onsdag den 14. januar 2009

FN's og Ban ki moon's hykleri

FN's og Ban Ki-moon's hykleri

Edward Olshaker

FN's Generalsekretær Ban Ki-moon fremstiller Israel og terroristerne der søger at ødelægge landet som værende moralsk lige meget om det, men nyheden er værre endnu.

Associated Press rapporterede den 29. december at Ban "igen fordømte Israel's udstrakte brug af magt...'Alt dette må høre op. Såvel Israel som Hamas må holde inde med deres voldshandlinger og tage de nødvendige skridt for at undgå civile tilskadekomne. En våbenhvile skal indføres omgående. De skal også holde igen med deres opildnende retorik...'"

At "ligestille" terroristerne og den nation som disse har som mål er afskyeligt - men chefen for FN har heller ikke ret i denne sammenligning som det så dramatisk blev afsløret under hans besøg i Mellemøsten i 2007, da han lagde en krans med hvide blomster på seriemorderen Yasir Arafat' grav og mødtes med forældrene til unge palæstinensere der sidder i fængsel for terrorhandlinger.

Han lagde ikke kranse ved ofrene for Arafat's voldshandlinger, han mødtes heller ikke med ofrenes familier.

Hvis Ban Ki moon ikke er inficeret med verdens alvorligste hykleribacille, hvilken forklaring er der mon så for hans opførsel?

Der har i politik ikke været mærkeligere sengekammerater end Ban og Arafat når man tager i betragtning, at FN blev grundlagt for at forhindre folkedrab, og PLO blev grundlagt i 1965 for at genoplive den nazi-palæstinensiske arabiske alliances folkedrabsdrømme, der var blevet knust af de Allierede to årtier tidligere. Arafat svor at PLO's mål var at sikre at "blodet af hver eneste jøde fra den yngste til den ældste blev udgydt.."

Under det samme besøg fremkom FN's Generalsekretær med en fornærmelse ved at kræve, at Israels anti-terror sikkerhedsmur skulle fjernes, et bemærkelsesværdigt tilfælde af chutzpah, (frækhed og overdrivelse) især når man tænker på at Ban's eget Sydkorea er beskyttet af en betonmur. I tilgift er Sydkoreas mur suppleret med sikkerhedsforanstaltninger, herunder en bufferzone overbroderet med en million landminer, sammen med de 37000 amerikanske tropper, hvis eneste formål er at beskytte Ban's landsmænd fra de der måske vil krydse grænse for at gøre skade på dem.

Endnu en barriere blev skabt for at beskytte Ban og hans kolleger ved FN Hovedkvarteret, skønt der ikke har været nogen forsøg på selvmordbomber førhen. En nyhedsorientering på FN's website den 6. maj 2004 havde overskriften, "FN opgraderer sikkerheden ved New York Hovedkvarteret, og informerede os om,
"FN vil påbegynde en serie af byggeprojekter - herunder konstruktionen af et nyt beskyttelseshegn - for at styrke sikkerheden og liv ved FN Hovedkvarteret."

Når man tager i betragtning, at en måned senere da fordømte FN Generalforsamling med et overvældende flertal Israels sikkerhedsbarriere da bliver meddelelesen om deres egen beskyttende foranstaltning, "sikkerhedshegnet," til en tragikomisk bemærkning, hvis det ikke var fordi emnet er så alvorligt.

FN's Generalsekretær har behov for at lægge afstand til sin fordom i sagen om Israel versus terroristerne. Han har unægteligt en interessekonflikt her.

Indlagte links af synopsis!



Edward Olshaker is a longtime journalist whose work has appeared in History News Network, The Jewish Press, FrontPage Magazine, and other publications.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Danmark stempler sig selv som utroværdig ved at være medlem af FN.
Lad os melde os ud - hurtigst muligt.

falkeøje

Related Posts with Thumbnails