torsdag den 4. december 2008

Børneslaver i Sudan

Børneslaver i Sudan

Som en triumf for menneskeheden blev det meddelt i sidste uge, at en kvinde, der var solgt som slave i en alder af 12 år i Niger, med succes havde lagt sag an mod det Vestafrikanske lands regering med anklage om, at den ikke havde beskyttet hende mod denne barbariske praksis. Udover at vinde sagen har kvinden Hadijatou Mani,  24, der blev fysisk såvel som psykisk mishandlet i årevis, også opnået den tilfredsstillelse, at formå at tiltrække verdens opmærksomhed på den modbydelige handel med børneslaver i islamiske lande.


Ingen andre steder er børneslaveriet mere fremherskende, end i Afrika og især Sudan. En parlamentskomite fra Uganda gav udtryk for, i sidste uge, at så mange som 30000 børn  er blevet bortført fra Uganda i løbet af de sidste 20 år af den grusomme oprørsbevægelse LRA (Lord's Resistance Army) og er blevet benyttet i bevægelsens operationer og derpå blevet solgt i Sudan's Darfur region. LRA har bekæmpet Ugandas regering i årevis med støtte fra Sudans regering. Efter de er blevet solgt i Darfur blev børnene benyttet som børnesoldater og arbejdere, mens andre blev "solgt som sexslaver til sudaneserne." 


Da Osama bin Laden opholdt sig i Sudan i årene 1992-1996 var han kendt som en af de største opkøbere af børn som LRA fremskaffede. Den islamiske Khartoum regering gav al Queda lederen en million acres landbrugsområde "til evig tid" som betaling for en vej han havde ladet bygge. Det menes bin Laden benyttede børnene som arbejdere på sin farm og betalte LRA det der svarer til en Kalasnikov riffel for hvert barn.


"Terroristen Osama bin Laden har benyttet børneslaver han har købt fra oprørere fra Uganda som tvangsarbejdere på marihuanafarme i Sudan for at hjælpe med til at finansiere hans globale terrornetværk," sagde en general fra Uganda dengang.

 

Den canadiske diplomat Stephen Lewis forsøgte to gange at komme til at ale med Sudan's islamistiske præsident Omar Hassan al Bashir om LRA børnene i Sudan da Lewis var afdelingsdirektør ved UNICEF. Lewis ville have at børnene kom tilbage til Uganda, men al-Bashir der i marts måned sidste år blev dømt ved International Criminal Court for forbrydelser mod menneskeheden begået i Darfur, "kategorisk benægtede" at der skulle eksistere sådanne børn i hans land.


"Jeg må erkende, at i al den tid jeg har været ved UNICEF...har jeg aldrig forhandlet med nogen som Omar Hassan al-Bashir," skrev Lewis her fornylig. "Jeg følte det som om jeg havde mødt ondskabens selv. Kendsgerningen at han bevidst herskede over livet og de følelsesmæssige lemlæstelser hos tusindvis af børn ragde ham en høstblomst."


Slaveholdere fra Sudan's arabiske nordlige del plejede at få de fleste af deres børneofre fra landets borgerkrigshærgede sydlige sorte afrikanske del ved at benytte brutale gammeldags metoder som slavekampagner. Francis Bok, en tidligere sudanesisk afrikansk barneslave der fortalte sin beretning i Front Page Magazine,  blev fanget i en sådan rædselsvækkende kampagne da han var syv år gammel, og beskriver, hvordan han arbejdede for en rå arabisk herre i sin bog "Flugten fra slaveriet: Den sande historie om mine ti år i fangenskab og min rejse til friheden i Amerika. 


Men en fredsaftale i 2005 afsluttede den 16 år lange konflikt mellem den kristne og animistiske sydlige del og den muslimske nordlige del. Siden da har et program været undervejs for at repatriere de anslået 200000 sudanesiske slaver fra den sydlige del, der var holdt i den arabiske nordlige del, de fleste af dem kvinder og børn.

 

Men fred i den sydlige del har ikke sparet Sudan's Darfur region, hvor regeringen i Khartoum's anden borgerkrig har raset siden 2003, fra børneslaveriets forbandelse. Foruden bortførelser af børn af slavejægere fra flygtningelejrene har en UNICEF rapport tidligere i år antydet, at angreb mod civile mål har til formål, endnu engang, at skaffe børneslaver.


Rapporten fastslår at hundredevis af børn i Vest Darfur savnedes efter at sudanesiske regeringsstøttede militser angreb og nedbrændte to byer. Men det der virkelig bekymrer og forundrer FN arbejderne er at så mange som 800 børn er forsvundet.


"Der er et ukendt antal børn i alderen 12-18 år der savnes, især drenge. Ingen ved hvad der er sket med disse børn," sagde en FN embedsmand.


Foruden deres personlige depraverede indstilling er hovedårsagen til, hvorfor islamister som bin Laden og al-Bashir, der er kendt for at selv at eje slaver, ikke bekymrer sig det mindste" om at børn holdes som slaver den, at under Sharia loven, der er fremherskende i Sudan da har de ret til at eje slaver. Bernard Lewis, den anerkendte lærde i Islam skriver "....slaveriet er ikke kun anerkendt men er tillige i detaljer reguleret af Sharia Lov." En anden vigtig grund er at profeten Muhammed også var slaveejer.


Men skønt kun vantro burde holdes som slaver da er sudanesiske muslimske børn, som dem i det muslimske Darfur, også blevet ofre for denne umenneskelige praksis. Men i disse tilfælde er det ikke religionen der er årsagen, men snarere racen. I sin bog Slave: Min sande historie, skrev Mende Nazir, en muslimsk afrikansk pige fanget som tolvårig under en kampagne i sin landsby i Sudans Nubi bjerge, at hendes arabiske herskerindes racisme aldrig tillod hende at anerkende Nazir's religion det selvom hun bad fem gange om dagen. Nazir fik ganske enkelt at vide, at Islam ikke var for sorte.


Ligesom Francis Bok, undslap Nazir fra sin herskerindes søster hus i London, England, hvor hun var blevet sendt hen for at arbejde. Ægtemanden var presseattache ved Sudans ambassade. En del af hans arbejde var at benægte overfor vesterlændige, at der var børneslavehold i Sudan.

 

Døden og de psykologiske ødelæggelser hos uskyldige børneslaver i Sudan og andre lande bliver i det store og hele ikke bemærket i Vesten. For at det skal høre op må Vestens lande have viljen til han agere med beslutsomhed og det ikke blot i ord.  At boykotte den kommende Durban II Konference, der vil svine Vesten og Israel til, og ved at  støtte en verdensomspændende anti-slaveri konference med fokus på Sudan i stedet ville være en begyndelse. At vælge Hadijatou Mani som sin æresformand ville være et lysets håb hos denne konference.   


http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=489CB2B7-1040-4376-BC5E-DDD9DCD93792 


Stephen Brown is a contributing editor at Frontpagemag.com. He has a graduate degree in Russian and Eastern European history. Email him at alsolzh@hotmail.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails