onsdag den 30. august 2017

Masser af flyrejser til Cuba aflyses

Masser af flyrejser til Cuba aflyses

For nogle år siden var mange af mine venner meget opsatte på, og nysgerrige efter at rejse til Cuba. De synes fascinerede af at rejse til en ø der er isoleret fra virkeligheden og har været det i +50 år. Jeg hørte ofte udtrykket: “Det vil jeg gerne se med egne øjne.!”


Nogle af mine venner drog afsted - andre kom aldrig til det. Imidlertid kunne de som drog afsted synge den samme sang: “Smuk strand. OK hotel, men Internettet virker ikke og folket er ikke glad.”


Vi erfarede i dag via the Miami Herald at Southwest Airlines aflyser flyvninger til Cuba. Billedresultat for southwest airlines cuba   
Meddelelsen følger mindre end to uger efter præsident Donald Trump indførte nye restriktioner for rejser til øen. Amerikanere kan ikke længere tage en individuel tur, og kan ikke gøre forretninger med virksomheder der er ejet eller kontrolleret af Cubas militær. Præcis hvordan den politik vil fungere er afhængig af de regler der endnu ikke er kendt.   
Southwest understregede dog at beslutningen om at aflyse deres flyvninger til Varadero og Santa Clara skyldtes mangel på interesse i det nye marked - Cuba - sagde talsmanden Brad Hawkins.    
“Beslutningen om at aflyse disse flyvninger er ikke forbundet med de nye regler, men følger efter mange måneders overvejelse om vor indsats på Varadero og Santa Clara markedet.,” sagde Hawkins. “Desværre ser vi ikke nogen genvej til at opretholde disse markeder primært grundet forbud i U.S. loven om turisme til Cuba for amerikanske borgere.”
Især Varadero en by på den nordvestlige kyst af Cuba er kendt for sine feriesteder og flotte strande - ikke kulturelle, menneske til menneske relationer som amerikanske rejsende har lov til at være med til.
Ifølge regler fastlagt under Barack Obama administrationen har amerikanere ikke lov til at rejse til Cuba som “turister” men skal rejse efter en af 12 godkendte kategorier der omfatter familiebesøg, uddannelses- og religiøse aktiviteter.
Giv ikke skylden for dette på præsident Trump, på embargoen eller endog Obama. Dette er Cubas ledelses skyld, landet har ikke bevæget sig siden 1962.


Før Castro eller kommunismen havde Cuba et højt udviklet turistindustri. Tusinder af besøgende drog mod Cuba for at nyde strandene, de mange historiske steder som Trinidad eller Havanas natteliv.
   
Modsat Godfather II, eller den mest elendige underviser i historie for ikke at nævne regimets propagandaløgne blev østaten ikke kontrolleret af Mafiaen, folket flygtede heller ikke på deres både den nat Batista forlod øen, der var heller ikke selvmordbombere villige til at dø for revolutionen. Jo, der var spillehaller og prostiturede. Der var tusinder af amerikanere der rejste til Cuba på bryllupsreje eller blot for at nyde stedet.


Ydermere var der ikke en eneste amerikaner der rejste til Cuba før Castro der klagede over manglende varmt vand eller møgbeskidte hoteller. De boede nemlig på private hoteller ved cubanske familier der vidste hvordan man gør turister tilfreds så de vender tilbage, igen og igen.      


Magien er helt og aldeles borte og amerikanere er ikke ivrige efter at se Cuba. Det ville være skønt om regimet meget snart forsvandt således at øen kan vende tilbage til samme velstående status den besad før kommunismen smadrede den.
.
P.S. You can listen to my show (Canto Talk), (YouTube) and follow me on Twitter.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails