onsdag den 14. februar 2018

Den døde mand der lagde sag an for at komme til live igen

Den døde mand der lagde sag an for at komme til live igen

Donald E. Miller, Jr. var død - han døde i 1994.
Næsten to årtier senere var han meget, meget i live. Han stod i retssal i Ohio. Formålet - han ønskede ikke længere at være død. Ohio dommer Allan H. Davis måtte fortælle han de dårlige nyheder: Miller skulle forblive med at være død.
Problemet begyndte næsten ti år tidligere før denne dag i Retten. I 1986, forlod Miller, der i allerhøjeste grad var i live, sin hustru og to døtre - i en betragtelig gæld. Han gjorde intet for at hjælpe dem i tiden efter, han forsvandt snarere - ingen vidste hvorhen. Vigtigere - han sendte aldrig nogen børnepenge, hustrubidrag eller anden finansiel assistance, og denne gælds’fyrste’ var så godt som død der tilbage i Ohio.
Men officielt var han i live - i det mindste til 1994. Donald Miller skyldte mere end $25,000 i børnepenge, penge som hans familie virkellig havde brug for. Derfor bad hans ekshustru Robin staten om at erklære ham juridisk død. Ved denne handling ville hun og børnene have ret til Social Security ydelse i forbindelse med dødsfald på cirka $30,000 -- penge familien godt kunne bruge for at dække huller i økonomien. Retten var enig i at Donald Miller døde den dag - i hvert fald juridisk set.
Nu hurtigt frem til 2005 hvor Donald dukkede op igen ifølge the BBC, blot for at finde ud af (via sine forældre) at han var blevet erklæret død for mere end ti år siden. Det skulle vise sig at være et problem for hr. Miller - da han ansøgte om kørekort - det blev ham nægtet - han var jo død.På lignende vis er det vanskeligt at have ret til arbejde når den ID man har er ens egen dødsattest. Man kan såmænd godt forstå at Hr. Miller gik til Domstolen for at blive - genfødt.
Deadman
Men der var et problem. Hvis hr. Miller nu kom tilbage til livet skulle den tidligere fru Miller måske tilbagebetale de $30,000, plus renter. (For at gøre det hele endnu mere indviklet, så var den tidligere fru Miller nu den tidligere, tidligere fru MIller ved at have giftet som med en anden mand hvis efternavn var Miller. Det har intet med hr. Millers status som død at gøre, men det er da mærkeligt, ikke sandt) Selvom hun havde tilgivet sin eksmand og var kommet videre i livet gjorde hun indsigelse mod, ifølge the New York Times, eksmandens ønske om at blive en levende person igen.
Domstolen gav hende ret. Ifølge loven i Ohio har en afdød person 3 år til at udfordre erklæringen om at han eller hun er gået bort. Donald Miller havde overskredet den grænse med en del år. Så dommerens afgørelse var bundet og den ellers meget levende Miller forblev død i lovens fortolkning.
I det  mindste i statens øjne. Dommeren foreslog at Hr. Miller ansøgte the United States Social Security Administration om at få et nyt nummer eller lignende så han kunne leve et produktivt liv, som et spillevende menneske. Det gjorde han og tilsyneladende med succes. Bagsiden var at  the Social Security Administration besluttede at gå efter hans ekshustru og børn på grund af den forkert udbetalte dødssum. Sagen er ikke afsluttet endnu (2014) Hr. Miller er stadig i live men ikke ifølge lov i Ohio.

Bonus fakta: De flestes kørekort eller anden myndigheds ID skal bruges til forskellige formål. For at få lov at køre bil, få et job mv Men for en dame på Hawaii var et ID ikke nok - hun skulle bruge to. Det var på grund af hendes navn - -- Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele -- et efternavn nmed 35 bogstaver, hvilket er for langt til at statens kørekortkontor kan håndtere. Som People forklarede, "kørekortet der ikke omfatter hendes fornavn og mellemnavn har givet hende problemer med at køre rundt, herunder afhøring ved et trafiklys.”

Ms. K har sågar også haft et stats-ID på sig, for en sikkerheds skyld, indtil staten ændrede reglerne i 2013, hvor man nu tillader efternavne på op til 40 bogstaver i et kørekort.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails