mandag den 9. juni 2008

Olieprisen ned? Nej, frels miljøet!

De Grønnes kvælergreb om Kongressen
Walter E. Williams

Hvilke forestillinger har medlemmer af Kongressen egentlig om det amerikanske folk? Formoder de, at vi er dumme eller dårligt oplyste om energiproblemerne vi erfarer? Hver gang der har været en voldsom stigning i energipriserne, hiver Kongressen olieselskabernes ledere frem foran an komite for at anklage dem for grådighed, ulækre fortjenester og priskarteller. Den ene regeringsundersøgelse efter den anden af formodet dårlig opførsel af oliekompagnierne viser sig ikke at kunne understøtte disse anklager fra Kongressen. Uheldigvis får Kongreshøringerne altid store overskrifter i nyhederne og i TV, men resultaterne af undersøgelserne bliver kun nævnt summarisk langt inde i aviserne og får kun lidt eller ingen tid i TV-nyhederne. Hvis nyhedsmedierne havde blot en smule anstændighed da ville de fremhæve resultaterne af undersøgelserne, der afviser anklagerne mod olieselskaberne fremført af Kongressen, og de ville stille kritiske spørgsmål til de medlemmer af Kongressen der fremførte disse anklager.

Amerikanerne foretrækker de sort-hvide forklaringer på problemerne fremfor de mere dybdegående forklaringer. En politisk tilfredsstillende forklaring på den nuværende høje benzinpris, der jo er steget eksplosivt i løbet af de sidste år er, at olieselskabernes bestyrelser lige pludseligt er blevet grådige i deres bestræbelser på at opnå "ublu fortjenster." Således burde vore Kongresmedlemmer kalde disse grådige mænd frem i lyset og vedtage sanktioner mod dem med skyhøje bøder og afgifter, priskontrol og andre metoder for at eliminere deres - uretmæssige indtjeninger - uden at tage i betragtning den effekt sådanne tiltag medførte i 1980. Ifølge en undersøgelse af Congressional Research Service, havde sådanne tiltag i 1980 den effekt at den hjemlige produktion faldt med mellem 3-6%, derved øgedes afhængigheden i Amerika af udenlandske energiforsyninger med mellem 8-16%.

Priskontrol er altid meget vanskeligt og det kan blot indføres gennem regeringsindgreb, oftest ved at begrænse tilførslen. Kongressen spiller en stor rolle i olieforsynings begrænsningen og OPEC landene må grine højlydt hele vejen til banken. Kongressen har forbudt energiefterforskning i 86% af vore kystnære farvande. Ironisk nok har Kina, i samarbejde med Cuba, olieboringer nærmere vore kyster end USA's olieselskaber har tilladelse til.

Ifølge "Vi behøver ikke betale den skyhøje benzinpris - vi kan blot bore," skrevet af Sterling Burnett i the Houston Chronicle (21.maj2008), "Det er anslået, at under Amerikas kyststrækninger ligger der tilstrækkelig oliereserver til at forsyne 60 millioner biler i USA i 60 år, og nok naturgas til at opvarme 60 millioner hjem i 60 år. ..... Hvis vi gav adgang til amerikanske oliereserver i Alaska og langs vor kystlinje ville Amerikanske olieselskaber kunne forøge vort lands reserver, løseligt anslået 5 gange, derved bringe USA fra en 11. plads til en 4. plads blandt de lande hvor man ved der er oliereserver."

Så siger du, "Hvad så med indvirkningen på miljøet?" I modsætning til de hysteriske påstande fra miljøaktivisterne viser det sig, af rensdyr og andre vilde dyr er blevet flere og trives storartet i og omkring Prudhoe Bay i Alaska, ikke påvirket af udnyttelsen af olie og naturgasudvindingen. Ydermere påpeger Burnett at de "to førende miljøgrupper, Audubon Society og Nature Conservancy, har givet tilladelse til olie og gasproduktion i adskillige af deres vigtigste og mest enestående naturområder."

Miljøeaktivister bliver pludselig fornuftige når det begynder at koste dem noget ikke at bore. Det er en dobbelsidet form for hykleri. Undertiden har jeg overvejet og foreslået, at den bedste måde at udvinde olie i Alaska National Wildlife Reserve er, at overdrage landet til miljøaktivisterne. De ville ikke undlade at få del i de milliarder af dollars fra kilderne.

Den virkelige skurk der er årsag til, at vi betaler kassen for at fylde tanken op skyldes Kongressen der har holdt fast i miljøaktivisternes kvælergreb. Hvis virkeligheden er for svær at kapere da kan vi blot fortsætte med at støtte Kongressens angreb på bestyrelserne i olieselskabene, blive ved med at benyttte landbrugsprodukter for at lave det til olie, og finde på andre skrupskøre "løsninger."

http://worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=66090

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails