søndag den 19. august 2018

Mennesker der ønsker at føle sig betydningsfulde skader andre

Mennesker der ønsker at føle sig betydningsfulde skader andre                        

                
"Halvdelen af den skade der begåes i denne verden skylde mennesker der ønsker at fåle sig betydningsfulde.”                
Intet andet steds er politisk retorik mere skammeligt - eller farligere - end ved de ‘fromme’ navne politikere giver den lovgivning de vedtager- Det måske mest fornærmende eksempel er den såkaldte "Indian Child Welfare Act," der ufølsomt ofrer de indianske børns velbefindende.
Gennem tiden, og igen og igen er børn med amerikansk indiansk herkomst blevet adopteret i familier der ikke har denne herkomst, og er pludseligt blevet, med loven i hånden, taget fra de forældre de altid har kendt og overdraget til et eller andet fjerntliggende indidanerreservat for at leve blandt fremmede i en verden de intet kender til.
Du kunne måske mene at synet af fortvivlede, desperate og grædende børn i en retssal, der kalder på mor og far mens de under tvang fjernes fra dem som har sørget for dem i årevis ville kunne være med til at de som stod for fjernelsen ville tænke sig ekstra grundigt om. Sker ikke! Børn blive rhelt rutinemæssigt ofret på the Indian Child Welfare Act’s alter.
Billedresultat for when helping hurts cartoon
Barnet kan være to eller 12 år gammelt. Men de lovlige rettigheder hos en biologisk slægtning og stammemyndighed overtrumfer barnets velbefindende. selv hvis den biologiske slægtning aldrig har haft noget med barnet at gøre.
For nogle år siden besøgte formanden for the Civil Rights Commission en pige på 14 år der var blevet fjernet fra hendes adoptivforældre og nu boede i et indianerreservat, hvor hun i den grad mistrivedes. Men da historien kom frem blev vreden ikke rettet mod de som havde smadret denne piges liv, men på det medlem af the Civil Rights Commission der havde vovet at trænge ind på indianerreservatets ‘hellige jord.’
Noget lignende er sket med sorte børn der er vokset op hos hvide forældre. Der er ingen
Congressional lovgivning i anvendelse i disse sager, men dogmatismen hos socialarbejdere og såkaldte sociale velfærds departementer kan føre til samme resultater. Det er imidlertid fraværet af en forbundslovgivning der gør det umuligt for dommere der besidder sund fornuft og anstændighed at forhindre lignende tragedier i disse sager.
Hvad ligger der bag sådan pervers racepolitik? Teorier, ideologier og formodninger om overlegen klogskab og moral. Det har været velkendt gennem århundreder at der er mennesker, især blandt intelligentsiaen, der elsker menneskeheden en abstrakt måde, men ikke er spor bekymret over hvad der sker med de virkelige ‘kød og blod’ mennesker der underlægges deres ‘smukke’ visioner og politik. 
Det burde være sådan at børn så vidt muligt bør få lov at vokse op i deres egen kultur. T.S. Eliot sagde, for lang tid siden:
"Halvdelen af den skade der begås i denne verden skyldes mennesker der ønsker at føle sig betydningsfulde. Deres hensigt er sådan set ikke at forvolde skade - men om det sker bekymrer dem ikke. Eller de kan ikke se det, eller de retfærdiggør den fordi de er så opslugt at den endeløse kamp med at mene de selv er rigtig gode mennesker.”  
Men alle os andre skal være på vagt overfor deres retorik. Desværre er the Indian Child Welfare Act ikke den eneste lovgivning hvis effekter er modsat  dens overskrift.
Obama administrationen introducerede en lovgivning kaldet the "Employee Free Choice Act." Hvad skulle den opnå? Smadre arbejderes frie valg -  om de ønsker at blive repræsenteret af en fagforening.
The National Labor Relations Act fra 1935 gav arbejderne ret til hemmelig afstemning ved et forbundsregulativ, hvor de kunne stemme om de ville stå i fagforening eller ej.  Men da flere og flere arbejdere i de senere år har stemt for ikke at have en fagforening har fagforeningsbosser skubbet på for en lov der tillader denne beslutning at være offentlig - altså ikke hemmelig afstemning. Dette vill give fagforeningsorganisatorer lov til at bruge pres og tvang mod de som ikke ønsker at stå i fagforening.
Da fagforeningsbosser bidrog med både penge og arbejdskraft for at få Barack Obama valg kan det næppe overraske at han var villige til at ‘betale tilbage’ med the "Employee Free Choice Act."
Dog lykkedes det ikke at få loven vedtaget i Congress. Men præsident Obama opnåede noget af dens målsætninger ved at udpege pro- fagforeningsmedlemmer til the National Labor Relations Board, hvis regulativer så fik tiltet valgene til fagforeningernes fordel.
Hvis du sådan set er ligeglad med at se bagom retorikken for at få afklaret realiteterne så beklag dig ikke over dårlige love, eller endog degenerationen af lov til et tvangsregime over det som engang var et frit folk.                                          
                                 
                  
Thomas Sowell is a senior fellow at the Hoover Institution, Stanford University, Stanford, CA 94305. His website is www.tsowell.com. To find out more about Thomas Sowell and read features by other Creators Syndicate columnists and cartoonists, visit the Creators Syndicate Web page at www.creators.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails