fredag den 2. februar 2018

Nordkoreas spøgelsesskibe ved Japan

Nordkoreas spøgelsesskibe ved Japan

Der er en foruroligende tragisk tendens i Asien med bevis på at det fortsætter med at nå Japans kyster.
Den 10. januar skyllede en båd på 16 meter op på kysten øst for Tokyo i Ishikawa præfekturet. Man fandt syv lig i de små lukafer. Omfanget af forrådnelse lader formode at skibet havde drevet rundt i nogen tid på Det Japanske Hav. Liget af en ottende mand skyllede om på stranden sidenhen. Ved et ligsyn konstaterede at han var død i september.
Man mener fartøjet kom fra Nordkorea baseret på et emblem der blev fundet ombord. Emblem der ligner landets to tidligere ledere og som landets borgere ofte bærer.
Hvis nu en eller to sådanne spøgelsesskib forliser i Japan se det er ikke en trend, men at 104 fartøjer i 2017 gør det lader formode at det er en trend af pandemiske proportioner. Det er både tragisk og foruroligende. 
På de fleste af bådene har man fundet forrådnede lig - nogle endog som skeletter - selvom nogle af fartøjerne var uden besætning. Japans Kystvagt begyndt at indsamle data om disse spøgelsesskibe i 2011. Skønt optegnelser for de år har varieret fra et lavpunkt på 47 i 2012 til et højdepunkt på 80 i 2013, er tallet for 2017 noget højere.
Grundet den åbenbare mangel på adgang til information, og mangel på diplomatiske forbindelser med Nordkorea står japanerne magtesløse med hvad de skal gøre med ligene. Således kan de kun have teorier om hvad der foregår.
En teori går ud på en mangel på fødevarer som har tvunget ellers usødygtige skibe længere ud til havs for at fiske. Deres lands leder Kim Jong-un har krævet at fiskerne øger deres fangstmængde - selvom det så absolut ikke ser ud til at “fedtklumpen” har lidt under mangel på mad. Selvom det kan være en årsag til nogle af sagerne har man fundet både uden fiskeriudstyr ombord og man formoder således at den teorii ikke altid holder vand.
Således fremføres en anden teori om at ofrene forsøgte at hoppe af. Dette ville være en ganske fornuftig formodning da man trods alt anslår at omkring 30000 er hoppet af fra Nordkorea i de sidste årtier. Det er flere end hele befolkningen i nogle af de mindste lande på kloden.
Dog, i et tilfælde hvor der var en overlevende ombord da krævede denne at blive sendt tilbage til Nordkorea. Om dette var frivilligt eller resultatet af hans brug i nordkoreansk propaganda vedrørende japansk forræderi og vildskab vides ikke. Vildskaben som Japan udviste under 2. Verdenskrig, som alle koreanere led under, er stadig ikke glemt.
Den kendsgerning at så mange nordkoreanske besætningsmedlemmer ikke overlevede deres trængsler på havet, uanset hvad årsagen for det har været er dog betegnende for deres vilje til at gøre det. Der er adskillige beretninger om marinere i langt sødygtige fartøjer uden de nødvendige overlevelsesmidler, såsom fiskeudstyr der har krydset længere havstrækninger i længere perioder og dog har overlevet.
Tilmed er det forholdsvis let at sejle over Det Japanske Hav. Mellem det 16. og 17. århundrede udvekslede Japan regelmæssigt udsendinge med de forskellige kongedømmer på den koreanske halvø og handlede der. Hvorfor det 21. århundredes søfolk ikke er i stand til sikkert at navigere på samme møde i det farvand forbliver et mysterium. øde
Der kan se ud til at være mere end det som øjet blot kan betragte med Nordkoreas spøgelsesflåde mod Japan. Der er den mulighed at ofrene repræsenterer endnu en manifestation af deres leders velkendte brutalitet. Muligvis er de blevet sendt til søs helt bevidst for at de skal forsvinde og deres fiasko med at klare rejsen sikkert over Det Japanske Hav lader formode at de ganske enkelt har givet efter for et ønske om at dø. 
Dersom det hænger således samme og disse ofre ikke har noget ønske om at leve, at de har gået med til at dø er det meget åbenbart at i Nordkorea har Kim dynastiet med succes skabt “Helvede på Jorden.”
Lt. Colonel James G. Zumwalt, USMC (Ret.), is a retired Marine infantry officer who served in the Vietnam war, the U.S. invasion of Panama and the first Gulf war. He is the author of "Bare Feet, Iron Will--Stories from the Other Side of Vietnam's Battlefields," "Living the Juche Lie: North Korea's Kim Dynasty" and "Doomsday: Iran--The Clock is Ticking." He frequently writes on foreign policy and defense issues.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails