lørdag den 2. marts 2019

Alfahannens karaktertræk

Alfahannens 10 væsentligste karaktertræk 

JOHN HAWKINS 

En masse mennesker synes at forveksle det at være en alfahan med det også at være et @sshole. Der er alfahanner der er @ssholes (Steve Jobs passer i den kategori), men det er dog ikke helt nødvendigt.

Lad mig også lige bemærke, at hvis du fortæller folk du er en alfahan, fordi de ikke lige selv kan regne det ud, ja, så er du ikke en alfahan. Når mennesker er rundt om dig et stykke tid, og hvis du så virkelig er en alfahan, jamen det vil bare være soleklart. 
Ydermere når folk forsøger at definere hvad en alfa er, så mangler de ofte alle de andre kvaliteter der er gode at have, men ikke nødvendigvis er alfa. Er det godt at være morsom? Jo. Er Chuck Norris morsom? Ved det ikke, men jeg ved han er en alfahan. Så er det at være morsom en af nøglerne til at være alfahan? Nej. Er det godt at være organiseret? Ja. Er Connor McGregor organiseret? Ja, hvem ved? Men han er helt klart en alfahan. Lad os derfor gennemgå etiketterne: Hvad er de ægte karaktertræk ved alfahanner?
1. De leder: I sidste ende når man taler om en alfahan så taler du om en leder. Hvis du ikke kan lede, fordi der er ingen der vil følge dig - så er du ikke en alfahan.
2. De er tillidsvækkende: Du kan ikke være leder hvis du ikke vækker tillid. Folk vil heller ikke se hen til eller følge en ubeslutsom, klynkende, angstfokuseret plaget mand. Hvis du ikke tror på dig selv, så vil andre mennesker heller ikke tro nok på dig til at du kan være en alfa.
3. De kan beherske sig under en konflikt: Hvis du er leder så kommer du til at løbe ind i konflikter. Det følger med territoriet. Alfaer krymper sig ikke under pres. Snarere modsat går de i færd med at handle. Hvis du ikke kan forsvare dig selv så kan du ikke være en alfa.
4. De er maskuline: I sagens natur er der ikke noget man kan kalde en feminin alfahan. Hvis du ikke fremstår som et mandfolk vil mænd ikke stole nok på dig og være villige til at følge dig.
5. De har karisma og tilpasset stil: Hvis du er den barskeste, mest macho, mest selvsikre fyr i lokalet, men ikke har stil eller karisma vil kvindfolk ikke flokkes om dig og mænd vil ikke følge dig. En del af det at være alfa er at få folk til at tænke, “Hallo, jeg vil gerne være som han.” Denne faktor er det som udskiller den som blot er en barsk fyr fra den som er en ægte alfahan.
6. De er stærke: Alfaer er fysisk og/eller mentalt stærkere end de fleste andre. Hvis du bliver mobbet, generet, og er bekymret over at blive provokeret og har brug for et frirum, så er du for sart og ikke en alfahan.
7. De er villige til at tage risici: Hvis du aldrig handler, men altid satser på det sikre og følger med strømmen, hvordan kan du så være en alfa? En del af lederskab og succes, er at tage velovervejede risici. Du kan ikke vinde hvis du ikke er villig til at tage en risiko og måske tabe. At tage de chancer og få dem til at give ‘afkast’ er en del af det at være alfa.
8. De er uafhængige:: Der er intet alfa over at tage imod en velfærds check, sove i dine forældres kælder, eller tigge på gaden. Hvis du ikke kan tage vare på dig selv, hvordan kan du da være alfa nok til at lede andre?
9. De er kompetente: Folk vil ikke følge dig, hvis de ikke mener du har evnerne til at fuldføre arbejdet. Når du ser på en mand og tænker, “Denne fyr ved lige nøjagtigt hvad han foretager sig,” så bliver det let at følge ham. Når du tænker, “Det kunne jeg gøre bedre end han” ja, så mener du at han skulle følge DIG.
10. De er dominerende: Alfahanner er ikke nogen der underlægger sig nogen. De holder sig ikke borte fra en nødvendig konflikt og de er ikke tilfredse med at stå i baggrunden eller blot være en “Ja” mand. Det kan man se på den måde de taler, deres kropssprog og endog den ‘plads’ de fylder i lokalet.  

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails