onsdag den 24. december 2008

EU-flaget og Sarkozy

Nicolas Sarkozy går til angreb mod at Tjekkiet nægter at hejse EU-flaget.

Nicolas Sarkozy har igangsat en diplomatisk krise ved at angribe den tjekkiske præsident for at ikke at ville hejse EU-flaget på Slottet i Prag og kalde det "sårende og utilbørligt"  16.12.08

Bruno Waterfield. 

Den franske præsident står, sammen med føderalister fra Europaparlamentet,  i en bitter strid med Vaclav Klaus, den tjekkiske præsident og EU-skeptiker.

Medlemmer af EU-Parlamentet herunder præsidenten for Parlamentet, Hans Georg Poettering var årsag til en diplomatisk hændelse for ti dage siden efter man krævede, under forhandlinger i Prag, der ikke foregik i den bedste stemning,  at hr. Klaus hejste EU-flaget ved sin residens. 

"Det var sårende, det var utilbørligt at betragte, at flagene blev taget ned fra offentlige bygninger," sagde præsident Sarkozy, nuværende leder af den seks måneders rotations præsidentskabsordning som han i januar  skal overlade til den Tjekkiske Republik.

"Hr. Poettering kan regne med den franske præsidents fulde støtte."

Karel Schwarzenberg, Tjekkiets udenrigsminister, tog til genmæle fordi den diplomatiske ordkkrig mellem Paris og Prag truede med at overskygge en glidende overgang af EU-præsidenskabet.

"Der er ingen lov der forpligter den Tjekkiske Republik til at hejse EU-flaget over Slottet i prag. Slottet i prag er et symbol på Tjekkiet og ikke EU," sagde han.

"Det er ikke passende at en anden nations leder kritiserer Tjekkiets præsident, når det drejer sig om flag."

I en udtalelse fra præsident Klaus's kontor udtales:  "Slottet er et symbol på Tjekkiets styreform. Der er ingen grund til at lave om på denne historiske tradition."

Episoden eksploderede da en delegation fra EU-Parlamentet meget sarkastisk præsenterede hr. Klaus for det 12 stjernede flag under et besøg den 5. december, idet de vidste han havde afvist at flage over Slottet i Prag. 

Vaclav Klaus blev i særdeleshed vred da Daniel Cohn-Bendit, en tidligere radikal fra studenteroprøret i 1968, og den franske-tyske leder af de Grønne i EU-Parlamentet sagde til præsident Klaus: "Jeg er ligeglad med deres meninger."

Hr. Klaus svarede: "Dette er dog utroligt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende." (Se denne artikel her på bloggen)

Nigel Farage, lederen af Storbritanniens Independence Party sammenlignede kravet om brug af EU-flaget med den opførsel som Nazityskland og Sovjetunionen, begge diktaturer, benyttede da de havde besat Prag og dets Slot tilbage i tiden.

"Den måde som Cohn-Bendit krævede, at præsident Klaus hejste EU-flaget over sit Slot kunne meget let have været udført af en tysk embedsmand for over 70 år siden eller af en sovjettisk embedsmand for 20 år siden," sagde Farage.

"Der er ingen tvivl om, at de mener Buckingham Palace også burde bruge EU-flaget for at indikere hvem der bestemmer."

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/3796547/Nicolas-Sarkozy-attacks-Czech-refusal-to-fly-EU-flag.html


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sarcozy, en Hitler in spe.

Læs dette, til skræk og advarsel om manden:

Link: http://euro-med.dk/?p=5558

Vi skal afsky alt, der kommer fra disse pseudo europæere.

falkeøje

Olsen sagde ...

Tak for linket. God argumentation. Jeg er nået det punkt, hvor intet vanvid kan overraske mig, desværre. Desto mere grund til at 'råbe op' med den 'stemme' som vi endnu har magt over.

Related Posts with Thumbnails