fredag den 29. marts 2019

Når børn og unge udnyttes i kampen om klimaet

Når børn udnyttes
Har du hørt de gode nyheder? Et enormt antal studerende over hele verden vil på fredage ikke møde til undervisning før end de har belært os om farerne ved global opvarmning. Ydermere,
“Vi erklærer æraen med amerikansk klimaforandrings benægtelse forbi.”
Det er ordene af Alexandria Villasenor, der er 13 år. Hun talte til en skare foran the United Nations bygningen i New York.
I Amerika er hundred tusinder af børn med på at strejke hver fredag og vil gå ud i parker og andre offentlige samlingssteder for at kaste rundt med gigantiske badebolde, flyve med frisbees, og stænger til sæbebobler så luften kan fyldes med dem - dog vil jeg advare mod for mange sæbebobler - tænk nemlig på luftforurening.
Under alle omstændigheder er jeg på børnenes side og jeg har planer om at melde mig til  Grover Norquist of Americans for Tax Reform og så naturligvis med vore ledere - børnene.
Er det så ikke sådan at med de hundred tusinder af amerikanske studerende der ikke møder op i skolen på fredage og i hver stat i Unionen, så kunne man med særdeles god ret skære ned på undervisningsbudgettet? 
Gå i gang, Donald! Som Adam Siegel, der har en 14 årig datter ved McLean High School i Virginia sagde her i weekenden, “Dette er en slags undervisning,” Hørt, Hørt Mr. Siegel. Han godkender således at hans datter Leah pjækker fra skolen på fredage så hun kan deltage i det den kløgtige Mr. Siegel kalder “borgerlig aktion....Dette er borgerskab.” Ja og det er det sådan set. Altså er det en dag mindre om ugen med at gennemsyre de uskyldige med propaganda  - og en lettelse for skatteyderne. Jeg kan ligefrem høre klapsalver fra Americans for Tax Reform.
På den anden side, er der virkelig nogen der tror på at denne verdensomspændende “bevægelse” blev indledt af børn? Nuvel jeg hørte på National Public Radio at den er god nok, det hele begyndte med en Greta Thunberg i Sverige.
Angiveligt indledte det 16 årige enfant terrible sagen for et par år siden og nu er hun leder af hele operationen. Hun sagde i december ved en FN klima sludder at “da vore ledere opfører sig som børn, så må vi tage ansvaret på os, det som de burde have gjort for år tilbage.” Og det gør hun så, men en hoben af teenage reformister med på holdet.
Det minder mig om anti-våben bevægelse der brød ud efter the Parkland High School tragedien for et år siden. Den blev åbenbart styret af en anden fremmelig teenager, David Hogg.
Disse to reformbevægelser, begge under ledelse af teenagere, er de seneste svindelnumre ved voksne med en voldsom trang til at reformere. Svindlerne plejede at bruge kvinder. Nu er det så teenagere. Måske vil de tjene nogle penge, måske ikke. 
Jeg vil gerne give det råd at de skal være forsigtige med hvem der kommer med på holdet. I New York fik de folkesangeren Peter Yarrow med og som sang “Let the children lead.” I 1970 blev han dømt for at “tage sig upassende friheder” mod en 14 årig pige. Den unge skare skulle som der fortælles have sunget med “det er det vi har brug for,” ifølge the Washington Post.
Mon ikke den 16 årige svensker, som med den 18 årige anti-våben fortaler er nået så langt som de kan med deres respektive projekter. Begge projekter er helt klart fup og disse teenagere er taget som pant.
I tilfældet med hystaderne i global opvarmning så er der blevet trykket på Panikknappen i årtier og deres profetier mangler endnu at gå i opfyldelse. Denne gang er fupnummeret endnu mere nederdrægtigt. 
Ingen voksen kan da tro at en 16 årige ville kunne lede en verdensomspændende bevægelse. Greta Thunberg, 16 år, overtager verden med hjælp af den 13 årige Alexandria Villasenor, og måske Adam Siegel kan finde en plads til sin 14 årige Leah.
Eksemplerne på miljøskræmmernes fiasko med at indfri deres deadlines for vor dommedag er utallige. Men lad mig give dig en af mine favoritter, fordi jeg formoder den dukkede op under Jimmy Carter administrationen og med hans hjælp. Den blev kaldt the Global 2000 Study, den bekræfter miljøforkæmpernes med fejlbehæftede profetier.
Den udtalte at, “hvis den nuværende tendens fortsætter vil verden i år 2000 være mere overbefolket, mere forurenet, økologisk mindre stabil og i mere opløsning end den verden vi befinder os i nu. Alvorlige udfordringer der tydeligt er foran os omfatter antallet af mennesker, knaphed på ressourcer, og miljøet. Trods større materielt udbytte vil verdens befolkning blive fattigere på mange flere områder end i dag.”  
Vores deadline passerede vi i år 2000. Dog er vor næste deadline, iflg, frøken Thunberg om cirka 12 år. 
Jeg mener det er på tide at få gang i festen.
R. Emmett Tyrrell, Jr. is the founder and editor in chief ofThe American Spectator. He is the author of The Death of Liberalism, published by Thomas Nelson Inc. His previous books include the New York Times bestseller Boy Clinton: The Political Biography; The Impeachment of William Jefferson Clinton; The Liberal Crack-Up; The Conservative Crack-Up; Public Nuisances; The Future that Doesn’t Work: Social Democracy’s Failure in Britain; Madame Hillary: The Dark Road to the White House; The Clinton Crack-Up; and After the Hangover: The Conservatives’ Road to Recovery. He makes frequent appearances on national television and is a nationally syndicated columnist, whose articles have appeared in the Wall Street Journal, New York Times, Los Angeles Times, Baltimore Sun, Washington Times, National Review, Harper’s, Commentary, The (London) Spectator, Le Figaro (Paris), and elsewhere. He is also a contributing editor to the New York Sun.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails