søndag den 11. februar 2018

Kontanter til Hamas pulveriseret af israelsk missil


Hamas lønninger ramt af israelsk antitankmissil


Daniel Greenfield

En interessant fortælling fra Nitsana Darshan-Leitner's nye bog, Harpoon: Inside the Covert War Against Terrorism’s Money Masters, der viser at droner og finansiel krigsførelse mod terrorister sagtens kan hænge sammen.

Bogen fortæller at Israels efterretningstjeneste “havde erfaret at eliten i Hamas styrken ....brokkede sig til deres hustruer og familier over at de ikke havde fået løn... i ugevis. Deres vrede var tæt på at underminere hele den militære kampagne...Manglen på penge betød at familierne til krigerne ikke kunne købe mad og beklædnng..Hamas lederne advarede om et oprør. Der blev opfordret til en nødlevering af dollars.”

Den 23. august 2014 kom Israels eterretingsvæsen på sporet af en mand i tyverne der rejste gennem Sinai med 13 millioner dollars i kontanter pakket i fire store læderkufferter.

Han ankom til en “tunnel” der er forsynet med lys og ventilation gravet ud under et sikkert hus...Lige før daggry sendte han en kort SMS til sine værter ....der ventede på pengene på Gaza side af tunnelen..Teksten bestod af et kodeord indikerende at kureren var på vej , telefonen blev ødelagt umiddelart eter beskeden var sendt,” fortæller bogen.
Efter en times tid var manden næsten hele vejen igennem tunnelen og “han smilede.”

Kontanterne var blevet afleveret. Hans mission var klaret....En sort Mercedes...ventede på ‘varerne.’ Inde i bilen sad Mohammed el-Ghoul, Hamas’s lønningschef.” Han er forbindelsen Hamas benytter med Irans Revolutions Garde, Qatar, og de andre arabiske Gulf Stater --- og som regel kilden til pengene.
Succesen blev afbrudt af en israelsk Air Force AH-64D Longbow angrebs helikopter der med et tryk på en knap sendte en enkelt AM-114 Hellfire atitak missil direkte ind i Ghouls kinesisk fremstillede bil.

“Sedanen fordampede i en ildkugle og en sky af sort røg....himlen blev grøn da en storm af 100 dollars sedler blev slynget ud over de støvede gader i Gaza by...Ødelæggelsen af pengetransporten var et stort nederlag for Hamas. Uden kontanterne kunne de ikke vedblive kampen. Hamas bad om en våbenhvile,” siger bogen.

Du kan vel næppe gætte,  hvorfra Hamas får deres penge.

Det ville være Mohammed Al-Ghoul, Hamas' Justitsminister. Ikke den Mohammed Al-Ghoul der udførte bombningen af en bus i Jerusalem i 2002, hvor 19 mennesker blev dræbt. Der er mange Mohammed Al-Ghouls og ganske så mange ækle Mohammeds.

"Israelerne slår Hamas’ finansminister ihjel i et luftangreb.” Sådan lød det på Voice of America.

Al-Ghoul var kontaktpersonen for 2009 Goldstone rapporten der anklagede Israel for “krigsforbrydelser” i Operation Cast Lead, før dommer Richard Goldstone senere trak denne anklage tilbage fra rapporten.

Selvfølgelig var han det.
Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is a New York writer focusing on radical Islam.

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is a New York writer focusing on radical Islam.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails