onsdag den 2. oktober 2024

JD Vance - en opvækst som ligner Alexander Hamiltons

 

JD Vance - en opvækst som ligner Alexander Hamiltons

 Howard Richman

Alexander Hamilton og JD Vance har nærmest enslignende barndomme, opvækst og lighederne er ikke kun på det felt. Begge havde, har stærke skriveegenskaber, energi, flid og intelligens, hvilket førte til at andre tog dem under deres vinger og fremmede deres livsløb og karrierer. Begge havde været i det amerikanske militær og blev fortalere for fred gennem styrke, og begge blev ihærdige fortalere for amerikansk egenproduktion som nøglen til Amerikas fremtidige velstand.

Deres barndom/opvækst

Begge voksede op i hjem med mødre der havde affærer. Hamiltons mor blev endog indsat i fængsel af sin anden ægtemand på grund af utroskab. På lignende vis havde Vances mor stofafhængige affærer med den ene mand efter den anden.

Begge blev reddet fra deres kaotiske hjem i de tidlige teenageår, og blomstrede derpå op i deres nye stabile hjem. Alexander blev reddet af den mand der ifølge Ron Chernow, forfatter til biografien Alexander Hamilton sandsynligvis var hans rigtige far. (efter at være gået fra sin formodede far James Hamilton, da hans mor døde og hans fætter der ellers passede på ham begik selvmord)

Vance blev reddet af hans familieorienterede bedstemor, hvis kontante kærlighed gav ham en følelse af beslutsomhed og ansvarlighed. I hans vicepræsident accept tale ved  the Republican National Convention den 18. juli, fortalte han, hvordan hans kontante bedstemor fik gjort en ende på et af hans venskaber:

Hun sagde engang til mig, da hun fandt at jeg brugte for megen tid sammen med en lokal knægt der var kendt for at handle med stoffer, at hvis jeg nogensinde igen var sammen med den knægt ville hun køre ham ned med sin bil og hun sagde, “JD, der er ingen der nogensinde vil finde ud af det!”

Littterære evner

Såvel Hamilton som Vance er i store træk autodidakte. De var meget ihærdige læsere som børn og blev efterfølgende kendt gennem deres gode skriveegenskaber. 

Hamiltons første værk var ungdomsdigte der udkom i hans Caribbean Islands engelsk sprogede avis. Han blev berømt da hans apokalyptiske rapport om en orkan der ramte hans ø, hvilket resulterede i at øens guvernør oprettede en abonnements fond for at sende ham til Nordamerika for hans uddannelse.

Vances fremragende evner som skribent kulminerede, da han skrev bestselleren om sin barske og fattige barndom. Bogen gjorde ham meget kendt, især efter den blev til en Netflix film.


Militær tjeneste

Såvel Hamilton som Vance tjente som unge mænd i militæret: Hamilton i hæren under the Revolutionary War, Vance i the U.S. Marines under krigen i Irak.

Måske som følge af deres erfaringer i krig kom de begge til at gå stærkt ind for fred gennem styrke. Hamilton ved at opbygge den stærke Navy som præsident Jefferson efterfølgende skar ned på (det førte til svaghed der lagde op til the War of 1812).

I sin tale forpligtede Vance sig til at han og Trump sammen ville sikre fred gennem styrke: 

Sammen vil vi få vores allierede til at dele byrden med at sikre verdensfreden: ikke flere gratis ture til nationer der udnytter den amerikanske skatteyders generøsitet. Sammen vil vi sende vore unge i krig - kun når  vi skal.

Personligheder der gjorde mentorer interesserede

Begge var karakteriseret ved deres åbenlyse energi, muntre opvakthed, villighed til at påtage sig ansvar, hårdtarbejdende også når der skulle arbejdes fysisk og en stræben efter det perfekte. Det resulterede i, at gennem hele deres liv fik mentorer øje på dem og fremmede deres karrierer. 

Den første af Hamilton’s mentorer var hans første arbejdsgiver, ejeren af et rederi. Da denne rejste til New York overlod han Hamilton ledelsen af hele den lokale forretning..

En anden af hans første mentorer på øen var prædikant Henry Knox. Chernow skriver om det:

Knox må have været dybt forundret over hans ufattelige held med at opdage Hamilton. Vi ved ikke præcist, hvordan de mødtes, men Knox åbnede sit bibliotek for denne intelligente unge mand og opmuntrede ham til at skrive vers og få endnu mere lærdom..... År senere holdt Knox af at minde Hamilton om, at han havde været “temmelig skrøbelig og følsom” med “en ambition om at udvikle sig endnu mere” og havde tendens til “at undertrykke hver nerve for at blive den allerbedste i alt han foretog sig.”

Den mest berømte af Hamiltons mentorer var George Washington som han blev en uerstattelig højre hånd for under the Revolutionary War og derpå som Secretary of the Treasury i alle Washingtons otte år som præsident.

Den første at Vance’s mentorer var PayPal grundlægger Peter Thiel, der inspirerede ham til at et formål med livet under en forelæsning på Yale, da Vance var jurastuderende efter at være gået ud af Ohio State på blot to år (det plejer at være fire). I en artikel i et katolsk tidsskrift, skrev Vance om, hvorledes Thiels tale fik ham til at læse tankefulde skriverier Gud:

Peters forelæsning forbliver et vigtigt øjeblik i min tid på Yale Law School. Han artikulerede en følelse der indtil da ikke havde manifesteret sig: at jeg var som besat af kun det at opnå noget - ikke som et middel til noget meningsfyldt, men for at vinde en social konkurrence....(Thiel) var vel nok den mest kloge person jeg har mødt. Han var også kristen. Han var direkte imod den sociale forestilling jeg havde konstrueret -- at dumme mennesker var kristne og de kloge ateister.…

Thiel ansatte senere Vance, og skrev en kort indholdsbeskrivelse på omslaget til Vances bog, hjalp med til at støtte hans uafhængige kapitalfond, introducerede ham for præsident Trump og støttede ham fuldt ud i hans kampagne til the Ohio Senate.

Vance’s næste mentor vil sandsynligvis være præsident Donald Trump. Skulle de vinde sammen kunne Vance ende med at være den mest energiske, intelligente og aktive vicepræsident i historien.

Fremme af amerikanske industriprodukter

Hamilton og Vance var begge stærke fortalere for amerikansk produktionsvirksomhed. Hamiltons mest berømte arbejde som Treasury Secretary var hans rapport fra 1791 Report on Manufactures der skitserede hvorledes Amerika kunne fremme sin egen produktion.

Vance oplevede nedturen i velstanden og afhængigheden da fabrikker i Ohio lukkede ned eller flyttede til udlandet. Under hans tiltrædelsestale lovede han at fremme amerikansk produktion for at amerikanske familier med een indkomst kan få råd til at købe deres eget hus:

Vi er færdige med at ofre forsyningskæder til ubegrænset global handel, vi vil stemple flere og flere produkter med den smukke etiket: “Made in the USA.” Vi skal bygge fabrikker igen, lade folk arbejde med at fremstille ægte produkter for amerikanske familier ved amerikanske arbejderes hænder. Sammen vil vi beskytte de amerikanske arbejderes løn og standse det kinesiske kommunistparti i at opbygge deres middelklasse på ryggen af amerikanske borgere. 

Selvom der er mere end to hundrede år mellem dem deler Alexander Hamilton og JD Vance virkelig meget, især de positive personlige egenskaber der gjorde at faderlignende mentorer tog sig af dem, ligesom honning tiltrækker bier. De mentorer bragte dem fra fattigdom til toppen i amerikansk regeringsledelse. 

Howard Richman co-authored the 2014 book Balanced Trade published by Lexington Books, and the 2008 book Trading Away Our Future published by Ideal Taxes Association.

Image: JohnTrumbull/Gage Skidmore

https://www.americanthinker.com/articles/2024/07/similarities_between_alexander_hamilton_and_jd_vance.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails