torsdag den 7. marts 2019

Elon Musk og klimaet - hvilken hykler

Elon Musk og klimaet. Hvilken hykler
Jay Lehr                                 
        
The Washington Post fortalte, at den grønne energi guru og Tesla bestyrelsesformand Elon Musk har fløjet flere end 210000 kilometer (virksomheden betaler) i det virksomhedsejede jetfly i 2018.
Samtidig har hans virksomhed for elektriske biler tabt mere end 100 millioner dollars om ugen i 2018. 
Endnu mere forbløffende så har Elons overdådige rejser brændt tusinder af liter flybrændstof af trods hans kommentar om at fossile energikilder er “det dummeste eksperiment i menneskehedens historie.”
  
Musk, pseudo-videnskabsmanden forklarer: “Vi ved vi er ved at løbe tør for dinosaurernes efterladenskaber i energikilder og skal i sidste ende bruge bæredygtig energi.” Åbenbart forstår Musk kun lidt om de faktiske ressourcer af olie, og da slet ikke det umulige i at verden skulle kunne klare sig med sol og vind.
Måske vi en dag kan få energi gennem atomkraft, dog er vind- og solenergi langt ude i fremtiden - trods de rigelige regerings subsidier og påbud. Disse grønne energier har deres plusser, men er ikke i nærheden af at kunne dække nationens elektricitetsforbrug. 
Endnu mere bekymrende er Musks ekstravagante eksperiment med grøn energi og jet-set livsstil der finder sted samtidig med afskedigede 9% af arbejdsstyrken hos Tesla i 2018 og 7% indtil nu i 2019, sammen med 10% nedskæringer af SpaceX.

Musks vigtigste indtægtskilde er at få blæst forbundsregeringens skattetilskud, og subsidier op, såsom den 7500 dollars støtte til hver solgt elektrisk bil. Musk modtager også statshåndrækninger og subsidier såsom CO2 kreditter i Californien. Nevada har også givet milliardæren en pakke med skattebetalte subsidier der svarer til 1,2 milliard dollars for at hans batterifabrik skal bygges i staten. Det må være helt klart at Muks’ forretningsfilosofi er baseret på fup kapitalisme. 
Med Musk er dobbeltydigheden ustoppelig. Hans “gør som jeg siger, ikke som jeg gør” opførsel er ikke begrænset til den såkaldte globale opvarmning. Den går hånd i hånd med hans overbevisning om at kunstig intelligens (AI) udgør en dyster trussel mod menneskeheden. Dog benytter han Teslas selvkørende teknologi. Forresten ser Musk også gerne at computere skal samarbejde med menneskets hjerne
Lad os imidlertid gå tilbage til Musks ønske om at skære ned på fossile brændstoffer. Hvis hans ræsonnement er baseret på forudsigelser om stigende temperatur på grund af CO2 udledninger, ja så eksisterer de fysiske beviser sådan set ikke. Jo, matematiske modeller - med begrænset forståelse for den effekt CO2 har på klimaet - de findes på næsten ethvert universitet. Men gæt engang? Samme universiteter modtager milliarder af regeringsdollars til støtte for at “bevise” menneskets påvirkning af klimaet. Her er der i sandhed tale om en interessekonflikt. 
Realiteten er at der er hundreder af variabler som vi ved påvirker vort klima. For eksempel har skydække en påvirkning, men vi forstår ikke hvordan. Mange videnskabsforskere nedtoner Solens rolle, selvom sund fornuft siger at den sådan set er drivkraften bag vort klima. 
Så hvorfor er formodede genier, som Elon Musk så villige til fuldstændigt at vende om på, og forvandle vor økonomi med baggrund i så diskutabel og følsom information?
Når Mr. Musk udspyr noget nyt om hvad som helst skal man altid være på vagt - trods hans påståede ‘storslåethed.’ Der er mange der mener at galskaben kunne være den anden side af geniet. 
Jay Lehr (think@heartland.org) is science director at The Heartland Institute.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails