onsdag den 1. august 2018

For Kina er frihandel lig med stjæl alt du kan

For Kina er frihandel - Stjæl alt du kan 

Betsy McCaughey
Hvad kan Demokraten Chuck Schumer, Republikaner Marco Rubio, og  Præsident Trump enes om? Så at sige ingenting, men de kan dog blive enige om at Kina ‘tyvstjæler’ fra Amerika og det skal bare standses. Da Præsident Trump indførte en tarif på 25% på kinesiske varer til en værdi af $50 milliarder, begyndende den 6.juli applauderede hans mindst sandsynlige GOP allierede Senator Marco Rubio (Florida) ved kan kalde det en “tyveskat.” Senator Schumer bakkede også op, og advarede om, at ved at tillade at Kina fortsætter med at stjæle så massivt vil være “langvarigt skadeligt for Amerika.”
I løbet af få timer efter Trumps udmelding gjorde Kina gengæld med afgifter for $50 milliarder på import fra U.S. Trump svarede igen med gebyrer for endnu $200 milliarder på varer fra Kina. Kina beskylder Trump for at “fremprovokere handelskrigen.
Fremprovokere?? Kina har spillet et beskidt spil mod amerikanske virksomheder i årevis. Kina stjæler for  mellem $225 milliarder til $600 milliarder i fashion designs (kopivarer) farmaceutiske formler, og nye teknologier fra U.S. virksomheder hvert år, ifølge the Commission on Theft of American Intellectual Property.
Billedresultat for china stealing intellectual property
Tidligere U.S. præsidenter gjorde intet udover at forhandle. Det er som at betragte en indbrudstyv lænse dit hus og så bede om “kan vi ikke tale om det?” Endelig er der en amerikansk præsident der går til modangreb - afgifter - som våben.
Det er ikke et minut for tidligt. Tyveriet bliver stadig værre. Politikere sagde naivt at det at lade Kina komme med i the World Trade Organization in 2001 ville fremme en fri markedsøkonomi. Ønsketænkning.
Lige fra begyndelsen har Kina brudt WTO’s regler, har smadret amerikanske produkter (kopivarer) og sælger dem som den ægte vare. Forbløffende hele 88% kopivarer er opsnappet fra Kina og Hong Kong ifølge Homeland Security. Kineserne mener at “frit” marked er at stjæle det man kan.
Stjæle eller manipulere sig til det. Amerikanske virksomheder der har forretninger i Kina bliver presset til at overdrage teknologier til de lokale partnere. Kina lovede at stoppe denne form for armvridning, men har ikke holdt ord.
Nu er man så gået helt bort fra at lade som om man respekterer ejendomsret. Præsident Xi Jinpings officielle økonomiske politik kaldet - Made in China 2025,-  ophøjer tyveri af teknologi til officiel status. Regeringen kalder det så ‘hensynsfuldt’ “assimilering og absorption af importeret teknologi.” Kina planlægger at stjæle sig til økonomisk dominans og gøre en ende på afhængighed af udenlandske leverandører.
Amerikanske virksomheder kan ikke trives under denne trussel Vor fordel i verdensmarkederne er ikke billig arbejdskraft og billige råvarer. Det er fremsynede ideer.
American Superconductor Corporation gik nærmest fallit, aktieværdien faldt med 96% da et kinesisk vindmølleselskab stjal deres teknologi og oversvømmede det kinesiske marked med kopier.
Afgifter er U.S. svaret på “tvungen overførsel af teknologi og ejendomsret tyveriet af kineserne,” sagde U.S. Trade Representative Robert Lighthizer mandag.
Industrier der profiterer af status quo er nervøse. General Motors sælger flere køretøjer i Kina end i U.S. Multi-nationale virksomheder ser på Kinas middelklasse - nu verdens største - ser kæmpe salgsmuligheder for sig. Men hvis Beijings plan fortsætter så vil disse U.S. virksomheder blive lukket ude af Kina om et årti, og vil skulle konkurrere med resten af verden mod kinesiske virksomheder der stjal deres teknologi og kan få gavn af billig finansiering af kinesiske statsbanker. Hvor er det dog flot. 
Er afgifter så det bedste våben mod denne plan? Trump truer med en tredje bølge bringende den totale sum op på $450 milliarder. Kina importerer kun for $130 milliarder amerikanske varer, og vil ikke være i stand til at gøre gengæld. Fordel U.S.
Kritikerne hævder at afgifter gør forbrugerpriserne højere og dermed rammes amerikanske husholdninger. Det er overdrevet. Du kommer måske til at betale lidt mere for en laptop eller en mobiltelefon. Men hele 85% af varer og tjenesteydelser som forbrugerne køber er produceret herhjemme, ifølge the Federal Reserve of San Francisco. Kritikken tager heller ikke hensyn til at omkostningen ved at kineserne stjæler ideer og vi betaler for tyveriet. 
Det ægte spørgsmål er om nogen kan få Kina til at holde op med at stjæle sig vej til toppen. Trump kan vinde indrømmelser for så blot at se Kina skamløst fremture i andre kriminelle indsatser. I Kina betyder “frit” marked - Stjæl det du vil have.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails