onsdag den 28. januar 2009

Vatikanets pro-gaza udtalelser

Bør Vatikanet tilgives for pro-Gaza udtalelser?

Forestil dig følgende og hvad du ville gøre:

Medlemmer af Flying Dragons, en kinesisk bande på Manhattan, er vrede på Politiet i deres distrikt, især Politiets Afdeling for Efterretninger om Asiatiske Bander, og banden beslutter at plage disse betjente ved at smide M69 håndgranter ind gennem politistationens vinduer. Granaterne er harmløse, efter nogle sekunder udsender de en sky af hvid røg og laver en forfærdende øresønderrivende høj lyd der får betjentene folk til at gøre i bukserne. Selv efter betjentene indser at granaterne ingen skade gør kan de dog aldrig være sikre på om det er en ægte der smides ind til dem næste gang.

Betjentene kan ikke klare mere og tager hen til det område, hvor afdelingen af banden opererer (der er tre Manhattan fraktioner af Flying Dragon, benævnt efter de gader de opererer i) og for at standse banden i den fortsatte terror af betjentene. Der har altid været ondt blod mellem Politiet og banden, så da politiet tager afsted for at anholde dem mødes de med geværild.

Politiet besvarer ilden og et slag udvikler sig. Efter et stykke tid er en halv snes stykker af banden døde, herunder et bandemedlems hustru og barn. Banden ringer til CNN og beklager sig over, at betjentene nu går efter deres hustruer og børn.

CNN kontakter betjentene og finder ud af, at ingen betjente er døde, at granaterne er uskadelige hjemmelavede attrapper der faktisk ikke rigtig har såret nogen og derfor beskyldes betjentene for uforholdsmæssig voldsanvendelse.

En journalist beder dig om et interview fordi du lever i området i nærheden af banden. Faktisk så lever din broder side om side med dem og de fleste bandemedlemmer kender dig og hele din familie. Du bliver nu spurgt om din mening om situationen. Et kamera har fokus på dit ansigt og du overvejer om mon ikke banden formodentligt ser dette interview på TV i samme øjeblik.

Du ville egentlig gerne sige at banden er en samling brutale, vilde, uforbederlige slyngler der terroriserer nabolaget og at det ville være rart om betjentene dræbte dem allesammen. Men du tænker samtidig på din bror og andre slægtninge der bor i nabolaget. Derfor siger du: "Jeg passede blot mig selv da Politiet kom drønende som Gestapo fra Nazityskland og skød enhver asiat." Henvisningen til nazismen passer egentlig ikke; helt sikkert var betjentenes mål ikke banden fordi denne var asiatisk, men fordi de var indblandet i kidnapning, afpresning, ulovligt spil, ildspåsættelse og allehånde slyngelstreger. Du er imidlertid nødt til at sige noget negativt om Politiet ellers vil du sætte dig selv og din familie i yderste fare.

Du ville gerne fortælle sandheden, men denne gør frygtelig ondt. Vi husker måske under Holocaust, at Pave Pius XII var tavs mens de tyske overgreb blev begået. Hvad skulle han dog gøre? At gå op imod nazisterne ville kun have ført til forfølgelse af katolikker. Jeg forstår det godt.

Derfor er det ikke nogen overraskelse at Kardinal Renato Martino, Pavens delegerede i FN, sagde om Gaza at"det ligner mere og mere en stor koncentrationslejr." Anti-semitter kalder det også en Holocaust mod Palæstinenserne. Det er selvfølgelig helt forrykt, nogle få hundrede bliver ikke til en Holocaust. Faktisk så angriber israelerne ikke nogen på Vestbredden, der også er fyldt med palæstinensere. Mon det skyldes at der ikke kommer raketangreb fra vestbredden ind over Israel?

Jødehadere over hele verden har grebet Vatikanets udtalelse som et tegn på, at endelig er nogen der vil benævne Israel som ond i den nuværende krig i Gaza. Hvad intelligente mennesker imidlertid kan se er, hvad der ligger bagved: Vatikanet kender udmærket, hvilken part der viser ondskabens ægte ansigt, men hvad kan vi realistisk set forvente at Vatikanet skal sige? Sidste gang nogen fra Vatikanet sagde sandheden om muslimerne blev kirker i palæstinensiske områder angrebet, britiske muslimer bad for at Paven skulle henrettes, kristne i muslimske lande blev forulempet, nonner blev dræbt, kristne piger blev halshugget og andre afskyelige modsvar blev givet af det muslimske samfund.

Nej, Vatikanet skal undsige Israel; der er alt for mange kristne der lever i muslimske lande. Vatikanets udtalelser er ikke tegn på, at Israel handler forkert, men snarere et tegn på, at muslimerne har terroriseret denne planet så selv Den Katolske Kirke holder sig tilbage fra at benævne det, som de virkelig er.

Vatikanet befinder sig som en lus mellem to negle når det drejer sig om muslimerne. Jeg kan forstå og tilgive Vatikanet, jeg kan også forstå at dybt nede i hjertekamrene da ønsker man at israelerne ville udslette denne plage fra jordens overflade.

I den forbindelse: At forsøge at myrde en Pave er ikke så langt ude, vi kan alle huske en tyrk ved navn Mehmet Ali Agca der skød og sårede Johannes Paul II den 13. maj 1981. Hvad mange ikke ved er, at Agca påstod at han var medlem af Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PLO) skønt de meget klogt benægtede enhver forbindelse med ham.

http://plancksconstant.org/blog1/2009/01/the_vatican_should_be_forgiven_for_the_progaza_sta.html

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, det er en svær balance. Skal man sige tingene direkte og tage opgøret nu og her eller skal man af hensyn til de berørte mennesker tie og derved skåne menneskeliv? Men mon man, ved ikke at være direkte blot udskyder det endelige opgør, eller pludseligt er blevet opslugt af ondskaben? Historien viser at hvis ingen går hårdt imod fordærvet da inficeres selv det gode.

Olsen sagde ...

Den franske forfatter Louis Vieullot's ord kan vist godt bruges her:
"Når jeg er den svage da beder jeg dig om min frihed, fordi det er dit princip; men når jeg er den stærke da vil jeg tage din frihed fordi det er mit princip."

Related Posts with Thumbnails