dog korrekt har øgenavnet “Barbeque.”


Endog rapporter om kannibalisme er kommet frem i det nuværende kaos, herunder videoer på sociale medier der viser mindst et bandemedlem der gnaver på et menneskeben fra et brændende lig. 


En anonym journalist på stedert fortalte The Daily Express, “Vi har set billeder af en bandeleder der spiser mennesker de har dræbt. Vi har set billeder af mennesker der er blevet tortureret når de er blevet bortført.”


Som Horowitz Freedom Center Shillman Fellow Daniel Greenfield bemærker, “Haiti er en forfejlet stat fordi det mangler en lovlig regering eller et funktionelt samfund” og politistyrken, der burde have kontrol  kan man knap skelne fra de morderiske bander.


Faktisk gav politiet rum til “Barbeque” Cherizier, en krigsherre der nu er den mest magfulde mand i Haiti og som har orkestreret eller været involveret i et antal massakrer på haitianere.


Ganske forudsigeligt lægger venstrefløjens elite skylden på Haitis lange historie med anarki og korruption ved den europæiske kolonialisme og slavehandel. Men som forfatter Rod Dreher fornylig bemærkede, fortalte en regeringsminister journalist,Robert D. Kaplan i 1994, at den udbredte haitianske praksis med voodoo - en follkereligion der stammer fra Vestafrika animisme, uden nogen central myndighed eller institutionel struktur - er “den centrale kendsgerning der forklarer landets kroniske elendighed,” som Dreher udtrykker det. Han fortsætter.:

Hvis folk i en social orden tror at de ikke har noget moralsk grundlag, og at deres skæbne ikke hviler i hænderne på en Gud præget af fornuft og retfærdighed, men på en ufornuftig ånd med en foranderlig vilje, så vil det blive svært at opbygge en social orden og levevis.


Haitianske protestanter tilføjer Dreher, “siger landets grundlæggere medførte en forbandelse på Haiti ved at indvie det til dæmoner i slaveoprøret der igangsatte Den Haitianske Revolution... det til sidst styrtede det despotiske franske kolonistyre” i 1791.


Stater får succes eller falder på grund af deres kulturelle overbevisninger og praksis der understøtter dem. Disse holdninger og praksis giver enten folket magt til at opnå fællesskab, frihed og velstand eller holder folket som i et hængedynd af fragmentationer af dårligdomme, brutalitet og fattigdom. Haiti er en fiasko, ikke på grund af Vestens styre der sluttede for 200 år siden, men fordi det mangler ophøjede værdier og praksis, som gjorde Vestens civilisation stor. 


Nu savler venstrefløjens åbne græner globalister over udsigten til en masseexodus af potentielle Democrat vælgere fra Haiti der flygter fra krigszonen. Selvom nogle klogeåger argumenterer for at the Biden administrationen vil afvise flygtninge fra Haiti for at se barsk ud om ulovlig immigration her op til valget udgav the New York Post en lækket email fra grænseagenter i Miami, der advarede om, “The Coast Guard stopper måske ikke haitianske fragtbåde. De vil blot eskortere dem i land.” Mailen føjer til: “med nedbruddet af regeringen i Haiti, vil der næppe være haitianere der vil vende hjem i forudsigelig fremtid.”  


Naturligvis vil de ikke det. Biden administrationen har ingen intention om at sende nogen hjem der er her ulovligt. Utallige haitianere vil sandsynligvis blive kørt med busser over hele landet som det sker med andre ulovlige imdvandrere som administrationen har prioriteret over vore egne borgere.


Vil enhver immigrant der flygter fra Haiti være en voldelig kannibal som  “Barbeque” Cherizier’s gangsterne? Naturligvis ikke. Vil nogle haitianere bringe en ødelæggende kultur med korruption, kriminalitet og kaos med sig? Selvfølgelig. 


Sidste fredag meddelte Florida Governor Ron DeSantis at statens politi havde opbragt et fartøj der medbragte dusinvis af haitianere, sammen med våben, narko og - interessant nok - udstyr til nattesyn: Masseimmigration vil bringe mere social ustabilitet og uorden. 


Som det kan ses ved det slående eksempel fra Europa vil massemigration - ikke immigration der er lovlig, kontrolleret og diskriminerende (efter god bedømmelse) - fra kulturer der ikke deler vestlige værdier have civlisationskorroderende konsekvenser. Men det er præcis hvad den Progressive venstrefløj ønsker i hele Vesten. 


Det eneste land i verden som Democrats ville fordømme som et “shithole” i dag er Amerika, et land hvis grundlæggere, Constitution, jødisk-kristne værdier og kapitalistisk baserede velstand de så gennemført foragter og tager afstand fra. Det er et land og en civilisation de forsøger at ødelægge med mange midler, ved at give grobund for lovløshed og uorden gennem pro-kriminalitets politik såsom at skære ned på politiets midler, løsladelse uden kaution, reform af politivedtægter, afkriminalisering af butikstyverier, og oprettelse af fristæder. 


Læg dertil venstrefløjens støtte til det voldelige anarkistiske Black Lives Matter, Antifa, og pro-Hamas jøde haderne. retfærdiggørelse af plyndringer som “erstatninger,” den ubarmhjertige oppiskning af racefjendskab, indsatsen for “lighed” og “oprettende retfærdighed” og et halvt århundrede med succesrige angreb på kulturens stabilitetsskabende institutioner, som familien, religiøs tro og national stolthed, og du har således en nation på randen af et civilisationsmæssig fiasko


Tegnene på den civilisationsmæssige nedtur er legio. I sidste uge viste en video et teenageslagsmål i Missouri der gik viralt. I videoen ser man en pige med stor vildskab banke en anden pige, slå hendes hoved ned i cementen, helt klart et forsøg på at slå ihjel. .


Som sædvanlig var der ingen af de andre involverede unge der blandede sig, de var for travlt optaget at optage den sygelige vold på deres mobiltelefoner så optagelserne kunne deles på de sociale medier. Mens dette skrives hænger den unge piges liv i en tynd tråd, i koma. Misdæderen, der er sort er blevet anholdt, men vi ved alle at medierne vil begrave denne beretning og hun vil ikke få den straf hun fortjener, fordi under den lighedsdrevne Biden administration er der et tosidet retfærdighedssystem i Amerika - endnu et tegn på forfaldet af civilisationen.


Hændelser med undermenneskers brutalitet og voyeurisme fra en pøbel som ovennævnte er skamfuld rutine i Amerika nu, fordi civilisationen er ved at bryde sammen - og det er et halvt århundrede med Progressiv underkastelse der har bragt os hertil. (Vi er endnu ikke gået over til den haitianske bande kannibalisme, selvom jeg skrev fornylig, at der er tegn på at venstrefløjen er ved at forberede jordbunden for en normalisering af det). 


Da jeg var knægt var min favoritfatter Edgar Rice Burroughs, den geniale skaber af Tarzan og Aberne, John Carter fra Mars og andre  pulp fiction helte. ERB, som han kendes som, bemærkede mere end en gang i serien om Tarzan, at denne faktisk var søn af en kongelig, og som blev en kultiveret godt uddannet engelsk Lord, og sommetider følte han et uimodståeligt kald fra junglen, flå det “tynde fernis af civilisationen” af og vende tilbage til junglen endnu engang.


Dette afspejler den Rousseaulignende fantasi om “den ædle vilde” hvor naturtilstanden idealiseres som god og ren, men civilisationen anses som nedværdigende og korrumperende.  


Modernitetens velstand og afslappethed kan på visse måder være korrumperende, men virkeligheden er, at naturens ægte status er kødelig, selvisk og umoralsk - den stærkeste overlever. Civilisationens ophøjende status er vor buffer - en tynd en af slagsen  mod det Hobbes kaldte krigen alle mod alle. 


Men den slags forfald til vildskab er det den samfundstilstand vi er på vej imod i Amerika da den yderste venstrefløj, Democratic parti er ved at fjerne den tynde civilisationsfernis der holder masserne atomiseret fremfor forenede, gribende om hverandres struber og under totalitær kontrol af de med magt. 


https://www.frontpagemag.com/the-thin-veneer-of-civilization/


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails