lørdag den 21. juli 2018

Alle er så kloge undtagen Trump

Alle er så kloge undtagen Trump

Dov Fisher
Det er sådan set ret så enkelt. Alle er så kloge - blot ikke Donald J. Trump. Det er derfor alle er milliardærer og alle blev valgt som præsident. Det er kun Trump der ikke har den ringeste anelse om hvad han laver. Det er kun Trump der ikke aner hvordan man stiller sig op mod Putin. Hele flokken på MSNBC ved hvordan man gør. Alle journalisterne ved det.
De kunne ikke argumentere mod Matt Lauer at NBC. De kunne ikke imødegå Charlie Rose på CBS. De kunne ej heller overfor Mark Halperin på NBC. Heller ikke Leon Wieseltier på the New Republic, eller Jann Wenner på Rolling Stone, eller Michael Oreskes på NPR, ved the New York Times, eller the Associated Press. Men, Hallo! - kan de til enhver tid imødegå og argumentere med Putin! Det er kun Trump der ikke er i stand til at forhandle med den russiske tyran.
Kan du huske de fire år da Anderson Cooper var præsident for the United States? Og før det - da hele redaktionsstaben på  Washington Post samlet set blev valgt som præsident? Det kan jeg så heller ikke.
De Klamme Medier har aldrig forhandlet om liv og død, heller ikke virksomheders fremtid. De tror de ved, hvordan man forhandler, men det gør de så ikke. De har gået på college, har fået at vide de er ret så smarte, de har fået gode eksamener, fået en flot uddannelse i journalistik og bliver ansat som analytikere. Nu er de så eksperter, fuldt beredte til at gå i kødet på Putin og de iranske Ayatollaher som blot 30 årige.
Billedresultat for the wise and the stupid
Det er ikke sådan man lærer at forhandle effektivt. Den alternative vej er at man med tiden n måske bliver tvunget ud i nogle gadeslagsmål. Undertiden vinder modparten, og undertiden gennembanker du ham. Du forhandler med ‘voksne’ mens du selv modnes, og du erfarer at modparter kan være ret så væmmelige, ofte smiler de og taler med venlighed. Du bliver snydt, nogle gange helt udspillet. Og du lærer. Måske bliver du advokat med sager der drejer sig om millioner. Man kan mene hvad man vil om advokater, men de år - ikke årene på jurastudium, heller ikke årene med gennemlæsning af retssager, årene hvor advokaten mødes ansigt til ansigt og konfronteres med modparten og hans argumenter - de år er lærerige.  De giver erfaring i hvordan man går fra at være en ‘rar venlig, diplomatisk’ forhandler til en barsk ditto. På et tidspunkt, efter en del næsestyvere gennem erfaring, læres Trumps “The Art of the Deal.”
Trump’s vælgere valgte ham fordi han ikke kun er ham, vi vi er ham. Vi er blevet snotforkælet hele livet ved tilbagelænede professorer der aldrig har måttet være ude i barske - liv og død - forhandlinger. Vi lever i den virkelige verden og ved hvordan den er. Den virkelige verden er ikke baseret på socialvidenskabelige teorier, ikke på “konceptuelle forhandlings modeller.” Men baseret på de mennesker vi har mødt i livet og altid vil foragte. Den der værste chef vi aldrig havde. Den kollega der forsøgte at sabotere os. Vi kender bumsernes sønner som vi overvandt, de lumske typer der er derude, og vi lærte gennem de erfaringer, hvordan man klarer dem. Vi har ikke brug for en John Kerrys - ‘tag det roligt’ - eller at synge James Taylors “You’ve Got a Friend” 
The Bushes fik os ført ud i en gevaldig gang kaos. Den første fik slået Reagans økonomiske mirakel ihjel. Den anden skabte totalt kaos i Mellemøsten, hvor Irak og Iran i skøn forening var i gang med at udslette hinanden gennem 8 år, og han fik os ført ind i midten af kviksandet.
Clinton havde alt for travlt med Monica Lewinsky til at beskytte os fra Osama bin Laden da vi havde ham i kikkerten. Hillary gav os Benghazi og meget mere. Og Obama og Kerry gav os Iran Aftalen, et ISIS der fik frie tøjler, et Amerika på tilbagetog. Det hele til stor ros og pris af medierne, der nu angriber Trump døgnet rundt.
Lad os forstå nogle få ting
Forhandle med NATO:
NATO er vor ven. De plyndrer også America. De har hele tiden plyndret os. Vi reddede dem - før der var et NATO - i 1. Verdenskrig. De lavede rod i krigen  og 116,456 Amerikanere døde for at redde deres skind. De lavede rod i det en gang til i de næste par årtier, fordi vesteuropæerne er så besatte af   deres fine manerer og deres regler om savoir faire og deres socialistiske velfærdsstater og deres tidlige pensioner, at de ikke have mandshjerte nok til at stå op imod Hitler i 1930’erne.  Fred i vor tid. Derfor skabte de kaos og vi måtte redde dem en gang til. Og endnu 405,399 Amerikanere døde for dem i 2. Verdenskrig. Og så måtte vi minsandten bygge dem op igen! Og vi måtte udstationere vore drenge i Tyskland og andre steder på det blodbestænkte kontinent. Så Hallo!. Vi elsker de fyre. Vi elsker NATO.
Og alligevel bliver de ved med at plyndre os. Vi betaler 4% af vor gigantiske BNP for at beskytte dem, og de vil ikke betale sølle 2% af deres BNP til deres eget forsvar. Er der en mere pengegrisk-sølle-uværdig kultur end den der findes hos de ‘fine vælgere i the North Atlantic Treaty Organization? De vil ikke betale deres retmæssige andel. De forventer Amerika sender vore drenge for at dø for dem i en verdenskrig - hundreder af tusinder af vore drenge - og så betale for deres NATO forsvar endog 100 år fremover.
Og de har den frækhed yderligere at snyde os i handel. Længe før Trump indførte afgifter har de haft tariffer rettet mod os på så mange ting. Hvis gennemsnitsamerikaneren vidste hvor slemt Europa har plyndret os i årtier med deres afgifter, ville ingen i dette land købe noget europæisk igen. Vi ville sige, for vor egen selvrespekts skyld, “Jeg køber kun amerikansk, uanset hvad det så koster.”
Hver amerikansk præsident har jamret over ubalancen og snyderiet - NATO hykleriet - afgifter og handelsubalancer. I de seneste år har Busherne jamret. Selv Obama klagede over det. Men de gjorde det alle så blidt , så diplomatisk, de lignede pastoren der søndag formiddag i sin prædiken, ganske forudsigeligt, fortæller menigheden at han er imod synd, og europæerne vil så sidde der roligt og nikke med hovederne - ved at de er faldet i søvn, ikke fordi de er enige - og så går de ud af kirken og synder endnu mere. Endnu fire år med et Amerika der bliver udsuget og forført. Det eneste de skulle gøre var at give Obama en Nobel Freds Pris sølle ni måneder i hans embede og lade Kerry køre rundt på cykel i Paris.

Derfor gjorde Trump det enhver effektiv forhandler ville gøre - så på tidligere holdninger til NATO, og deres fiaskoer, og helt korrekt besluttede han at den eneste metode til at få disse gniere til at betale deres andel ville være at tryne dem direkte. stirre dem i øjnene mens kameraerne rullede og sige til dem råt for usødet: “I er de mest elendige, skide, stinkende letvægts gniere jeg nogensinde har mødt: Det skal bare holde inde på min vagt.I kommer til at betale jeres retmæssige andel. Jeg er ikke diplomatisk, jeg er gennemført All-Business. Enten begynder I at betale nu eller Hallo! i kommer ud for overraskelser. Og i ved jo fra Fake News at jeg er skør! Jeg har ingen kontrol over mig selv!  Hvad siger I til at jeg indleder en handelskrig? Måske trækker vi alle vore tropper ud af Europa. Hmmm. Ja, måske. Hvorfor ikke? Synes det lyder helt fint. Nuvel, lad os se!”
Trump smækkede det lige op i deres tærte og schnitzel fortærende ansigter. Og han overbeviste dem - takket været Amerikas Seedier Media der er den ægte hemmelighed til “Legenden der er Trump” - at han kan forekomme skør nok til at indlede en handelskrig og trække de amerikanske drenge hjem. De vidste at Clinton og Bush x 2 og Kerry og Hillary, og Nobel Freds Pris modtageren Obama aldrig ville gøre det. Men de ved også at Trump udmærket kan finde på det. Og hvis de tror de får lidt hjælp og trøst hos hans nye rådgivere, John Bolton og Mike Pompeo - glem alt om det.
Nuh-uh.
Derfor angriber CNN og the Washington Post og alle de andre betændte medier Trump og det i dagevis. Han ødelægger alliancen” Han angriber vore venner!
Sludder. Obama den som Venstrefløjs Ekko Værelset ...værelse, værelse.. aldrig opfordrede til at angribe, fornærme vore venner - Israel, Storbritannien, og mange flere - samtidig med man gjorde sig til overfor Hugo Chavezbøjede sig for diktatorer  og dansede tango for Raul Castro.
Trump er præcis det modsatte:  Han ved hvem vennerne er, og han ønsker at fastholde og styrke de venskaber. Det er ikke spor anderledes end en forældre der siger til den 35 årige søn; “Jeg har støttet dig i 35 år. Jeg fik dig gennem college ved at optage et lån til 100000 dollars. Du bestod college for 15 år siden. Jeg har bedt dig pænt og ordentligt om at finde et arbejde og begynde at bidrage. I stedet sidder du hjemme hele dagen og spiller videospil, SMS’er med dine venner på den smartphone jeg har betalt, og samler nullermænd fra din navle. Så ser du, jeg elsker dig. Du er mit kød og blod. Men du er uden job og tjener intet - og bidrager ikke til noget her i huset - om seks måneder smider vi dig ud.” Den knægt er NATO. Trump er farmand. Og vi har allesammen måttet optage lån.
Forhandle med Putin
Putin er en skidt karl. En i sandhed led fyr. Han er bedre end Lenin. Bedre end Stalin, Khrushchev, Kosygin, Brezhnev, Pol Pot, Mao. Men dog en slem karl.
Konstatering: Putin er en diktator. Han står ikke til ansvar overfor nogen. Han gør lige hvad der passer ham. Hvis der kommer en modstander - så dør vedkommende. Måske bliver denne modstander stukket af en forgiftet paraply. Måske bliver han  skudt på gaden. Måske bliver modstanderen tvunget til at se Susan Rice interviews, hvor hun fortæller verden at Benghazi skete på grund af en YouTube video set af ni småforbrydere i Berkeley og at Bowe Berghdal tjente med ære og udmærkelse. Men på en eller anden vis så dør modstanderen.
Trump ved dette om Putin. Og her er så hvad det betyder:

Billedresultat for the wise and the stupid
Hvis du fornærmer Putin offentligt, såsom at fortælle nyhedsmedierne lige før eller efter et møde med ham at han er Slagteren fra Krim, at han blandede sig i vore valg, og han sådan set er en idiot - så får du intet ud af at mødes med ham. Putin vil ræsonnere “Til helvede med ham, og til helvede med det forhold vi netop skal til at skabe.” Putin vil ‘slå igen’ indlede en personlig hævn, selvom det er skidt for Rusland - selv når det er skidt for Putin. Husk på Putin er der ingen institutionelle hæmninger.

Men hvis du offentligt går ud og fortæller alle at Putin er en rar fyr (du ved netop som med Kim Jong Un) og at Putin med overbevisning fastholder han ikke har blandet sig i valg - ikke søde lille Putey Wutey (selvom han åbenbart gjorde det)  så kan du derpå fastholde det momentum der lige er blevet skabt i det lukkede værelse. Du kan blive ved med at minde Putin om det du sagde til ham under fire øjne, at det ‘svineri’ bare skal holde inde - ellers. At hvis han vedbliver med at lave rav i den i Syrien vil vi gøre “X.” Hvis han laver rav i den med vor Iran boykot vil vi gøre “Y.” Vi vil producere så meget olie gennem hydraulisk fracking og fra ANWR og fra alle vore andre kilder at vi vil oversvømme markedet - om ikke imorgen så om et år fra nu. Vi vil sende endnu flere effektive offensive våben til Ukraine. Vi kan genskabe det lovede ‘skjold’ til Østeuropa som Obama ikke ville være med til. Og selvom vi ikke kan blande os i russiske valg (fordi der sådan set ikke er nogen) har de da computere - og så vil vi lave rav i den med deres teknologi på måder man ikke kan forestille sig. Trump ved fra sine rådgivere at vi kan gøre det. Hvis han er overmåde venlig overfor Putin offentligt - ligesom Putin on the Ritz — så kan alt Trump har sagt til Putin under fire øje betones gennem handling, og han kan kræve indrømmelser på den baggrund. Putin ved at ingen vil tro han er kommet med indrømmelser. Alle vil tro at Putin får hvad han end ønsker, at Trump intet begriber. Med den baggrund kan Putin komme med indrømmelser og stadig redde ansigt.
Det er derfor Trump taler om ham som han gør. Og det er den eneste mulige metode når man forhandler med en tyran der ikke har nogen der kontrollerer ham. Hvis man fornærmer tyrannen offentligt så vil tyrannen aldrig komme med indrømmelser fordi han frygter at folket vil sige han tabte ansigt og ikke støtte ham. Og det vil han aldrig gøre. På samme tid har Trump udvist 60 russere fra Amerika, lavet om på Obamas politik, sendt dødbringende våben til Ukraine og presser Tyskland ganske alvorligt om gasrørledningsprojektet med Rusland. 
The Bottom Line
Donald Trump er over 70 år gammel. Han har gjort mange fejl i sit liv. Han begår stadig fejl. Han er et menneske. Men Trump har også brugt tre snese og et dusin år på at lære. Han har set nogle af hans virksomheder gå fallit, og gennem de erfaringer er han blevet milliardær og vil ikke lade det ske igen. Ingen tvivl om at han er blevet fuppet, snydt i årenes løb. Han har lært af livet.Han er en klog og smart forhandler. Han vurderer sin modstander og han ved at den tilgang der fungerer bedst for den ene ikke er den samme for den anden. Det betyder intet hvad han siger i det offentlige rum om sin forhandlingsmodpart. Det der gælder er resultaterne der viser sig måneder senere.

I hans første 18 måneder i Washington har denne mand vendt amerikansk økonomi i positiv retning, vi har fået nærmest fuld beskæftigelse, reduceret køerne til fødevaremærker og velfærd, udslettet ISIS i Raqqa, flyttet Amerikas ambassade til Jerusalem, med succes gået i færd med at deregulere økonomien, har åbnet op for olieefterforskining i ANWR, genopbygger militært massivt, har forladt den ubrugelige Paris Klima Accord, der blev forhandlet af Amerikas amatører, der blev vildledt, fået lagt den katastrofale Iran Aftale i mølposen, trukket United States ud af svindelforetagendet  United Nations Human Rights Council. Han har fået Canada og Mexico overbevist om at han vil forlade NAFTA hvis de ikke sadler om, og har fået europæerne overbevist om at han vil gå ud af NATO hvis de ikke stopper med at være dovne, parasitiske gniere som de netop er. Han har også sænket indkomstskatterne, givet lovlig beskyttelse til college studerende der falskelig er blevet anklaget for forbrydelser, har taget ægte skridt til at beskytte religiøs frihed og friheder som lovet i First Amendment, modigt fjernet en masse af det lovgivningsmæssige kaos der er arvet fra  Reagan-Bush-Clinton-Bush-Obama ang. immigration og har har udnævnt et stribe af rosværdigt konservative forbundsdommere til distriktsdomstole, i appelretter og i Højesteret.
Hvad har Anderson Cooper opnået i samme periode? Jim Acosta eller redaktionsstaben på the New York Times and Washington Post? De har end ikke haft mod og mandshjerte nok til at stå op imod de kolleger og berømtheder i deres kredse der seksuelt misbruger eller gør det psykologisk eller emotionelt. De har ingen indsatser der kan måle sig med Trumps. De har blot deres sofitiskerede meninger, der er et ekko af hinanden. ekko, ekko. De gav os 8 år med Nobel Freds Pris modtageren Obama der forhandlede med the ISIS JV team,hævdede han hæmmede havenes stigning og at han helbredte planeten.
Til enhver tid foretrækker jeg Trump i forhandling med Putin.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails