torsdag den 17. august 2017

Gæt hvem der bygger en grænsemur

Gæt hvem der bygger en mur lige nu!Det kan se ud til at verden er ved at lære noget af premierminister Benjamin Nethanyahu i Israel og af præsident Donald Trump.

Under Netanyahu, har  Israel bygget kilometervis at sikkerhedsbarrierer som adskillelse af det terrorist dominerede Gaza hvilket  i den grad har reduceret terroristinfiltrationen fra det Hamas kontrollerede område der officielt styres af Den Palæstinensiske Selvstyreenhed. Naturligvis har et af hovedtemaerne ved Trumps succesrige kandidatur været hans løfte om at bygge en lang mur langs grænsen til Mexico for at forhindre ulovlig indvandring og narkosmugleri til vort land.

Fortalere for hhv. barrieren i Israel og Trumps mur er blevet fordømt som racister og hyklere blot fordi de ønsker at beskytte deres medborgere, ofte af de samme mennesker der har dobbeltlåse på deres hoveddøre, har sofistikerede alarmsystemer, ja endog mure rundt om deres ejendom. (ja, tidligere præsident Barack Obama  det er dig jeg mener.  Og også¨dig "no barriers, no walls" siager Katy Perry.)

Nu meddeler Tyrkiet at man  er ved at  bygge en mur langs grænsen til Iran for at hindre kurdiske separatister i at komme ind i landet. Kurderne en religiøs og etnisk minoritet i Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien ønsker deres egen stat, men de samme lande der går ind for en up palæstinensisk stat vil ikke tillade et Kurdistan.

For to år siden byggede Tyrkiet en barriere langs grænsen til Syrien for at hindre ISIS terroristers adgang til Tyrkiet.
Part of a wall under construction is seen along the border with Syria in the town of Reyhanli, in Hatay province, Turkey, Friday, Aug. 21, 2015.  AP, via Haaretz.
ANKARA, Tyrkiet – Tyrkiet har påbegyndt bygningen af en “sikkerheds mur” langs en del af grænsen til Iran nævnte regionale embedsmænd tirsdag - det gør man for at stoppe kurdiske separatister.
Billeder viser enorme betonblokke der flyttes på plads og billederne er udgivet på guvernørens website for Agri Provinsen.
De tyrkiske myndigheder meddelte at bygningen af en 144 kilometer lang barriere fandt sted i maj måned som et middel til at blokere for grænseoverskridelser af medlemmer af det forbudte PKK (Kurdistans arbejderparti). Den samlede grænse mellem Tyrkiet -Iran er cirka 500 kilometer.. ...
For at sikre bedre sikkerhed ved grænsen til Syrien begyndte Tyrkiet at bygge en lignende mur for to år siden for at hindre at Islamisk Stat gruppens krigere lettere kan bevæge sig mellem de to lande og for at slå ned på ulovlige grænseoverskridelser......
Han tilføjede at yderligere grænsesikkerheds oranstaltninger ville komme i stand når muren er blevet helt færdig.
Så mangler vi blot kommentarer fra alle de der plaprer løs om åbne grænser.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails