Ungarns kamp mod et hævngerrigt EU
Ungarns Handel-s og Udenrigsminister Péter Szijjártó var i FN til åbningen af Generalforsamlingen.
Han tilbød The American Spectator et eksklusivt interview om EU’s “hævn” overfor Ungarn, fordi landet beskytter sine grænser, om hans frustration over “hykleriske” organisationer som FN der har fejlet i at dæmme op for ødelæggelsen af kristne samfund i Mellemøsten og hans tro på et Centraleuropa der vil kunne stå op imod og ændre EU’s “post-koloniale” dagsorden.
Szijjártó er et politisk Vidunderbarn. Udnævnt som minister som 35 årig, for fire år sden. Han kom i Nationalforsamlingen i 2002 som medlem af premierminister Viktor Orban’s Fidesz parti, og han er der stadig. Hans karriere begyndte ved Gyor byrådet som 20 årig, endnu ikke færdig med gymnasiet.
Ungarn har givet EU mavekneb i årevis fordi - Himlen forbyde det! - den centraleuropæiske nation forsvarer sin nationale suverænitet.
Spændingerne toppede i sommeren 2015 da økonomiske immigranter sværmede ind i Vesteuropa fra Mellemøsten og Sydasien. Ungarn strittede imod, først ved at blokere adgangen med barrierer, hegn. Landet nægtede også at acceptere en kvote pålagt af Bruxelles for indvandrere. EU’s modsvar var man lagde sag an mod Ungarn (også Polen og Tjekkiet) og truede med andre sanktioner.
For nogle måneder siden godkendte Europaparlamentet Sargentini rapporten (udformet af et medlem af Hollands Grønne Parti) hvor Orbans regering anklages for at være en “systematisk trussel” mod EU principper. Kritikken af landet er man hævder “nedværdigende” behandling af immigranter til landets “patriarkalske” holdning til kvinder. Orban kaldte analysen en “Soros rapport,” med henvisning til milliardærens ideologi, der forkastes af hans fædreland.
På samme tid er båndene med Rusland blevet tættere. Premierminister Orban var på arbejdsbesøg i Moskva for et stykke tid siden. Vore to lande har gode handelsaftaler og samarbejder om at hjælpe kristne der vender hjem til deres hjem i Irak og Syrien - en forpligtelse Bruxelles nægter at påtage sig.
Ungarn er også med i en stærk regional alliance “Visegrad Four,” bestående af Tjekkiet, Polen og Slovakiet, lande der forventes at forsvare Ungarn dersom EU forsøger med sanktioner mod vor stolte nation. Også Litauen og Bulgarien har givet tilsagn om støtte til Ungarn mod det taktiske pres fra Bruxelles.
Solidaritet mod Bruxelles, påtvingelsen af kulturel Marxistisk ideologi (politisk korrekthed/LGBT agenda/kønsideologi/åben grænser) er stærk hos de tidligere kommunistiske lande.
Valget i 2019 til Europa Parlamentet ser ud til at blive en betragtelig ideologisk kamp. Suverænitet og kristne værdier versus Soros-Bruxelles agendaen.
Fra mit interview med Péter Szijjártó:
?: Ungarns regering er i forsatte sammenstød med EU. Hvad er kilden til denne spænding?
S: Sommeren 2015 marcherede 400,000 illegale immigranter gennem vort land, fordi EU besluttede sig for en meget forkert immigrationspolitik. EU, Bruxelles, vil så gerne ændre på sammensætningen af Europas befolkning uden noget demokratisk lovligt grundlag fra europæerne.
Indvandringspolitikken som EU står for er helt og aldeles mod de europæiske folks vilje, der er ingen opbakning. Kun ungarerne, skal tage beslutninger om deres egen fremtid, om sammensætningen i landet.
Det er derfor vi besluttede at bygge et hegn og sige Nej ingen illegale indvandrere skal have lov at komme ind i Ungarn. Det eneste måde, hvorpå man kan få lov at komme hertil er den lovlige. Disse 400.000 mennesker krænkede vor grænse. De havde ingen respekt for regler og vor måde at leve på. De besatte offentlige steder og pladser, og det fænomen ønsker vi ikke at se igen.
?: Sargentini Rapporten, godkendt af Europa Parlamentet for nogle måneder siden, kritiserer alt hos Jer fra domstolenes uafhængighed, til immigrationspolitik til valglovene. Hvad motiverer dette frontalangreb mod Ungarns regering?
S: Det er hævn fra EU’s side mod Ungarns regering - og af to grunde. Den første: Ungarn har gjort det meget klart - Europa skal beskytte sine grænser. Vi skal genvinde vor evne til at bestemme, hvem vi tillader at komme til Europa, og hvem der ikke skal komme hertil. Vi har bevist, med strikse og omkostningstunge midler at det er muligt at beskytte os selv og det er muligt, lovligt og fysisk, at stande immigrations strømmen på landevejene.
Vi vil altid lade Ungarn være en nation for ungarere. Vi vil bevare det som et kristent land, som det har være i 1000 år.
Dette var så inspirationen for Europa Parlamentet - hævn. Og det andet: De europæiske institutioner i Bruxelles vil så gerne forvandle EU til en post-kristen og post-national enhed, hvilket betyder vi skal skrotte de kristne værdier. De ønsker en kæmpe national integration - en slags United States of Europe. Det er noget vi forkaster, fordi, igen vi ønsker at bevare vor nationale suverænitet og at vort land er stærkt og levedygtigt.
Disse to årsager der kræver en grundlæggende debat har gjort at EU søger hævn over Ungarn. De har også spillet falsk spil, fordi EU traktaten siger meget klart at når der en en afstemning i parlamentet skal der tages hensyn til Nej stemmerne og også til de som ikke stemmer - de skal tælles sammen mod Ja stemmerne, men de har indført en procedure regel (ud fra Sargentini modellen) der udelader, at de som ikke har stemt skal tælles med. Således fik man med rapportens hjælp stemt som man helst så det.
?: Frankrigs præsident Macron sagde at Ungarn burde smides ud af Schengen Aftalen om rejser uden pas fordi Ungarn ikke følger trop med EU’s linje. Er Ungarn klar, for at bevare sin identitet, at gå til en Plan B og forlade EU?
S: Nej. På ingen måde. Ungarn kan kun være stærk i en Europæisk Union, derfor er der ingen overvejelser om at forlade EU.
Vi vil forblive i EU og vi vil kæmpe for et bedre EU. Vi vil kæmpe for reformer. Hvad præsident Macron fremførte, er i bund og grund afpresning, fordi det ikke afhænger af ham, eller nogen EU kommissær, om vi er med i Schengen Aftalen. Der er helt tydelige regler og regulativer og de kriterier lever vi 100% op til.
?: Hvad får Ungarn af EU og hvad betaler I tilbage? Jeg forstår at I modtager fem gange som meget som I bidrager med, men EU midlerne er faldet, af en eller anden grund siden 2014 - fra 6.6 billion Euros til 4.0 billion Euros.
S: Vi er nettomodtager, vi modtager mere, men jeg må sige en ting: Der er intet gratis måltid når det drejer sig om EU midler. Da vi sluttede os til EU åbnede vi vore markeder og fordi vi netop var sluppet af med kommunismen havde Ungarn ingen opsparet national kapital. Virksomheder fra Vesten tjente på alle markedsandelene og fik en enorm profit, hvilket ikke er noget problem, fordi jeg ikke er kommunist, derfor misunder jeg ikke at nogen har profit.
Min pointe er: Det er en vej med to vejsider. På ene side - de europæiske fonde ankommer til Ungarn for på den anden side, tjente deres europæiske virksomheder enorme summer i vort land. Ifølge en analyse så vil 70% af de europæiske midler vi modtager komme retur til de virksomheder i Vesten vi har i landet. Jeg bryder mig ikke om den hykleriske tilgang, hvor man kun ser på den ene side af den kendsgerning at vi modtager europæiske midler. Jo, det gør vi, men virksomhederne i Vesten tjener også penge i Ungarn.
?: Obama Administrationen støttede politik på mange områder der var imod de kristne værdier. Har du lagt mærke til en forandring under Trump administrationen med den form for politik dem fremmer rundt om i verden?
S: Vi er meget glade for den nuværende administrations tiltag. Med Obama administrationen havde vi en rædselsfuld relation. De forsøgte på flere måder at blande sig i Ungarns hjemlige forhold, det fandt vi ikke acceptabelt.
Disse interventioner er helt ophørt da præsident Trump trådte til. Vi respekterer i sandhed de tiltag Trump og vicepræsident Pence står for. Vi føler en solidaritet med præsidenten fordi han er under voldsomme uretfærdige angreb i de internationale medier - ligesom Ungarns regering er.
?: Premierminister Orban besøgte for nylig Moskva. På en pressekonference med præsident Putin, sagde Orban, “Vi mener begge at det er vigtigt at beskytte og styrke den kristne kultur i den moderne verden.” Hvorfor er det vigtigt og hvordan er Jeres partnerskab udformet?
S: Rusland påtager sig at beskytte kristne samfund i Mellemøsten, og med ihærdighed. Det værdsætter vi. Vi har ingen fælles programmer, indtil videre, men for eksempel ved the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE), da jeg ønskede at organisere et tiltag for de kristne samfunds skæbne rundt om i verden, var det kun Ruslands Udenrigsminister Sergey Lavrov der ville være med. Vi må regne med Rusland i denne henseende. På trods af vi tilhører to forskellige militære alliancer, skal vi regne med og arbejde sammen med Rusland.
Den europæiske politiske arena og den globale politiske arena, især FN - disse store organisationer har fobi mod kristne som var det den sidste udgave af diskrimination der tillades. Nu for tiden er Kristendommen den mest forfulgte religion på kloden. Fire ud af fem personer der dræbes sker på grund af hans eller hendes tro - og det er kristne. Europa og FN, vender i bund og grund det blinde øje til dette.
Når EU udenrigsministre samles, og jeg taler til gunst for de forfulgte kristne samfund i Mellemøsten advarer de mig altid: Tal hellere om de religiøse minoriteter i de kristne samfund, så vi ikke sårer andres følelser. Hvem vil tale på vegne af de kristne om ikke kristne skal gøre det? Jeg misunder entusiasmen hos muslimer der taler med begejstring om deres folk rundt om i verden. Dog opfordres vi kristne til at være tilbageholdende - jeg forstår det bare ikke.
?: Ungarns regering besluttede at hjælpe kristne i Mellemøsten, der hvor de bor og med at vende hjem efter terroristerne er besejret. Hvordan går det med det program?
S: Indtil videre har vi brugt $15 million Euros på hjælp og støtte til de kristne samfund i Mellemøsten. Vi finansierer direkte, genopbygger skoler, kirker, huse og klinikker. Vi benytter ikke internationale organisationer som FN og Røde Kors til at fordele pengene.
For eksempel har vi i en landsby i Irak, Telsqof, genopbygget 400 huse der blev ødelagt af Islamisk Stat. I Erbil har vi bygget en skole og vi finansierer prisen for St. Joseph Hospital. Vi finansierer aktiviteter sponsoreret af Antiochian and Syriac Orthodox Churches, the Maronite Catholic Church, and the Greek Catholic Archdiocese of Aleppo, Syria.
Vi respekterer også anmodningen fra lederne af de Kristne Kirker i Mellemøsten. De ønsker ikke at vi lader deres folk forlade dem til fordel for Europa, men vil gerne have vor assistance til at hjælpe disse mennesker så de kan blive i deres hjem og blive stærkere der.
?: Har I nogen partnerskaber med andre regeringer?
S: Vi klarer det selv. Vi vil dog samarbejde med enhver anden der kommer med positive bidrag, men det vigtigste er at samarbejde med de lokale kirker.
?: Ungarn har meget stærke regionale allierede: Polen, Slovakiet, Tjekkiet - “Visegrad Fire.” Forestiller du dig en mulig opbygning af en blok, af disse lande og andre der kunne stå op imod den arrogante poltik fra Bruxelles?
S: Som du ved har vi en stærk alliance med de fire lande i Centraleuropa, solidt begrundet i historien. Visegrad Four er nu den tætteste og mest effektive alliance i EU, ingen tvivl om det. Vi er meget stærke. Vi er stærke i økonomisk henseende. Vores vækstrate i regionen er dobbelt så høj som den gennemsnitlige vækstrate i Europa, og politisk har vi succes, fordi vi baserer vor politik på sund fornuft. Når det drejer sig om økonomi, sikkerhed har vi skabt en meget succesfuld immigrationspolitik der støttes af vore folk i udpræget grad. Derfor er dette Visegrad samarbejde blevet en magtbastion i EU.
Hvorfor? Fordi når man hører om det økonomiske perspektiv for Europa hører man sædvanligvis om den tysk-franske akse, ikke sandt? Det tysk-franske samarbejde er nøglen her, men jeg kan fortælle angående de tal, at situationen er anderledes, fordi handelsvolumen mellem Tyskland og de fire Visegrad stater sidste år var 60% højere end handelsvolumen mellem Tyskland og Frankrig. Handelsvolumen mellem Tyskland og Visegrad var dobbelt så høj som handelsvolumen mellem Tyskland og United Kingdom.
Den Centraleuropæiske alliance er blevet politisk som økonomisk stærkere og stærkere og naturligvis, nu hvor det drejer sig om indvandringspolitik, deler Østrigs regering og den italienske regering - Indenrigsministeren - helt klart vor holdning, hvilket er gode nyheder.
Der vil være valg til Europa Parlamentet fra maj måned og vi håber så sandelig at sammensætningen af Europa Parlamentet vil ændre sig fundamentalt og at anti-indvandrings kræfter vil få flertal.
Victor Gaetan is senior international correspondent for the National Catholic Register and a contributor to Foreign Affairs magazine and the Washington Examiner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar